?

הירח ../images/Emo29.gif

הירח הינו לוויינו של כדה"א. השמש חשובה באסטרולוגיה בגלל גודלה העצום, שמשפיע, כמעט יותר מכל כוכב אחר (תלוי במפת לידה), על האישיות והגורל. עם זאת, הירח קטן מכוכבי הלכת (בעצם הוא לא כוכב לכת, כי אם לוויין), אך חשיבותו ראשונה במעלה, מכיוון שהוא הכי קרוב לכדה"א. בדיוק כמו שככל שאדם קרוב אליך יותר, ככה הוא משפיע עליך יותר, כך ככל שהכוכב קרוב יותר לכדה"א, השפעתו חשובה יותר. השמש סימלה את ההכרה, לכן הירח מסמל את תת ההכרה. מעניין לציין, שבליל הושענא רבה, נהוג ללכת בחצות הליל להסתכל על הצל שיוצרת הלבנה, ולפיו לקבוע מה יהיה מצב האדם השנה (אם הצל חזק - האדם יהיה בריא, אם חלש, חולה. וכו´) . אם זאת אין מצב הצל שנוצר מהשמש רומז משהו, כי אומרים שהשמש מייצגת את הגוף החומרי, בעוד שהירח מסמל את הנשמה. הירח הוא פסיבי, בניגוד לשמש האקטיבית, כי הוא קולט את האור, ולא מפזר אור. הירח מסמל גם נוזלים כמו יין או מים (להבדיל מנפטון, שמסמל ימים ואוקיינוסים בשל מסתוריותם), ואכן הוא קשור לגאות ולשפל. כפי שכבר הזכרתי קודם, חשיבותו של הירח חשובה מאוד בשל קירובו אלינו. כך הוא משפיע על כל הנעשה בעולמנו (דרך אגב, אם מסתפרים בליל ירח מלא השיער יצמח לאט יותר, אם התספורת לא מוצאת חן בעיניכם, פשוט גזרו את הקצוות בליל ירח ריק. עם שמעתם רכילות או הבטחה בליל ירח מלא, בד"כ אין הן נכונות!). ירח מלא מסמל אופטימיות, ושמחה. ליל ירח מלא מסמל התנהגות עליזה של בני האדם, ועליצות. אין לסמוך על הנעשה בליל ירח מלא, כי הוא נעשה בלהט הרגע. רוצים להתחיל בקשר ארוך טווח? רוצים להבטיח הבטחות שתוכלו לקיים? רוצים שדברים יצליחו? עשו אותם כשהירח ריק. כשהירח מתכווץ, טוב הדבר לפעילות רוחנית (כדי לדעת באיזה מצב של הירח נולד האדם יש לבדוק את תאריך לידתו העברי; מ - א´ עד טו´ בחודש - הירח מתמלא. מ - טו´ בחודש עד סופו, הירח מתרוקן. טו´ בחודש פירושו ירח מלא. ל´ (או לא´) בחודש עברי - ירח ריק). הירח מסמל את הנפש של האדם. הוא מסמל דמיון ומופנמות. הירח גם מסמל את האימהות והיכולת להזין ולהעניק. מיסטיקנים שונים אף מאמינים שהירח הוא בעצם שבריר זיכרון משמש שנייה שהיתה קיימת והתפוצצה. הירח נשאר כדי לשמור ולהגן עלינו בלילות החשוכים, ואם מסתכלים בליל ירח מלא, אפשר לראות פנים של אישה, העומדת בפרופיל (אם ממש מתאמצים). מעניין לציין, שגם ביהדות ישנם חכמים שטוענים שהירח היה בגודלה של השמש, אך בגלל מחלוקת ביניהם, טען הירח שלא יכולים למלוך שני מלכים גם יחד, אז הקדוש ברוך הוא הקטין את גודלה של הלבנה, ועכשיו היא הומשלה לממלכת הלילה, כשהכוכבים - בניה (ובנותיה). הירח יכול לסמל גם דאגנות יתרה וחוסר ביטחון. הוא מסמל נוסטלגיה ועבר. הירח מסמל את הבית והמשפחה, והחום לו זקוק הילד. אצל גבר, מסמל הירח את האישה (בנוסף). מזל הירח חשוב כמו מזל השמש כי הוא מראה על תגובות, איך האדם מגיב במצבי לחץ ובכלל, ואיך נוח לו להיות (איך הוא מתנהג בטבעיות, גם אם אין רצונו בכך). הירח הוא לווינו של כדוה"א. הקפתו סביב צירו, חופפת לתנועת כדוה"א סביב צירו, לכן תמיד אנו רואים את אותו הצד של הירח. צדו השני נקרא לילית - הצד האפל של הירח. מעניין לציין שהמילה שנה בגימטרייה שווה ל- 355, כמספר הימים בשנת ירח אחת (זה לא קשור - אבל מעניין!). הירח שולט על יום שני ( Monday, עיוות של MOONday)ועל מזל סרטן. מילות מפתח: דחף, אינסטינקטים, הרגלים, תגובות, רשמים, הזיות, פחדים, פוביות, זיכרון, לילה, אמהות, נשים, בית, חום, מחזור האישה, גאות ושפל, רחם וקיבה, בישול, קליטה, תת הכרה. מיקומו של הירח מראה את תחום החיים בו האדם מוצא תחושת ביטחון, וקל לו לבטא את עצמו. הירח מגלה לנו על התרשמות האדם מהאמא, ועל הבית והמשפחה - הן בית הילדות - והן הבית שיקים לעצמו כשיגדל. שבי

