מה אתם אומרים...

• פותח הנושא D lay
  • פורסם בתאריך

D lay

New member
../images/Emo220.gif מה אתם אומרים...

צריבת דיסקים (מוזיקה, כן..)- בעד או נגד

R a a B

New member
למה הסבר?

אני מסכים עם מה שאופיר אמרה, היא ההסבר

D lay

New member
אווקי, אני מתכוונת למה אתם חושבים

ככה? מאיזו סיבה זה בסדר מבחינתכם לצרוב מוזיקה לא של יוצרים ישראלים?

Mooa-Numi

New member
כי

היום לקנות דיסק זה דבר שעולה בין ה50 ל120 שקל, באמת, תלוי גם איזה דיסק. שזה די קריעת תחת כלכלית בשביל דבר כזה קטן. בעוד שהחברות תקליטים הלועזיות עושות כלכך הרבה כסף משטויות, אני לא סגורה בדיוק על הסיפור אבל האמנים מהגולה די מקבלים את האחוזים שלהם ויותר, בארץ, שהממוצע הוא בין ה40 ל80 שקל לדיסק, הרוב הולך לחברות תקליטים ענקיות והאומנים לא רואים הרבה. מה שגם החיים בארץ די צנועים והרבה מהאמנים כבר הגיעו לסוג של חרפת רעב, או לפחות עיקלו להם חלקים מהבית (זהבה בן למשל, אם אני לא טועה). אני חושבת שזה זה, פחות או יותר, למרות שאני די בטוחה שעיוותתי את רוב הסיפור.

elians

New member
לצרוב בהחלט...

וזה למה... הזמר לא מקבל את הכסף המלא שאתם משלמים אלא גג 15 אחוז מכל דיסק. את השאר מקבלת חברת התקליטים שהוציאה את הדיסק. כביכול על הדפסת חוברות ועלויות חומרים שונות. רק זמר שאני ממש ממש ממש ממש מעריך אותו. אני אקנה מקורי. כמו ריטה, יהודה פוליקר, שלמה ארצי וכו'. את השאר... ממש ממש לא! שיגידו תודה שאני מאזין להם בכלל.

מסתבר

New member
אתה בטוח שאמנים שאתה לא קונה את

הדיסקים המקוריים שלהם ראויים לכבוד הזה שאתה תשמע את המוזיקה שהם יוצרים?

elians

New member
תקשיב...

הם ראויים לכבוד שלהם, נכון, אבל לא באותה רמה שאני רוחש לאמנים מהשורה הראשונה, הרי אני לא מעלה בדעתי לקנות דיסק מקורי של כל אחד שמתחיל להיות זמר... בשליש משכורת יומית. בקצב של זמרים איכותים כמו שציינתי למעלה. אפשר לעמוד, זמרים שמוציאים רק שירים טובים ולא אחד מתוך עשר בדיסק כמו הזמרים הרגילים.

הדרדרית

New member
טם טם טם טם..../images/Emo198.gif

לא סובלת לצרוב דיסקים.מרגישה שזה הופך את המוזיקה למשהו נורא זול *
*, מה גם שאני מאותגרת טכנולוגית, ולכן מעשית קשה לי עם הסיפור הזה. יש לי המון דיסקים מקוריים שעלו הון עתק, אבל כל דיסק שווה את זה. וסתם כך- עברתי פאראמדיקים (שני שלבים ראשונים. נשאר עוד אחד!)... יפיקאייה-מאדרפאקר!

glebRa

New member
אפשר לחשוב... גם כך את תהיי שדרנית

או משהו כזה.
ולנושא השרשור, צורב כמו גדול. אבל גם ככה כמות ההורדות שלי מצומצמת. מאוד. אז מה שאני צורב נשאר אצלי בד"כ, ככה זה גם חוקי. לפחות ע"פ תקדימים משפטיים בנושא. מה גם שדיסקים שאני יודע ששווה לקנות (בגלל אי אלו בונוסים, דיסק טוב במיוחד, אמן אהוב וכן הלאה), יעבור בקופה ללא היסוס.

D lay

New member
נו... עד שיש כזה שירשור ערכי...

הוא יורד למטה. איזה לא ערכיים אתם

glebRa

New member
שיעורי אזרחות משפיעים יותר מדי,

החבר'ה לומדים מהפוליטקאים לא לצאת בהצהרות בעיתיות ומעדיפים להישאר נייטרלים.

למעלה