יאיר בר צורי
New member
הגשמה-מחשבות שמחוץ לתמונה...
שכב"ג יקר, עולים הרבה מאוד דברים שבא לי לכתוב, אבל נראה לי שגם הפעם אני אתאפק ולו רק בכדי לשמוע אתכם קודם...
תנועת הנוער של נוער תל"ם מחנכת להגשמה ושליחות. היא רואה את הערכים בהם היא מאמינה ואליהם היא מחנכת, כערכים מנחים ובסיסיים בחברה הישראלית, כחלק מתיקון, וקוראת לחבריה לצאת ולהגשים אותם, באורח חיים יהודי מתקדם, בחיי קהילה, במעורבות ואחריות קהילתית, בלימוד, בחינוך... שאלה ראשונית שעולה לי- האם לנוער תל"ם יש את הכוחות הפיזיים לעשות זאת? האם תנועת הנוער אכן מייצרת עבור חבריה מסגרות שבתוכן נוכל כולנו לפעול להגשמת הערכים הללו?
אני יודע, המכינה של תל"ם היא אכן מסגרת הגשמה מיוחדת ונפלאה, והיא אכן פועלת להגשמת החזון בקרב החברה הישראלית. האם היא מיועדת לבוגרי נוער תל"ם כשנת הגשמה תנועתית עבורם? אינני חושב...
אסביר מיד- נוער תל"ם אמורה לבסס את התשתית החינוכית הקהילתית במקומות בהם יש סניפים ולהקים חדשים, היא מחוייבת כלפי חבריה ובוגריה ליצור מסגרת קהילתית שבה חבריה יוצרים את הקהילה, את המסגרת הדתית שלהם, א אורח החיים היהודי, תוך לימוד ועשייה חברתית, הגשמה אישית- של כל אחד מחבריה, והגשמה תנועתית.
בלי קשקושים מיותרים-
לנוער תל"ם אין שנת הגשמה תנועתית שמיועדת לבוגריה. ולדעתי היא צריכה וחייבת, אם היא רוצה לבסס עצמה כתנועת נוער נורמלית, בעלת שנות שירות ומסגרות הגשמה חינוכיות, עשייה קהילתית וסניפית, והגשמת ערכיה וחבריה. אני יכול לחלום, ויש לי לא מעט רעיונות ומחשבות על איך מסגרת כזו צריכה להיראות, אבל צריך כמה לטנגו... ועכשיו אני שואל אתכם-
- מה יאתגר אתכם? - מה חסר לכם בתנועת הנוער ששנת שירות שכזו יכולה לייצר? - איך הייתם רואים מסגרת כזו? - ואולי שאלת הבסיס- איך אתם רואים הגשמה בנוער תל"ם, אישית ותנועתית? נשמע תלוש? אולי...אבל אני חושב שאם אנחנו באמת רוצים ליצור מצב בו נוער תל"ם היא תנועת נוער מבוססת, שבונה ומבססת את סניפיה וחבריה באמת כמו תנועת נוער שמנהיגות הנוער היא הערך שמנחה אותה- אנחנו חייבים לייצר עבורה ועבור חבריה מסגרת שכזו... אני מחכה לשמוע תגובות, רעיונות. תהיות. צעקות...מה שבא- ברוך הבא... שתהיה שבת שלום, וכנס קהילות הצפון- יאללה בלאגן! יאיר
שכב"ג יקר, עולים הרבה מאוד דברים שבא לי לכתוב, אבל נראה לי שגם הפעם אני אתאפק ולו רק בכדי לשמוע אתכם קודם...