מה????

מה זה בכלל קשור?!?! אני כמוך, גם מזל שמש דגים, מזל אופק טלה , מזל ירח-תאומים ומזל משפיע-עקרב. אנחנו בדיוק אותו הדבר.. נכון, משום מה אומרים שבנות מזל דגים טובות במיטה, אבל זה עדיין לא קשור!!! ובקשר לאופק טלה- אני עונה לך על השאלה-דגים באופק טלה-מסובך ומסתבך, את צודקת.

Ever ~After

New member
שבי!

הודעה מ-ד-ה-י-מ-ה!!!!! אכן, יש פנים לירח, וזאת אני רואה אך לא מתאמצת, אולי כי מאוהבת כל כך בירח! תודה על ההסבר, אני יודעת מה מזל הירח שלי...אבל לא ידעתי מה זה אומר. האם מזל ירח ומזל אופק זה אותו הדבר? תודה תודה תודה

על הירח האופק והשמש ../images/Emo29.gif../images/Emo38.gif../images/Emo42.gif

גם אני מאוד אוהב את הירח..
הוא עומד לו - בשקט הטיפוסי לו - על האופק שלי... וממלא אותי ברגשות שהנוגה ה"תאומית" לא רגילה אליהם... זו גם הסיבה שאני כל כך סולד ממנו
חשוב לי להסביר דווקא את ההבדל בין מזל השמש למזל האופק... אח"כ אני אתייחס למזל הירח. "השפעתו של מזל, בין אם היא מתבטאת באמצעות מזל השמש, ובין אם באמצעות מזל האופק, דומה באופן בסיסי - שהרי מדובר באותו מזל, בעל אותן תכונות אופייניות. אך למרות שבאותו מזל עצמו מדובר, אין השפעתו של מזל מסויים, בהיותו מזל שמש, זהה לגמרי לזו בהיותו מזל אופק. מדוע? בסמליות האסטרולוגית מגלמת השמש את הרוחני והנצחי באדם, לעומתה מסמלת הארץ (קו האופק) חומריות וארציות. השפעת מזל השמש, אם כן, הנקבע לפי מיקום השמש, מתבטאת בעיקר בתכונות אופי ובמישר הרוחני-נפשי, ואילו השפעת מזל האופק, הנקבע לפי קו האופק הארצי, מתבטא בעיקר בנסיבות הארציות. ע ם - ז א ת , קיימת חפיפה מסויימת ביניהם - כך שהחלוקה לא כל כך חדה וחלקה; ואכן, המזל שבאופק מסמל לא רק את הנסיבות החיצוניות, אלא גם את האישיות, ואילו מזל השמש מתבטא לא פעם גם בנסיבות של גורל - בבחינת אופי הוא גורל. כך שההבדל בין מזל השמש למזל האופק הוא דק למדי, דבר הנכון לרוב המזלות, פרט לשור ולעקרב, אולי בשל העובדה להיותם המזלת החזקים ביותר בגלגל - כך שההבדל בין מזל השמש לאופק מהותי ביותר. ילידי מזל אופק שור תופסים את מושג "גן-העדן" כמשהו גשמי וחושני ביותר, ומייחלים לתענוגות גן העדן שעלי אדמות, ואילו רבים מבני מזל השמש שור, תופסים את גן העדן כרעיון רוחני, כזכרון ערטילאי של מציאות אחרת, טובה יותר, אליה הם מתגעגעים ומנסים להגיע. רעיונות אלו עשויים אומנם להיראות אוטופיים, אך גם כאשר ראשם של ילידי מזל השמש שור בשמיים - רגליהם מעוגנות