AeroTom

New member
../images/Emo220.gif "האלבום שעשה לכם את זה"

בואו נדבר קצת מוזיקה, חברים. ונצא מהחורים גם, מי שמסתתר שם
משהו שתמיד ריתק אותי ואהבתי לדבר עליו. מהו "האלבום" של הקרואוז שעשה לכם את זה? ההוא ששמעתם בפעם הראשונה (או השניה או יותר) ופשוט התאהבתם בו והוא גרם לכם גם לאהוב ולהעריך את הלהקה...ההוא שסלל לכם בעיקרון את הדרך לתוך הלהקה והחיבור איתה. אז מהו האלבום הזה אצלכם? ספרו קצת (או הרבה, מה שבא לכם) על חווית השמיעה והחיבור איתו. מה הוא גרם לכם לעשות. באיזה מצב ניגשתם אליו עם ההכרה של הלהקה. התחושות שהוא גרם לכם. כל מה שבא לכם לכתוב על האלבום הזה שתמיד תמיד יישאר אצלכם בלב בגלל מה שהוא גרם לכם עם החיבור לקרואוז. לא משנה אם כיום הוא מדורג אצלכם פחות מאחרים או יותר. אשמח לשמוע כמה שיותר סיפורים ולגלות כמה שיותר אלבומים קרובים ללב שלכם. אז תראו את עצמכם, תכתבו ועשו אותי מאושר

Southern Harmony

אני קצת חדש עם הלהקה ולכן אין לי עליה כ"כ ערך רגשי, לוקח זמן להגיע לתחושות האלה... בכל אופן זה הדיסק שסלל לי את הדרך ללהקה המדהימה הזאת. הרוקנרול שפותח את הדיסק ב-Sting Me, הפזמון המגניב ב-Remedy Thorn in my Pride שהוא שיר מקסים לכל הדעות עם התפנית הזאת שהוא מקבל בסולו, הבלוזיות ב-Bad Luck Blue Eyes עם הסולו הקטן הזה שחבוי שם באמצע, Sometimes Salvation המחוספס והפרוע, Hotel Illnes עם המפוחית - אחלה של שיר, Black Moon Creeping שיר רוקנרול נהדר, No Speak No Slave, לקח לי זמן להתחבר לשיר הזה, שאתה באמת מבין מה הולך שם אתה לא מפסיק להגנב מהפתיחה הזאת והריף (!) איזה ריף ממכר... My Morning Song, גם שיר רוקנרול נהדר שאתה מת לצעוק את הפזמון שלו... מהשירים האלה של הקרואוז שהם פשוט טובים והפכים אותם ללהקה כזאת טובה, והסיום, איזה סיום Think Your in Heaven but yourle livin' in hell, אשכרה נכון, על הגיהנום אני לא יודע אבל גן עדן זה בטוח... שיר אקוסטי ונחמד שמסיים אלבום מפציץ לפנים שגילה לי את ההפתעה של השנה, The Motherfucking Crowes...

