CHooPY17

New member
ערב טוב, שאלה לגבי סינטיסייזר

יש לי שאלה בקשר לימאהה PSR450. אני מעוניין לקנות את הסינטי הזה, ורציתי לפני הכל לשמוע חוות דעת של אנשים שיש להם ניסיון עם הסינטי הזה. אין לי מושג בכל עניין הסינטיסייזרים, אבל אני יודע פחות או יותר מה אני רוצה מסינטי שאני אקנה, אני רוצה שיהיה לו סאונד ואיכות טובים, לא צריך משהו אולפני, אבל שיהיה יותר טוב מהקאסיו שיש לי כרגע. אני רוצה שישמע טוב בהקלטות ביתיות, יש לי מקליט 8 ערוצים של זוםMRS802, והקאסיו פשוט נשמע כמו מידי עלוב בהקלטות. מה אתם חושבים? בטווח מחירים כזה, הPSR450, נחשב משהו טוב בשוק? האם הוא איכותי? כלי נגינה BUILT-IN והסאונד שלהם, למשל פסנתר\אורגן\סטרינגס, ואפקטים כמו קורוס\דיליי\ריברב נשמעים טוב(משהו שנשמע סביר-טוב ולא מידי קר וריקני) בהקלטות ושימוש פשוט? אשמח אם תגידו לי את דעתכם ולשמוע מנסיונכם, חסרונות, יתרונות ושאר ירקות על המכשיר. תודה רבה מראש וערב טוב :) רם

ברוך הבא../images/Emo24.gif

אין לי ניסיון עם ה450.עם ה550 דווקא יש.המון שאלות קודם ברשותך
ניסית את הpsr450?הסאונד מצא חן בעינך? ל450 יש 32 פוליפוניה.זה לא הרבה.אולי כדאי לתת קפיצה לpsr1500 שכבר עובד על סמארט מדיה עם תקשורת למחשב-96 פולי-4בתים-3 פתיחות וסיומות ועוד ועוד
האפקטים בסידרת הPSR מתחת ל1500 הם לא משו. אתה מקליט עם ליווי אוטומטי? מכונת ההקלטה שלך עובדת בתדר של 16 ביט או יותר? אתה מעוניין אולי לבצע את ההקלטה על האורגן עצמו בסיקוונסר המובנה שלו ואח"כ לשלוח בסטריאו שני ערוצים למכונה או שאתה מקליט ערוץ ערוץ? כשיהיו לי קצת תשובות,ננסה לכוון אותך יותר

CHooPY17

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

הנה כמה תשובות למה ששאלת עוד לא יצא לי לנסות את ה450, לומר את האמת, אם אלך לחנות ואבדוק אותו, הדבר היחיד שאוכל לגבש עליו חוות דעת יהיה כנראה הסאונד ולא דברים חיונים אחרים, כמו מכונת תופים, ליווי, שירים, ושאר הדברים החשובים, הידע שלי באורגנים הוא ממש מתחת לבסיס. לגבי ה1500, הוא יקר מדיי בשבילי. אציין שאני גיטריסט, ואני רוצה סינטיסייזר רק בשביל להכניס בו ליווי\אקורדים, בס, מנגינות רקע, תופים וכד' ולנגן על הגיטרה לליווי שבניתי. בקשר לשאלה על איך אני מעוניין להקליט, אני מתכנן להקליט תופים עם קצב אקורדים(מהתוכנית שאתה לוחץ על שורש האקורד והסינטי מנגן בס ליין ואת האקורד המלא לפי הקצב של התופים) ישר למכשיר הקלטה ואחרי שהקצב מוכן והוקלט לערוץ הראשון, אני אקליט על הליווי קולות רקע בערוץ שני ואז גיטרה. מקווה שהתשובות שלי עונות לך על כל השאלות... תודה רבה על העזרה, וערב טוב

א"כ ה450 מספיק

תיקון קטן הpsr450 הוא לא סינטיסייזר אלא אורגן אוטומטי. לגבי הצלילים זה עניין של טעם. ממליץ לגשת לכלי זמר ולהתרשם.האורגן בקישור הבא,גםבאבחשבון. http://www.halilit.com/index.php?action=recshow&subcat_id=3&item_id=3 כדאי לגשת לחלילית להתרשם גם ממנו. משו שלא בדיוק הבנתי בהודעתך. "(מהתוכנית שאתה לוחץ על שורש האקורד והסינטי מנגן בס ליין ואת האקורד המלא לפי הקצב של התופים)" התוכנית המדוברת היא מהמקצבים שיש באורגן או שמא מדובר בתוכנה או בקצב של מכונת ההקלטה?

