מירב1965

New member
מוטי שלום שוב

מכיוון שהודעתי השניה מוסתרת ע"י הנפות ידיים, אשאל שוב את שאלתי שאלתי לגבי גבולות וחינוך בתוך כתלי ביה"ס, האם זה נכון כפי שמורתי ציינה בשרשור שילד לוקה בטוראט זקוק לגבולות ברורים ומשמעת , ואני מוסיפה כמו ילדים רגילים ?שאלתי באה בשביל לדעת אם זה לא יכול לפגוע מבחינת דימוי של הילד, מבחינה רגשית ופגיעה נפשית והעצמת תסכולים כי בעצם לא מבינים את הקושי שלו הן בשליטה והן בקשיים האובייקטיבים של הילד הן מבחינת הטיקים והפרעת הקשב. ועוד שאלה בנושא ענישה זה אפקטיבי לילדים אלה ?או כמו שאתה טוען רק בדיאלוגים מגיעים לתוצאה בסופו של דבר תודה מראש

למירב

שלום רב, כל ילד זקוק לגבולות ולמשמעת - כי רק דרך גבולות ילדים צוברים ביטחון ותחושת ערך. אין ספק שילדים עם צרכים מיוחדים זקוקים לחשיבה נוספת ולהתייחסות שונה,אך עם זאת הבסיס הוא זהה. המבוגרים אמורים ללמד את אותם ילדים כיצד לבטא כעס ותיסכול,ולא רק להעניש. מוטי

../images/Emo51.gif על התשובה - וגם שאלה נוספת...

אני מאד מסכימה איתך בנוגע להצבת גבולות, או "סמכות גמישה", כפי שציינת בתשובה אחרת. אבל, מה אם הורים לא יודעים איך לחזק, לפרגן ולהכיל/לאהוב תוך כדי הצבת גבולות?... חשוב לי לציין, שלא לכל ההורים יש אפשרות כלכלית לקבל טיפול / הדרכה מאיש מקצוע. האם תוכל להצביע כאן על "כללי זהב" או "עשה-אל תעשה" וטיפים להורים בהקשר זה?

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif נראה שהרבה תלוי בדוגמה

האישית שנותנים ההורים. כמובן נכניס לקישורים שלנו!

למעלה