AeroTom

New member
כתבת יפה, רועי ../images/Emo45.gif

Harmony הוא אלבום נהדר גם להתחיל איתו ושיעשה לך את החשק הזה להיכנס לקרואוז. אני גם חושב שאחרי שחווים את שירי האלבום בלייב מעריכים אותו עוד יותר (ואתה עשית זאת גם עם רוב שירי האלבום בהופעה אחת). Sting Me שיר שבלייב הרבה יותר גדול לדעתי Remedy נשאר נהדר Thorn הוא פשוט ענק, עם הג'אם המקדים והסולואי תופים ומפוחית באמצע והחזרה לסופו. Bad Luck הוא מהשירים כיום שהכי מרגשים אותי ואני מחובר כמו לא יודע מה למילים שלו. שיר שצמוד אלי ללב היום חזק חזק. יש לו עוצמה אדירה ולפעמים אני מרגיש שהמילים של כריס פשוט יושבות עלי מושלם ברגש והאווירה שמתפרצות ממך החוצה. בהקשר הזה... Black Moon פשוט ענק עם הג'אם המקדים שלו בלייב. Salvation תמיד קודר ועוצמתי ונהדר. Hotel Illness משמיעה ראשונה של האלבום הוא היה אהוב עלי נורא. זה השיר שהכי התחבר אלי בשמיעה ראשונה ועד היום הוא מהשירים של הלהקה שהכי הכי קרובים לליבי. אני פשוט אוהב אותו. אחד הרגעים הכי כיפים ויפים בחיים שלי היה בהופעה השלישית של הקרואוז בלונדון כאשר הלהקה סיימה את Girl From A Pawnshop ואז צעקתי בפעם הראשונה באות ערב את שם השיר שממש היה מחובר אלי אז - "Hotel Ilness!!". מיד אחרי שצעקתי את זה כריס בדיוק לקח את המפוחית ואז הלהקה ירתה את ההתחלה של Hotel Illness באמת, המפוחית המוכרת של כריס פרצה בתחילת השיר ואני הייתי בשמים. החלקתי High Five עם רפאל הגרמני שהיה איתנו בהופעות, כי גם הוא וגם גיא ורוד האמריקאי שהיו איתנו, ידעו שממש רציתי לחוות את השיר הזה באותם הימים. זה היה פשוט רגע גדול וכיף אחד ענק שאני תמיד אזכור. אחרי שהשיר הסתיים צעקתי "Thank ya!" ללהקה. גם את זה וגם את הצעקה של שם השיר ממש לפני שהוא התחיל, שומעים בבירור ב-Instant Live של ההופעה הזאת. כיף ענק
No Speak No Slave הוא אפילו רגע גדול יותר בשבילי. בעצם הרגע הכי מדהים אולי בלונדון. הראשון מביניהם לפחות. פתח את ההופעה הראשונה...באופן כ"כ מדהים וחזק ומוחשי. עם הקדמת הלייב היותר ארוכה שלו כשהעוצמה הזאת של הלהקה פתאום עולה ועולה...ואז ההתפוצצות של הריף הגדול של השיר. שיר לייב ענק שנראה לי חייבים לשמוע אותו ככה כדי ממש להעריכו (יש לךך גרסה נהדרת שלו ב-Freak N Roll). אחח, הפתיחה הזאת של לונדון...רק מלחשוב על זה כל פעם אני מקבל צמרמורת בכל הגוף. My Morning Song הוא באמת שיר רוקנ'רול מושלם. וגם הוא בלייב מקבל שדרוג רציני עם הג'אם תמיד של האמצע שמאריך אותו לאיזה רבע שעה כמעט. פשוט שיר מושלם ואולי הנציג של האלבום בנוגע לאווירה שלו - פשוט רוקנ'רול טוב שאנחנו אוהבים שיש לו על הכתפיים את כל מה שאנחנו אוהבים גם מהלהקות הגדולות של פעם. Time Will Tell של מארלי בהחלט מסיים את האלבום במיוחדות שכזו. עם המשפט שהבאת. רגוע יותר אחרי הפיצוץ הגדול של כל מה שהגיע לפניו. בא לי לשמוע את האלבום עכשיו...
תודה על השיתוף ומקווה לקרוא פה על עוד חיבורים אם האלבומים האלה שעשו לכם את זה.