CHooPY17

New member
מצויין, אני כנראה אלך עליו..

תודה רבה
התוכנית היא אכן מהמקצבים שיש בתוך האורגן עצמו, בקסיו שלי יש אפשרות לנגן תופים ועליהם לנגן בעצמך אקורדים מלאים לפי הקצב של התופים. ויש אפשרות שאתה פשוט לוחץ על מקש אחד בודד, לדוגמא דו, ואז אתה מקבל ליווי חי, שנשמע כאילו אתה מנגן עם להקה, יש קלידים, בס תופים וכו'. לPSR450 אני מניח שיש את האפשרות הזו, נכון? לגבי האורגן השני שהמלצת, מה לדעתך יותר טוב? מבחינת פיצ'רים, איכות, נוחות שימוש וכד'? תודה רבה

הבנתי

זה מה שנקרא ליווי אוטומטי. ב450 העסק טיפה מוגבל.ב550 כבר תוכל לבחור כמה ערוצים ילוו-תוכל להוסיף מקצבים ועוד ועוד. מניח לינק ל450 http://music.yamaha.com/products/main.html?productId=27 בpsr550 מבחינת פיצ'רים ואפשרויות העסק כבר אחר לגמרי. שניה נניח לינק:) http://music.yamaha.com/products/main.html?productId=26 יש מכונת הקלטה של 16 ערוצי מידי ועוד. אהממממ...ליבי משום מה אומר לי שמה550 תהנה הרבה יותר. הרולנד שהזכרנו בהודעה הקודמת מוגבל בערך כמו ה450. נעשה ככה. תוריד בבקשה את התוכנה בקישור הזה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1433&msgid=67740578 לאחר התקנת התוכנה,גש לקישורי הפורום לתיקיה הראשית ולתיקיה הזאת. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=1433&catId=11222 תבחר לך מקצבים שמענינים אותך בקטגוריה שבה אתה מנגן,ותאזין קצת לפתיחות-בתים-סיומות.עם ה550 יש אפשרות של העלאת 4 מקצבים בכל פעם כך שכל ז'אנר שאנו מנגנים הוא כבר לא בגדר חלום. אנחנו כאן בכל מקרה:) בכל אורגן שתבחר בסופו של דבר, נשמח אם תשתף ותשתתף

CHooPY17

New member
../images/Emo13.gif

קראתי על ה550 באינטרנט וקצת חקרתי עליו לאחר ההמלצה שלך, והוא אכן נראה הרבה יותר שימושי, במיוחד עם האפשרות של המקצבים. לצערי, נראה כאילו המכשיר בלתי ניתן להשגה, אני גר בחו"ל, הלכתי לשתי חנויות מוסיקה גדולות, יש להם PSR 295,450,1500,3000, אבל לא 550, החלטתי לברר באינטרנט, אולי יש חנות שמציעה את האורגן למכירה באינטרנט, ושוב לא מצאתי כלום מלבד הערות והארות על המכשיר. הפסיקו לייצר את האורגן הזה? אני חושב שאני אאלץ להתפשר קצת בעניין הזה, אחרי מה שקראתי על ה550, די התאכזבתי שגיליתי שלא הרבה חנויות מציעות אותו למכירה, זה מחזיר אותי חזרה ל450. לדעתך יש הבדלי סאונד משמעותיים בכלי נגינה שמוצעים באורגן 450 לבין ה550? ושאלה חשובה נוספת לגבי הסאונד, הצלילים של כלי הנגינה במכשיר 450, נשמעים אמיתיים? לדעתך, עם הניסיון שיש לך, איך אתה התרשמת מהכלים ב450 כשניסית? ושאלה אחרונה, הציעו לי אורגן קורג X5D, מה דעתך עליו? תודה רבה על התשובות והעזרה הרבה
מצטער מראש על מיליון השאלות ששאלתי בהודעה הזו..

