פינת המתכון הדיאטטי ליום שלישי

../images/Emo210.gifפינת המתכון הדיאטטי ליום שלישי

שכחתי אתמול לפתוח את הפינה אז קבלו אותה היום. אתן מוזמנות לשרשר מתכונים טעימים וקלים

בצק פילו ממולא בדלעת מתקתקה וקינמון

לוקחים ריבוע דף פילו ומרססים כל עלה בתרסיס שמן מגרדים דלעת במגרדת גסה ומתבלים בקצת סוכר חום (או לחילופין כמו סוכר) וקינמון שמים מהתערובת במרכז כל ריבוע בצק ועוטפים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (מרוסס עם תרסיס שמן) ומכניסים לתנור לחום בינוני (180) עד שמזהיב אפשר גם להחליף את הדלעת בתפוחי גרנד סמית

net the jet

New member
אתמול התכוונתי להכין שעועית ירוקה ופתאום

גיליתי שנשאר לי ממש מעט. אז נולד תבשיל תחליף... טיגנתי בממש מעט שמן בצל גדול קצוץ, הוספתי פול קפוא שהיה לי, את שארית השעועית הירוקה, 3 גזרים חתוכים לעיגולים, מלח, פלפל, טיפת מים, אש קטנה עד שרך. הבת הגדולה ואני התענגנו על התבשיל יחד עם אורז.

יעל י

New member
מרק כתום

האמת כמו לאכול גרבר חם אבל טעים וגם ביתי 1 בצל,לטגן קצת עד להזהבה 3 בטטה 2 גזר 1 תפו"א לקלף,לחתוך להוסיף לבצל + מים עד לגובה הירקות לבשל עד ריכוך לרסק (מוט בלנדר) להוסיף מלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט לחמם שוב עד שמבעבע זהו נראה לי שבחימום אני אוסיף קצת מים או חלב (הרזות יכולות להוסיף שמנת לבישול)

יומטוב5

New member
עכשיו מתחשק להשאיר את העבודה בצד

וללכת הביתה ולהכין מרק כזה אני מאד אוהבת מרקים אבל אין מצב עד שאני הגיע הביתה כבר יהיה אמצע הלילה יום ארוך ולא נגמר אז בתאבון

אם את אוהבת מרק כתום...

אני ממליצה על מרק דלעת - הרבה פחות פחמימות מאשר בטטה/תפו"א ומאוד מחמם וטעים לימי החורף הקרים מטגנים בצל במעט שמן חותכים את הדלעת לחתיכות (אפשר להוסיף גם גזר אם רוצים), מוסיפים מים ומבשלים עד ריכוך מרסקים במוט בלנדר מתבלים איך שאוהבים - ג'ינג'ר/קארי

יעל י

New member
בטטות כי...

קיבלתי מלאי ענקי וצריך לסיים וחבל לזרוק (מסכנים,כבר הספיקו לאכול אצלי היום לביבות בטטה...

לי יש מתכון דומה

במקום תפו"א אני שמה דלעת. אני אפילו לא מטגנת את הבצל. גם קצת גינגר ממש מוסיף ולוקח את המרק למקום קצת יותר אוריינטלי... אני חולה על מרקים כאלה טחונים, סמיכים וממש משביעים. זה אומנם אל לפינת הזאת אבל יש לי שידרוג מעולה אבל די עשיר בקלוריות (חלב קוקוס... יאאמממי). אבל מאז שהתחלתי את הדיאטה, אסור לי

למעלה