היטב בקרקע. הוא מצליח להתוות דרכים ממשיות להגשמת חזונו, בבחינת "אם תרצו - אין זו אגדה". אנשי חזון כבנימין זאב הרצל (שטבע את אותו מונח) וקרל מרקס (כמו אנשי רוח והוגי דעות רבים כבודהה וסוקרטס) היו בעלי שמש "שוורית". גם לגבי עקרב קורה דבר דומה; תכונות המזל מתבטאות באופי באמצעות מזל-השמש בעיקר, ואילו באמצעות מזל האופק הן מתבטאות בעיקר בנסיבות החיצוניות. על כן כאשר העקרב הוא באופק, עלול הארס והעוקץ שלו להתבטא במקרים רבים בנסיבות הגורל יותר מאשר באופי, ומי שמזל האופק שלו עקרב עשוי להיות במקרים מסויימים (שמזל השמש מראה זאת) אף תמים ביותר. עקרב תמים? כן, יש חיה כזאת - עד כמה שהדבר אולי ישמע מוזר. וככל שהוא תמים יותר, כך הנסיבות החיצוניות, מן הסתם, הופכות ארסיות יותר. למשל נערה "דגית" שמזל האופק שלה עקרב. הדבר היחיד הקטלני בה הוא הסקס-אפיל שלה. לאיזה צרות זה מכניס אותה! היא בד"כ תמצא בסביבה הרוחשת קנאות, קנוניות ולשונות רעות. כל התכונות העקרביות הידועות לשמצה - תאוות מין, קינאה, תככים, קנוניות, חתרנות, שנאה והרס מתגלות כאן בכל כיעורן, עם כי לא באופייה של אותה נערה! (מתוך ספרה של טלילה סטן, המזל האישי שלך, בעריכת שבי
). לגבי ההבדל בין מזל האופק למזל הירח - מזל הירח, בדומה למזל האופק, מסמל התנהגות אי|סדגש-רציונלית. אין הכוונה להתנהגות "לא רצוייה", אלא להתנהגות שלא ניתנת לשליטה, אינסטינקטיבית, אם תרצי. מזל הירח מסמל תגובות, ועל כן התנהגות "טבעית", התנהגות אותה אנו מתנהגים בבית ובמשפחה - לצד אנשים מוכרים, המשרים עלינו תחושת ביטחון. מזל האופק, עם זאת, מראה על התנהגות "טבעית" בקרב סביבה זרה! החל מהתנהגותך כלפי האיש שעומד לידך בתור לבנק, וכלה בהתנהגותך כלפי שכנייך החדשים. כזכור, מזל השמש מסמל את השאיפה, האידיאל, וכאשר מזל השמש סותר את מזל האופק (או הירח), או אז ההתנהגות היא לא רציונלית במלוא מובן המילה. ההבדלים בין מזל הירח למזל האופק, שלפעמים הם כהבדל בין שמיים לארץ, ולפעמים בין היום לצהריים... מלמדים אותנו מדוע אנשים יכולים להיות כל כך סגורים כלפי מכריהם, אך נפתחים כלפי זרים מוחלטים, או לחילופין - למשפחתם קל להם להתוודע, אך לא לאנשים שהם לא מכירים. כמובן שזה תקף לכל פן באופי. מעניין לציין שאת מזל השמש מתחילים לבטא רק בגילאים 20-30, כאשר עד אז מתנהגים בהתאם למזל הירח והאופק בהתאם לנסיבות. אחרי גילאים אלו, אנו לומדים להשתלט על התנהגות לא רצונית, ומבטאים ביתר קלות את תכונות מזל השמש דווקא. שלך, שבי