AeroTom

New member
האלבום שלי

הראשון שלי של הקרואוז היה Amorica. אין לי מושג למה, אבל הוא לא עשה לי את זה חזק בשמיעות ראשוניות. כיום כשאני מסתכל על זה בא לי לקפוץ למכונת זמן ולדפוק לתומר ההוא על הראש עם מחבט בייסבול ושיבין מה יש מולו. בכל מקרה את הקסם העוצמתי של Amorica גיליתי אחר כך, אבל המוצר השני שלי של הקרואוז הוא זה שהיה הטריגר והדרך שלי לאהבה הגדולה. למוצר הזה קוראים Live At The Greek. אלבום הלייב עם ג'ימי פייג' פשוט עשה לי את זה ובגדול. אני חובב זפלין גדול כבר שנים ודי בגלל זה קניתי את האלבום והעובדה שג'ימי משתתף שם. אבל לא היה לי מושג עד כמה האלבום הזה והביצועים שבו ירימו אותי לתקרה. על הפתיחה של Celebration Day וחזק יותר אחר כך עם Custard Pie ו-Sick Again פשוט נגנבתי לגמרי. כל הביצועים לשירי זפלין מדהימים בעיני, כשהבולטים בשבילי הם: Custard Pie In My Time of Dying Your Time Is Gonna Come בביצוע שגרם לי לא להבין מה קורה פה באוזניים שלי...פשוט קסם ענק הם עשו ממנו. The Lemon Song בגרסה ארוכה נפלאה Nobody's Fault But Mine ו- Hey Hey What Can I Do שאני מציין אותו מפורשות כאן רק בגלל היופי הזה של הקרואוז להכניס B-Side שמעולם לא בוצע בלייב ולא הייתה לו כמעט שום תשומת לב בתקופת זפלין, לתוך ביצועי הלייב והאלבום הזה. בכלל, מה שממש משך אותי פה זה בחירת השירים. Heartbreaker ו-Whole Lotta Love הם הממש להיטים היחידים כאן, כיאה לקרואוז הם נמשכים יותר לשירים המיוחדים והמעט פחות מוכרים אולי. יש פה 4 שירים מתוך Physical Graffiti, שהוא כיום האלבום האהוב עלי של זפלין. ועוד איזה 4 שירים...והדבר הכי יפה אולי בקאברים לזפלין כאן שיש פה שירים שלא בוצעו מעולם בלייב ע"י המקור או שכמעט ולא ניתנה להם תשומת לב על הבמה. הקרואוז מראים פה עד כמה ענק הם יכולים להיות בגרסה שלהם בלייב, בתוספת המבורכת של ג'ימי שנמצא באלבום הזה בכושר שיא מבחינתי. 6 הקאברים הנוספים נפלאים גם כן. אם זה Shapes of Things שהכרתי כבר מה-Yardbirds, או Oh Well של Fleetwood Mac שהפציץ אותי הרחק מכאן...יחד עם הקאברים לשירי הבלוז הישנים של בי.בי.קינג, אלמור ג'יימס ו-ווילי דיקסון זה נהפך לאחד מאלבומי הלייב הכי אהובים עלי בכל הזמנים ובהחלט הסיבה האמיתית שגרמה לי להיכנס לקרואוז ולרוץ לקנות את כל אלבומי הסטודיו שלהם ולהתעמק בהם ומיד אחר כך - להתאהב בהם עם חיבור באמת גדול ומיוחד. לא חשבתי שקאברים לזפלין יכולים להתעלות על המקור. ה-Greek הוכיח לי שיש כזה דבר ואני חייב לו המון על הטריגר הזה שהוא עשה לי עם הרצון להכיר את הלהקה. לאלבום הלייב הנהדר הזה תמיד תהיה פינה חמה מאוד אצלי בלב.

Aeroguy

New member
../images/Emo6.gif

עד היום אני נהנה לדוג את ההודעות ששלחתי לך בזמנו, כשניסיתי לשכנע אותך שהקרואז, הם-הם "הדבר האמיתי"! I've created a monster!!!
בשבילי, אגב, האלבום הזה דווקא עבד הפוך וגרם לי להתחבר על לד זפלין - לפני זה די אהבתי אותם אבל לא מאוד התחברתי אליהם. אחרי ש"גיליתי מחדש" את האלבום הזה, חזרתי לאלבומים של זפלין וגיליתי גם אותם מחדש.

AeroTom

New member
שמח שאתה נהנה ../images/Emo45.gif../images/Emo8.gif

באמת נפלא תמיד להיזכר בדברים האלה...כיף. זוכר כמובן גם כן את ההתלהבות שלי בשיחות איתך אחרי שקניתי את ה-Greek...הדרך שלי לתוך הקרואוז הייתה מאוד מהירה אחרי זה. וזכור לי שאחרי ההתלהבות שלי מהאלבום והכניסה שלי לניהול גם של זפלין אחר כך, אז זה השפיע עליך בגילוי מחדש של זפלין וה-Greek גם כן. זה היה מין אלבום שעשה משהו לשנינו עם פידבקים מצד אחד לשני.

