מתכונים מהירים. למי יש

אבא אסא

New member
../images/Emo21.gif מתכונים מהירים. למי יש ../images/Emo35.gif

אז ככה, מודיעים לכם שעוד 15 דקות נוחתים אצלכם החברים \ משפחה. בבית יש רק את המצרכים הרגילים. מה אתם יודעים להכין תוך 15-20 דקות?

lilo

New member
כבר הכנת את הכל?

את כל מה שכתבו לך בפורום הורים לתינוקות?
שווה ללימור

היה שרשור נהדר למתכונים במקרוגל

בפורום מתכונים, די מזמן. אני בטוחה שישמחו לתת לך את הקישור. היתה שם עוגת שוקולד, שוס אמיתי בכמה דקות. פשוט לא יאמן....רק שאני גרועה נורא בחיפושים וקישורים...

love88

New member
מתכונים קלים וזמינים

סלט טונה - חביב 2 קופ' טונה - אפשר 1 במים ואחד בשמן 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק בצל קטן קצוץ דק - לא חובה אם לא אוהבים פרוסת פלפל אדום - קצוצה לקוביות כף או שתיים כמויונז או מיונז + כפית או שתיים חרדל מעט לימון, מעט פלפל שחור לערבב הכל, להניח כ- 10 דקות, לערבב שוב לשים על קערה נחמדה 2 חתיכות חסה יפות, ומעל לשים הר של סלט טונה סלט כרוב 1 כרוב קטן או חצי גדול לגרד לרצועות לא עבות מדי לשים מעל מעט מלח גס לערבב - אפשר עם הידיים להניח כ 5 דקות להוסיף בצל קטן או חצי גדול - קצוץ דק מאד חופן פטרוזיליה וחופן שמיר קצוצים מעט פלפל, כחצי לימון או יותר אם צריך לאחר טעימה לא להוסיף עוד מלח ! שמן זית מעט ושמן תירס מעט לערבב היטב, להניח 5 דקות להגיש בקערה עם קישוט פלפל אדום מעל תפוחי אדמה במיקרוגל כ -5-4 תפו"א בינוניים לא חייבים לקלף, אז לנקות היטב עם סבון לחתוך לרבעים לא קטנים מדי לשים בקערה נוחה לערבוב להוסיף בצל קצוץ לרצועות דקות - לא חובה אם לא אוהבים בצל להוסיף שום אם אוהבים שמן זית מעט אב' מרק בצל - כ- כף לקחת כפפה ניילון פשוטה ולערבב עם היד לשים כ 6 דקות במיקרוגל- רצוי בקערת פיירקס להוציא בזהירות המכסה, לערבב עם כף עץ לכסות שוב ולשים עוד כ 5 דקות להוציא ולבדוק אם צריך עוד זמן או להעביר לתנור חם יוצא טעים מאד

אופה3

New member
יש לי כמה, השאלה עם מדובר על ארוחה

או נשנושים אם יש שניצל במקפיא, אפשר להפשיר אותו צ'יק צ'יקי, במיקרוגל, או בתוך מים חמים, חותכים לרצועות, חותכים בצל, פותחים קופסאת פטריות, מטגנים את השניצל, במחבת השף, עם הבצל, מוסיפים פטריות, מוסיפים רוטב של סויה, צי'לי ודבש, מערביים , ומחכים ממש חמש דקות, מגישים עם פיתות קטנות, או לחם , או בגא'ט לוקחים פיתות קטנות, המיני, פורסים לאמצע, ככה שהיא נפתחת לשני חצאים, לא לרוחב אלא ממש מסביב לפיתה, שמים רוטב פיצה, שמים גבינה צהובה, עם זיתים או פטריות, או מה שיש, מכניסים למיקרו או לתנור, ותוך 10 דקות יש לכם פיצריות קטנותתתתתתתת אפשר אותו הדבר לעשות גם עם זעתר, ולשים מעל זה טונה, וזיתים שחורים ניתן לאפות בורקסים בתנור, רבע שעה - חצי שעה בתנור, גם ככה לא מגישים איך שהם באים , ובאותו הזמן להכין רוטב לבורקסים, עם מרגרינה, אבקת מרק פטריות, ועם פטריות משומרות, את המתכון במדויק, אשמח להעביר אם מישהו רוצה. סלט טונה זריז, סלט חסה עם עגבניות שרי, ברוטב אלף האיים סלט כרוב, קוצצים צ'ק צ'ק, שמים קצת מלח ולימון ומיונז גם כרוב לבן וגם סגול סלט ירקות, מוגש עם כל מיני גבינות מלוחות למינהן ספגטי גם קל להכנה, רבע שעה - עשרים דקות או ספגטי ברוטב מוקרם של פטריות, בערך 20 דקות ביינתים זה מה שעולה לי בראש,