דנהמ

New member
לשבתאי בנסיגה ../images/Emo70.gif יש לי שאלה אליך ../images/Emo70.gif

אתה יכול להסביר לי על מזל תאומים לאיזה כוכב המזל שייך ולאיזה מזל הוא מתאים? ולומר לי איך תהיה השנה לבני או בנות מזל תאומים

תאומים ../images/Emo68.gif ../images/Emo22.gif

"מין ארץ איטית!" אמרה המלכה, "כאן, מבינה את, יש לרוץ ככל שאת יכולה כדי להישאר במקום אחד. אם רוצים להגיע לאיזה מקום אחר, צריכים לרוץ לפחות במהירות כפולה!" עליזה בארץ הפלאות, לואיס קרול תאומים
יסוד: אוויר איכות: משתנה כוכב שולט: מרקורי (כוכב חמה)
תאומים הוא מזל רב- גוני. הוא אוהב שינויים, תנועה, פעולה ועשייה. הוא ניחן בקסם אישי רב והוא אדיב מלידה. התאומים, מיסוד האוויר, מהירים וקלי רגליים - ממש אווריריים. בזכותו של מרקורי הם תמיד בתנועה והם ניחנו בכשרון כתיבה. לשונם חלקה, והם מומחים בדיפלומטיה ומניפולציות. יש להם אינטליגנציה גבוהה מהרגיל, ונראה שמוחכם תמיד בפעולה, עובד 24 שעות ביממה במהירות של 100 קמ"ש. כשתיתקלו בהם אולי תחשבו שאתם צריכים משקפיים כי התחלתם לראות כפול - אך אל תדאגו, פשוט נתקלתם בבן מזל תאומים. לבני המזל יש יכולת מדהימה לעשות הכל בעת ובעונה אחת (אל תשכחו שהם תאומים, שני אנשים גם יחד בבן אדם אחד!). הם יכולים לדבר בטלפון (דבר האהוב עליהם במיוחד), לכתוב מכתב, לתלות את הכביסה ולנקות את הבית, והכל בו זמנית. בני מזל תאומים הם סקרנים מטבעם ותמיד יחקרו ויגלו דברים חדשים. התעניינותם הרבה גורמת להם לרצות ללמוד הרבה דברים, אך בשל חוסר סבלנותם, הם נוטים להפסיק באמצע ולעבור לנושא הבא. זו הסיבה שהם שטחיים אך יודעים קצת על ה כ ל. הם מאמינים בנסים, קסמים ולא ידוע, אך חוקרים אותם מתחת לעינית המיקרוסקופ. תכונות אלו מנוגדות זו לזו, אך אל תשכחו שיש לכם עסק עם תאומים. הם משנים את חשיבתם, דעתם, הרגשתם, מצב רוחם ופניהם במהירות רבה כמו הכספית ששולטת על בני המזל. הם לעיתים נראים צבועים ומתנהגים כך, אבל חשוב לזכור שתאומים מאופיינים ע"י הניגודים, שחור ולבן, גדול קטן, זכר ונקבה, יין ויאנג. התאומים מאמינים בשינוי. הם עוברים שינויים ללא הרף; שינוי בגישה, שינוי באהבה, שינוי במגורים ואפילו שינוי בדעות הפוליטיות. הם נוטים לדבר הרבה ו מ ה ר , אבל כולם, ללא יוצא מהכלל, מקשיבים מ ה ר. הם חריפים ויש להם מה להגיד כמעט על כל דבר. הם הבחורים הלבביים שיפתחו איתך בשיחה ברכבת או באוטובוס בלי שום סיבה. הם אוהבים חברה ובילויים ותמיד צריכים להיות במקום אחר. לפני שאתה מספיק לנשום, הם כבר בצידה השני של