לא מכיר את הדגם שהזכרת

מכיר את סידרת הpa של קורג האחרון שיצא הוא הpa-50 http://www.backstage.com.mx/store/osc/images/PA50.jpg הוא טוב.טוב מאד אפילו. שוב...זה עניין של טעם.כל חברה והסאונדים שלה.צריך להאזין,להתרשם ואז להחליט. אין הבדלי סאונד משמעותיים בין ה450 ל550.לגבי צלילים "אמיתיים"...תריך להאזין לעסק
אני קפצתי לpsr3000 ישר. כשאתה עובד עם מכונת הקלטה חיצונית או אפילו תוכנת מחשב והאורגן הוא הכלי המרכזי,חשוב מאוד שהוא יתן תשואה נכונה לאוו דווקא מבחינת סאונדים אלא גם הרבה אפשרויות אחרות.התקשורת של ה1500-3000 היא נהדרת.התקדמתי מהר בזכות אינספור מקצבים-קבצי מידי-סאונדים-פדים-רגיסטרים-תוכנות שעזרו לי להיות מקושר עם הרבה נגנים מפורומים שונים בחו"ל.לכן דחקתי בך ללכת על ה1500
ייתכן בהחלט שהPSR550 כבר ירד מפס הייצור.לא שידוע לי על כך
שוב.. ה450 הוא כלי נחמד אבל מהודעותיך משתמע שאתה מחפש משהו שיענה למגוון צרכים בהקלטה.מחזיר אותנו שוב לpsr1500
אם היה בא לכאן גולש שהיה מעוניין להתחיל ללמוד אורגן,והוא היה צריך משו בשביל התחלה,הייתי ממליץ בחום.בשבילך ההמלצה הזאת קצת קשה לי
אתה יכול להמשיך ולשאול ואנו נשמח לענות.בשביל זה בדיוק הפורום הוקם

CHooPY17

New member
אתה צודק...

אני באמת מחפש משהו שיענה למגוון צרכים, גם מעבר לסאונד. רק חבל שה1500 עולה כל כך הרבה כסף, ועוד במיוחד בתקופה שיש לקנות מגבר מנורות לגיטרה...
אני לא אוהב להתפשר במה שקשור לכלי נגינה, אז אני חושב שאקח את עצתך, אתחיל לחסוך עוד קצת מעבר לתקציב של אורגן ומגבר, ואלך כבר על ה1500. מבטיח שאעדכן אותך בעתיד, כשהאורגן ישב אצלי בחדר
. עזרת לי מאוד בכל עניין האורגן, לא היה לי קצה חוט מאיפה להתחיל, ועכשיו אני כבר מרגיש שאני בכיוון הנכון, אז באמת, תודה רבה על כל העזרה, הקישורים, ההסברים וההצעות.
, ואני מאמין שבקרוב מאוד יהיו חדשות לגבי האורגן!
שיהיה לילה טוב, ולהתראות.

bomba6

New member
עוד קצת רעיונות

מקווה שאני לא מגיב מאוחר מדי קצת (-: בכל מקרה... האם שקלת להתסכל על חברות אחרות? יש לCasio דגמים מצויינים (סדרת ה-WK) שמציעים תמורה ענקית לכסף שאתה משלם... המון מקצבים, צלילים, רמקולים מובנים, יכולות דגימה ו-76 קלידים במחירים שווים לכל נפש. אמנם לא איכותי כמו ימאהה או רולנד, אבל תזכור- הם זולים. [ת'אמת, אני לא בטוח לגברי הזמינות שלהם בארץ]. יש כמובן את ה-korg PA-50 כמו שאמרו כאן- אבל הוא לא מתאים לתקציב שלך. אולי אם תוכל להשיג יד שניה. יש ל-Roland מקלדות ממש טובות (E-09, EXR-7s) במחירים גם יחסית זולים, עם איכות ווקלית שאין להתכווח עליה. בכל זאת רולנד. הבעיה היא "מערכת ההפעלה" המסובכת שלה... בנושא הזה- אין כמו ימאהה. נוחות ואיכות. אני כותב את זה כי PSR-450/550 הם מהדור הישן יחסית של ימאהה, ואם אתה מתכוון לקנות brand new אני חושב שזה קצת חבל. אולי עדיף לחכות קצת ולהשיג משהו יותר טוב, או לנסות יד שניה. המממ.. לא חידשתי הרבה בנושא הזה (-: שיהיה בהצלחה.

ברוך הבא../images/Emo24.gif

בהחלט ניתן לפשפש בעוד חברות ודגמים.ה550 לאחר בדיקה אכן יצא מהסידרה.ה450 די חדש בעסק

למעלה