AeroTom

New member
ואתה מוזמן לספר על האלבום הזה שלך, גיא.

אני וכל מי שבסביבה ישמח לשמוע בטוח.

Aeroguy

New member
אתה תצחק, אבל...

...אין לי מושג. קיבלתי את LIONS מעידן, וגם את SOUTHERN HARMONY, ובאותה תקופה קניתי את SYMM. אני לא ממש זוכר איזה אלבום מהם "עשה לי את זה" קודם... אבל איכשהו נשאבתי ללהקה הזאת בלי ששמתי לב אפילו!!
הפעם הראשונה ששמעתי את הלהקה היתה בהופעה, וזה בהחלט משהו שראוי לציון. הם היו אחת מלהקות החימום של ההופעה הראשונה של אירוסמית' שראיתי, ב-1999 בברלין. הם עשו סט קצר עם שירים מ-By Your Side וכמה מהלהיטים. לא הכרתי אותם עד אז, אבל נהניתי מההופעה. למעשה, הדיסק הראשון של הקרואוז שהיה לי זה בוטלג מההופעה ההיא - אחרי שחזרתי מגרמניה קניתי באיביי (כן! אני קונה באיביי עוד מלפני שנת 2000!
) בוטלג שכלל את ההופעה של אירו והופעת החימום של הקרואוז. עם זאת, לקח איזה שנתיים עד שהתחלתי לשמוע אלבומים שלהם וממש להיכנס אליהם עמוק יותר.

SaintJohn

New member
Shake Your Money Maker

את רוב השירים מהאלבום הזה כבר הכרתי תודות לגיא, אז היה לי קל להתחבר אל האלבום. השיר הפותח נותן פתיחת אלבום ראויה מאוד, ובכלל זה אחד מהשירים האהובים עליי. אחד השירים היותר בולטים בשבילי באלבום הוא Seeing Things, מאוד עוצמתי. כמוהו ככה גם She Talks To Angels, גם בגרסה הרגילה וגם בגרסה האקוסטית. אין לי גרסה מועדפת, אני מאוד אוהב כל גרסה לחוד בזכות הייחוד שלהן. ציינתי את הבולטים עבורי, אבל כל שאר השירים ממש כייפיים ובכלל זה אחלה של אלבום. אין בו משהו כבד או מורכב יותר מדי, אז התחברתי אליו בקלות. בעקבות האלבום הזה היה לי קל יותר להיפתח אל שאר האלבומים ולהנות גם מהם הרבה יותר.

AeroTom

New member
התחלת בעיקרון עם 2 האלבומים שלדעתי הם באמת

הכי ידידותיים למאזין המתחיל. Money Maker ו-By Your Side. אני שמח אבל ממש שהמשכת לאחרים (שקיבלת באורך פלא יום בהיר אחד
) ושאתה מתחבר אליהם גם כן. ועוד בטח תתחבר לעוד בעתיד שכרגע אולי לא עשו לך את הדבר הזה עמוק בפנים. הזכרת את Seeing Things והוא בהחלט מהשירים היותר עוצמתיים\מרגשים וגם אחד השירים שהייתי מאוד רוצה לקבל בלייב. הוא נמצא ב-Top Ten שלי כרגע של השירים שהכי הייתי רוצה לקבל בלייב שנה הבאה...הוא ו-Stare It Cold הם כנראה ה-2 האהובים עלי באלבום כיום (ואין על Stare It Cold בלייב, אני הרבה יותר שומע אותו בלייב מאשר הסטודיו).

AeroTom

New member
../images/Emo208.gif

אשמח לקרוא עוד תגובות, אז הנה השרשור מוקפץ שכולם יוכלו לראות אם עוד מישהו יגיב...

למעלה