אבא אסא

New member
סתם ../images/Emo32.gif לגבי הפשרת פיתות במיקרו

עד לפני שבוע הפשרתי פיתות במיקרו סתם ככה ותמיד התעצבנתי על איך שהם יוצאות. במאפיה מתחתיי הציעו לי לעטוף את הפיתה במגבת והלחות תיספג והיא תצא מעולה. לא האמנתי אבל ניסיתי. ותנחשו מה - יצא מעולה. אז זה הטיפ שלי....

חן Y

New member
טוב לי קורה הרבה אז ככה...

אני נוהגת לקנות תמיד רוגלך שמרים ועוגות קטנות שמרים ולהקפיא וכשמגיעים בהפתעה אנחנו מחממים מעט ואחלה. יש את הבורקסים המוכנים שרק צריך לחמם. אפשר להכין סלט תירס -קופסת תירס +גמבה אדומה +מלפפונים חמוצים קצוצים+מיונז +חרדל+שמיר קצוץ תפוחי אדמה אפויים בתנור מטבלי גבינה ומה שאני הכי אוהבת להכין זה לקלות במחבת שומשום ולהוסיף מעט מלח פלפל וגבינה לבנה. פרנצ' טוסט- בצלחת מערבבים ביצה וחלב טובלים פרוסות לחם ומטגנים בחמאה בוזקים סוכר או אבקת סוכר. ויש גם פנקייק, בלינצ'ס , ירקות חתוכים ופלטת גבינות , ותמיד טוב שיהיו בבית קרקרים וביסקויטים(שבקלות מכינים מהם כדורי שוקולד) ואם אין לכם מה להגיש פשוט תזמינו מגש פיצה וספרייט ותנו חיוך מאוזן לאוזן והכל מסודר.

גלעד#

New member
פסטה או ספגטי אבל שווה ב-11 דקות

תמיד אני מחזיק במזווה כמות נכבדה של פסטה. לא של אסם או של החברות האחרות אלא של חברת 'ברילה' האיטלקית, שאת תוצרתה ניתן להשיג בכל סופר. מומלץ לנצל את המבצעים ולקנות כמויות כי הפסטה שלה שווה והיא הפופלרית באיטליה. את המתכון הבא למדתי מחברי האיטלקי והוא פשוט, כל אחד יכול להכין בדיוק ב- 9 דקות או 11 דקות (תלוי מה כתוב על האריזה ויוצא פצצה). החומרים: 1.אם מדובר ב- 4 אנשים לוקחים ביד חבילה של ספגטי ברילה ביד ומקמצים לאגרוף (זוהי הכמות ל - 4 אנשים. נראה מעט יחסית אבל תאמינו לי זה מספיק. ישראלים שמים טונות של פסטה לא איכותית בצלחת וזה לא לעניין). לקנות ספגטי מספר 7 בלבד (שוב - חברת ברילה, חבילות כחולות, יש בכל סופר, נשבע!) 2. עגבניות מרוסקות לא רסק עגבניות. תמיד תדאגו שיהיה לכם בנמצא כזה דבר. זה בריא, אמרו שעגבניות טובות נגד לחץ דם (פורסם מדעי השבוע פורסם בעיתונות). 3. מעט גבינת פרמזן מרוסקת. תדאגו שיהיה במקרר. הולכים לסופר, מבקשים שיגררו לכם 100-200 גרם פרמזן (זה הנשק הסודי) ושמים במקרר. הגבינה הזו יכולה להחזיק חודשיים במקרר (בדוק). 4. 4 עלי בזילקום ואם אין אז לקנות את המגשיות האלו ששמים בפריזר של בזילקום קצוץ (תמיד יש לי בזילקום בפריזר, אי אפשר בלעדיו מצרך חיוני למתכון זה). 5. כ-8 כמות שמן זית. 6. אפשרי פטריות+זיתים קצוצים. 7. 1/4 בצל (עדיף שרלוק, האדום הזה) הוראות הכנה: 1. מרתיחים מים לסיר קטן- בינוני (!) ומכוונים את השעון ל - 11 דקות. מכניסים את הספגטי שחצי בחוץ, חצי בפנים. תוך דקה ישר דוחפים עם כף את כל מה שבחוץ ובוחשים קצת שלא יידבק. 11 דקות בדיוק לשים על אש גבוהה שיירתח. 2. במחבת לשים שמן ולחמם. לשמים בצל ולטגן (מעט בצל לא להגזים). עד שמעט יזהיב. 3. להוסיף כ-7 כפות עגבניות מרוסקות (צריך להיות במחבת מעט יותר שמן מעגבניות מרוסקות). ולערבב טוב כ-3 דקות. 4. להוסיף את עלי הבזילקום ואת שאר התוספות, לערבב כדקה. ולהוריד מהאש. 5. בזמן ההכנה התסיים בישול הספגטי. מורידים מהאש ומסננים. מחזירים את הספגטי לאש קטנה מאוד בסיר ללא המים, ומוסיפים לו את הרוטב ומערבבים קלות. 6. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן המגוררת ומערבבים את ששומעים קולות פצפוץ של הגבינה (פחות מדקה). 7. מחלקים לצלחות. מומלץ להוסיף לחם בצד לניגוב הרוטב (אפשר לקנות מהמאפיה או סתם לקחת איזה לחם מהמקרר לשים עליו קצת שום ולשים בטוסטר אובן שטיפה יקבל צבע וחום). זהו מתכון שלימד אותי אישית חברי מצפון איטליה וככה באמת מכינים ספגטי באיטליה ושלא יספרו לכם אחרת. אצלי מלקקים את האצבעות מהספגטי הזה, שפשוט להכנה, מהיר ובעיקר - נורא טעים.

