הידעתם ?

../images/Emo22.gifהידעתם ?

קיבלתי הדרכה מפורטת מעו"ס במקום עבודתי, ע"פ החוק על סמך "חשד סביר" - ללא הוכחות,או אישוש מסוג אחר - שילד אשר בטיפולינו עובר התעללות מכל סוג, עלינו לדווח לפקידת סעד או למשטרה ? או במילים אחרות חלה עלינו "חובת דיווח" !!! ואם לא דיווחנו וקיים מצב כזה אנו צפויות לעונשי מאשר שבין 3-6 חודשים בפועל ? אני גילית במסגרת עבודתי, שלמרות שמקרים אלו נדירים, כשקיים "חשד סביר" מערכת הרווחה עובדת לאט לאט, אם בכלל ... ודי מהר הגעתי למסקנה שהסתבכתי באופן אישי תוך שאני מסכנת את חיי האישיים ! תשובת העו"ס לכך היתה שזו חובתי ... ואני שאלתי את עצמי שוב, אם שווה לקבל כדור בראש מהורה "חמום", או להטיל "חשד סביר" במשפחה תמימה ... קשה לי עם החוק הזה ... דברו איתי בענין ...

נאוה ר

New member
הייתרון במגזר הציבורי הרב מקצועי זה

שאפשר להעביר את "תפוח האדמה החם" לעו"ס והיא תוכל להעביר את החשד ללשכה הקרובה למגורי הילד באופן דיסקרטי. או לבקש בדיקת רופא. בכל מקרה זאת בעיה קשה מאוד... בעיקר כי הכול הולך כל כך לאט שגם אם הילד באמת מוכה עד שיגיעו לזה הוא כבר יתגייס.

Mנטה

New member
המממ... בעיה !

בעיה ואפילו כואבת. בעיקר בגלל הילדים. רק לפני שאני מפעילה את גלגליי החלודים
תוכלי להגיד מהו חשד "סביר" ?

נאוה ר

New member
סימנים כחולים חוזרים בלי הסבר,

סיפורים של הילד שמרביצים לו, תגובות התגוננות של הילד כל פעם שנעים לידו באופן מפתיע. בדרך כלל היד נשלחת לכיוון הגנה על הראש. בטח אני אוכל להיזכר בעוד כמה סימנים מנסיוני, אבל אני בטוחה שיש רשימה מסודרת בלשכות הרווחה ואולי גם בנעמת. כי בזמנו שמעתי הרצאה על סימנים לאשה מוכה ואיך לזהות מי יהיה גבר מכה אז בטח יש גם על זה מידע...

Mנטה

New member
תגידו, צעקות נחשב ?

יש לי שכנה שכל הזמן צועקת על הילדה שלה, אבל באמת בלי סוף. לפעמים בשבת על הבוקר אני שומעת אותה בפול-ווליום "אבל את יודעת שזה מעצבן אותי !" וכאלה. יש תקופות שהילדה שומעת רק צעקות (היא נראית לי בסביבות גיל 6). ובדירה בצד השני (נו מלשות, אני גרה בת-א) יש ילד שיכול לבכות שלוש שעות רצוף ויש תקופות שזה נמשך שבועות. הרבה פעמים תהיתי אם זה דורש התערבות, אז זה נחשב ?

שריד

New member
כיצד מזהים התעללות...

באתר של אגודת אל"י (מצורף קישור) ישנו פרק המוקדש לזיהוי התעללות. לצערי הכרתי את עבודתם בת"א והם עזרו מאוד בצורה מקצועית אדיבה ומכבדת. לא להסס לפנות במקרה של חשד להרים טלפון ! שריד

אותי מפחיד ...

לפעמים כשאני מסתכלת על הילדים שלי וה"בומבות " שהם חוטפים - הרבה הרבה כחולים על הגוף ... השבוע הבת שלי (המטפסת ברחבי הבית להנאתה)נפלה על סל עיתונים וחטפה מכה שנראית בשקט כמו הצלפת שוט .. מפחיד אותי שב"הינף" "חשד סביר" אואשם במעשה נורא ...לצערי התקשורת מיד עושה מטעמים "מאנשים "טובים" שחשודים בדברים "רעים" הגבול הדק של החשד הסביר הוא זה שמפחיד אותי ... אחד המקרים שזיהיתי בעבודה היה ילד ממוצא בדואי - שהתרשמתי עמוקות שהוא שק החבטות של הוריו ואחיו ... החשד היה סביר ... לאחר חודש שבו ניסיתי למצוא מישהו שיפתור את "חובת הדיווח" התברר שאם תוגש תלונה עלול להיות מצב שיביא לחילול כבוד המשפחה ורצח לא עליי... הי ? מפחיד להסתבך עם שבט בדואי שלם , לא ? בכל אופן המקרה טויח ככה שאין לי מושג מה עולה בגורלו ... אני בכל אופן את שלי עשיתי בחיל ורעדה ...

נאוה ר

New member
בלי להגיב על המקרה הספיציפי שלך

לפעמים עדיף לפנות ושיהיה "בטעות" ולא לדעת שהיה משהו כזה לידך ושתקת. לפעמים בסופו של דבר מודים לך אפילו אם לא בגלוי. כי נכון שאין התעללות אבל הבית מלא במתח ופתאום נותנים לך הזדמנות לקבל תמיכה מהקהילה שעוזרת ברגעים הקשים. ולפעמים הילד כל הזמן נופל וזאת הסיבה לסימנים הכחולים וצריך לעשות אבחון רפואי או של ריפוי בעיסוק לברר למה זה קורה...

למעלה