העיר. התאומים הם קרירים ביחסיהם ולא מבטאים את רגשותיהם. הם מפגינים את אהבתם יותר בדיבורים מאשר בעשייה, אך הם לא מפסיקים להפתיע; פעם אחת הם ייקחו אתכם לארוחה רומנטית כשהם לבושים בהידור, ולמחרת יבואו עם ג´ינס וטי שירט לקחת אתכם ללונה פארק הקרוב. הם בלתי צפויים, ואל לנו לצפות שיתנהגו היום כפי שנהגו אתמול. הם מזמינים אתכם לבילוי, ואתם מהססים. הם מפעילים את קסם האישי, אתם מסכימים. אחרי שעה הם יודיעו שהם לא באים אבל ידחו את זה למחר. כשתבואו מחר תופתעו לגלות ששוב אין הם מגיעים, אך שוב ידחו את זה למחר. למרבה הפלא, אתם ת ו פ י ע ו שם שוב. כשתתייאשו ותרצו לחזור הביתה, הם ידהימו אתכם בנוכחותם, סוף סוף. קסמם האישי רב והם תמיד ישכנעו אותך לעשות כדרכם. הם מניפולטיביים, ובעלי כושר שכנוע רב. התחומים שמתאימים להם הם כתיבה, יחסי ציבור, פרסום, הוצאה לאור, מכירה וכל הקשור לתחבורה (כמו נהגי מונית). הם סתגלנים באופיים, וקל להם להשתלב בכל אירוע ומצב ולהתאים את עצמם. הם שופעים בחוש הומור, אבל הם ילדותיים וחסרי בגרות נפשית (אלא עם כן עולה לו באופק איזה ´גדי´ רציני...).הם פטפטניים ורכלנים קלי תנועה, ומחשבה. תמיד הדשא של השכן ירוק יותר אצלם, והתפוח אדום יותר. מספר נומרולוגי: 5 (כוכב חמה) קלף בטארוט: האוהבים, בארקנה המשנית: נסיך חרבות (נסיך עלה) מפורסמים: ג´ון פ. קנדי, בוב דילן, פול מקרטניי, מרילין מונרו, בוב הופ, עזר וייצמן, מיכל ינאי, קיילי מינוג, סי היימן, קלינט איסטווד, ברוק שילדס, ואני
. אני מניח שכל מה שאמרתי למורן הירושלמית, בת המאזניים, תקף לנו התאומים, בדיוק כמו כל שאר המזלות. זו תהיה שנה של שמחה ועצב, הצלחה וכישלון, אהבה ואכזבה. ככה זה בחיים. אך אצל התאומים נמצא השנה הכוכב המקשה שבתאי. כל זמן שהוא יימצא שם, לילידי תאומים לא הולך להיות קל! והוא ימצא שם עד יולי 2003. זה זמן מצויין לתאומים לערוך חשבון נפש, וללמוד מהכשלונות, כדברי הציטטה: "כישלון הוא רק תירוץ להתחיל מחדש בדרך טובה יותר". אין ספק שזו תקופת חישול טובה. כניסת תשס"ב, למרות הכל, מעוררת ציפיות ותקוות למשהו חדש.. טוב יותר. למי המזל מתאים? לכל מי שיצליח לבדר אותו! וזו לא משימה קלה... כי הוא משתעמם די בקלות! אך כל מזל על פני הגלגל יכול "לעורר" את התאומים, מה גם שהסקרן השובב הזה לא יתנגד לנסות מ-ה-כ-ל... כלומר מכל מזל ומזל..
שלך, שבי

Ever ~After

New member
שבי

אני רואה שקראת את הספר סימניי שמש :) אגן, ספר מעולה! גם אני כתבתי בפרטים שלי את הציטוט של עליזה בארץ הפלאות של מזל דגים....