צפנתי

New member
אם בבזיליקום עסקינן...

אני שולחת זרעי בזיליקום לבתים חמים לכל דורש. שלחו לי מסר אישי, תקבלו כתובת, אליה תשלחו מעטפה מבויילת וממוענת אליכם. אני מכניסה המון זרעים ומשלשלת חזרה לדואר. הצטרפו למאות שניסו ונהנו!!!

תירתיר2

New member
שמעתי טיפ לגבי פסטה

מחברה שלי- להכין כל פסטה שהיא (טוב גלעד, ברילה. אוקיי?) ולאלתר רוטב מרוטב מוכן של עבניות מיובשות, של אוליביה+גבינת ריקוטה. פשוט לחמם את העסק ביחד במיקרו-והיא אמרה שזה ממש טעים.

psa

New member
עוד על פסטה -אפשר לבשל ,להקפיא

להפשיר ולהוסיף רוטב ,לחמם ו... בתאבון.

מחשבות

New member
ברילה למה? רק זארה ורק זו שזארה

אינה מופיעה בכיתוב מפורש על החבילה, רק מאחור וקטן ורק שלוש חבילות ב-10 ש"ח. בשווקים, ביוחננוף ועוד מקומות בכרמל, באחד עשר ש"ח. אבל שם תמיד היה יקר.

גלעד#

New member
כל אחד וטעמו.

אם אם רוצה לאכול פסטה בשלוש חבילות בעשר שקל, תהיה בריאה. לא אתערב לך בצלחת או בכיס

מחשבות

New member
כן, גם אני הייתי שם, אצל ברילה.

התבגרתי. ניסיתי הכל ומה לומר, אלף אהרונים לא יבחינו בהבדל.

Sמית

New member
נראה מושקע אבל מאוד פשוט

חותכים עגבניות משים זעטר ושמן זית מוסיפים איזה סוג של גבינה שאתה רוצה בצד וזה נפלא - המון תגובות חיוביות יש לזה !!! אפשר לקחת בגאט ולחתוך לפרוסות או סתם פרוסת לחם לשים שום כתוש שמן זית עגבניה וגבינה בולגרית. שמים במיקרוגל / טוסטר אובן / תנור למשך 5-10 דקות וזה יוצא נפלא !!!! אנשים חושבים שהשקעת לפחות שעתיים וזה סיפר של 10-15 דקות להכל מומלץ !!!!!!!

למעלה