Ever ~After

New member
שביל´ה

מאוד נהנתי מתשובתך, תודה על הסבלנות :) רציתי לדעת- מה מזל השמש שלך? מזל אופק. מזל ירח? סקרנות אישית.. ושאלה קטנה- אני מזל דגים, נולדתי בשליש האחרון, וממה שאני יודעת השליש האחרון של מזל דגים מושפע ממזל עקרב והכוכב שלו..מה זה אומר? יש לי תכונות גם של מזל עקרב? (בנוסף לכל הלאגן שיש לי עם המזל שמש, מזל ירח ואופק-אוףףף בלאגן!) :) שלך

epitaph

New member
אני יכול להגיד לך במקומו...

אבל אני לא אעשה את זה כי אני לא יודע אם הוא מסכים.בכול מקרה "הבלאגן" שהתכוונת אליו הוא הרבה יותר גדול ממה שאתה חושבת,אחרי הכול לכול הכוכבים במערכת השמש (וחלק מאמינים שגם לשביטים) יש השפעה על האופי שלך (לחלק יש יותר השפעה ולחלק פחות).מה גם שיש את עניין הבתים והשליטים,שעכשיו אני לומד (בערך לומד...).

שמח שנהנית ../images/Emo8.gif בשביל זה אני פה!...

איזה מזל אני כבר יכול להיות? איזה מזל ממהר לענות לכולם בתשובות קצרות או ארוכות, העיקר להעביר אינפורמציה? נכון - תאומים!
האופק שלי, יחד עם הירח - בטלה. למזלי (או צערי) שליט האופק בצמידות לשבתאי ובעקרב.. מה שממתן את הטלה המודגש אולי יתר על המידה. לגבי השלישים (דקאנים). כל מזל מחולק לשלושה דקאנים, כאשר כל דקאן נשלט ע"י כוכב אחר השולט על אחד מהמזלות שנימנו על אותו יסוד. אכן הדקאן האחרון של הדגים נשלט ע"י פלוטו... אני לא רואה בזה כתכונות של העקרב בנוסף לדגים, אלא כדגים "עקרבי"... הוא הרבה פחות תמים, ויודע לנצל את האינטואיציה הדגית הרבה לגלות דברים שמתחת לפני השטח. על אף שהוא אולי עושה רושם כאחד תמים שרבים האנשים שמנצלים אותו.. אין סיכוי לנצל דגים "עקרבי"... פשוט לפעמים הוא רוצה להיות מנוצל. הוא גם הרבה יותר "חזק" מבחינה נפשית משאר הדגים הרגישים. בעזרתו של העקרב הוא יכול ללבוש את הפוקר פייס - ויחד עם התכונה הטיפוסית לדגים, לבישת מסיכה, לפנינו שחקן קלפים מצויין... וגם שחקן בכלל
. מה שכן, הדגים העקרבי הרבה פחות סיעודי משאר סוגי הדגים. הוא אולי לא מתעלף למראה דם, אך הוא לא ממהר להגיש עזרה לחבר בצרה... הוא יגיש בסופו של דבר, אבל רק אם אף אחד אחר לא יעשה זאת לפניו. ועדי (epitaph), בהצלחה בלימודי האסטרולוגיה שלך...
אתה נעזר באתר שלי, נכון?!
שלכם, שבי

epitaph

New member
יש ספרים,וכיום גם תוכנות

בעיקרון את פשוט יכולה להביא לנו את הפרטים שלך (תאריך לידה,שעת לידה ומקום לידה) ואנו כבר נגיד לך.

Ever ~After

New member
למירב

אני יודעת איך לבדוק, מזל ירח ואופק. אם את רוצה שאני אבדוק לך מזל ירח- תני לי את שנת הלידה שלך. החודש והיום שבו נולדת. אם את רוצה שאני אבדוק לך מזל אופק, אז תני לי את מזל השמש שלך, ואת השעה שבה נולדת. אשמח לעזור

Ever ~After

New member
אז....

שבי תודה שוב... ותודה גם ל- EPIPAPH שבי, אני מבינה קצת אותך גם! הזמל אופק שלי זה טלה, והמזל ירח זה תאומים..:) אבל מסתדרים... תהנו

*מירב*

New member
בבקשה... ../images/Emo8.gif

נולדתי ב-17,3,1985 בת"א בשעה 1:40 (בלילה כמובן) אין לי מושג מהו מזל הירח שלי אך נדמה לי כי האופק שלי הוא בגדי

למעלה