אני רוצה לומר מספר דברים רשית כל

אני אפנה לבת שבע גרניט ואומר סליחה!!! ולא כי חטאתי אלא מפני שהייתי צריך להיות יותר מובן בדבריי, בת שבע לרגע לא ניסיתי לרמוס,לקלל או להשמיץ חלילה וחס אם היתי עושה כך!!! אמרתי את אשר על ליבי במטרה לקדם ולבנות. תמיד הייתי בעד קיום העמותה, ותמיד אהיה! מהפעם הראשונה שדיברנו בטלפון בחודש פבואר בשנת 2004 הערצתי אותך ואת כוחך, הכח לעשות, הכוח לגשר, הכוח להסביר, הכח להילחם והכח לעשות כל זאת ולהישאר אהובה ומקובלת על כולם!!! אני זוכר את הפעם הראשונה שנפגשנו (6 למרץ 2004) בבית הפתוח (אני זוכר את התאריך מכיוון שזהו יום הולדתי ויותר מכךמבחיתי זהו יום הולדת נוסף יוםהולדת של אמא שלי! וזו כמובן אמא בת שבע שלאחר מספר שעות הכרות הרגשתי קרוב אליה יותר ממה שאני מרגיש וארגיש אי פעם לאמי הביולוגית (אמא סליחה). בת שבע מעבר לזה שדאגה לי כפי שהיא דואגת לכולנו הטוראטניקים, הפכה אותי לבן בית בביתה ולחלק ממשפחתה, והייתה כתף תומכת בשבילי כשנזקקתי לייעוץ והקשבה, ולזרוע מבצעת כשנזקקתי לעזרה! חד משמעית אני יודע שאת שירותי הצבאי המלא אני חב לבת שבע אשר בלעדיה לא הייתי מתקרב אפילו ל3 שנות שרות שהשגתי בזכותה! כשאני ה"חייל הצעיר והאמיץ" התייאשתי, איבדתי תקווה, עמדתי מפוחד וחסר אונים מול שלטונות הצבא, בת שבע נלחמה בשבילי כגנרלית בשדה הקרב, וכלביאה המגינה על גוריה ואולי אף הצילה את חיי מפני עצמי ושהמבין יבין! כשלוש שעות אני יושב וקורא את ה"מסר" שקיבלתי מבת שבע, יושב ומתייפח (ואיני מתבייש לומר זאת)יושב ובוכה על שבשוגג, וללא כוונה תחלה חטאתי במצוות כיבוד הורים, על שהכעסתי את אמא ועל שפשעתי בכך שגרמתי לאשה הטהורה הזו צער ויגון! בת שבע,אמא יקרה אני מצטער ומבקש את סליחתך ומחילתך!!! ועכשיו הבהרה אני מאוד מעריך את חברי הוועד הפועל של עמותת אסט"י בעבר ובהווה. אך יחד עם זאת אני חושב שעיקר המאמץ אינו ממוקד בכיוון הנכון. אם החוק הכולל היה קצת יותר תומך בלוקה בטוראט, בת שבע=העמותה לא תיצטרך לכופף את החוק בשביל כל אחד ואחד מאיתנו שוב ושוב ושוב. אם נקיים פעילות הסברה קבועה למורים- או לפחות הרצאה אחת לסימסטר בסמינרי המורים בנוגע לתסמונט יותר מסביר להניח שלא נצטרך כעמותה להילחם בגלל מורה בור ועם ארצות דבר שקורה הרבה להורים אשר מורי ילדיהם לא מבינים מול מה ומי הם מתעסקים. וללא ספק הדרך עוד ארוכה תלולה ומפותלת, והרעיונות עוד רבים, השאלה מי עושה ומתי? "זו הייתה כוונת המשורר" יכול להיות שכך הייתי צריך להתנסח בתחילה, אך כפי שאמרה חגית35 לא התכוונתי לקלל!!! תיקי אני מסכים עם דברייך ואף מחזק את דעותייך בנוגע למודעות שחלחלה במהלך השנים! אך למרות זאת אני חושב ומאמין שהשתנו הזמנים וצריך לייעל את השיטה, אם הייתה לנו תיבת אוצר ובתוכה עוד "בת שבע גרניט" אולי השיטה הנוחכית הייתה מספיקה לנו מכיוון והיו לנו שתי "שביקיות" אשר רצות מצילות ומגינות על כולנו. אך מכיוון שאין זה צריך לשנות את דפוסי הפעולה כמובן בדרכי נועם ובהסכמה רחבה ככל האפשר של כל הקשורים בעמותה! גובלינית מה שאומר עכשיו אינו הוך להיות התנצחות כנגדך, אלא הסבר של רגשותיי. על התבטאויות כמו שלך נאמר במקרא: "מי שמך עלינו לשופט? התטמנני בחול כפי שעשית למצרי ההוא?| מי נתן לך את הסמכות להרשות ולאשר לעצמך לדבר בצורה מלגלגת וצינית? "התפנקות ילדותית"? את בטוחה? כעס על אנשים שמנסים ליצור עולם מושלם? נגיד לרגע ויש אמת בדברריך והצדק עימדך, יש דרך וצורה לומר דברים שכאלו!!! שמעת אותי בא אל אדם מסוים בטענות? כועס על אחד מפועלי עבודת קודש זאת? העליתי דבר כזה על בדל שפתותיי? או על קצה מקלדתי? ממש לא אף לרגע קט! הבעתי מורת רוח ואכזבה ממספר עובדות קיימות וזאת זכותי וזכות בסיסית ואלמנטרית לכל אדם באשר הוא! ילדותיות? הסרקסטיות ההתנשאות והלגלוג שבדברייך לדעתי "קצת" לא מכבדים את הדף הווירטואלי שעליו הם נכתבו וקל וחומר שהם לא מכבדים את אומרם ומוציאם לאור! פינוק? הינך מכירה אותי? את חיי? את תולדות קורותיי? הסיבה שאני משוייך לעמותת אסט"י היא לא על מנת להיתמך אלא בעיקר לתרום ולתמוך, וזאת מכיוון שלאחר מה שעברתי בגלל ובזכות הטוראט אני יכול (לדעתי כמובן-"אך אין הנחתום מעי על עיסתו" לכן אחריםיגידו) ורוצה לתרום לאלו שיהיה בכוחי לסייע להם ויחפצו בעזרתי. אני רוצה להוסיף אני יודע לקבל ביקורת שצריך, אך במקרה זה דנת והוכחת אותי לדברים שלא אמרתי או כיוונתי. ויתרה מכך עשית זאת בצורה פוגעת. לכן יבחן כל אדם מה הוא יכול לשפר ולתקן בביתו שלו לפני שייעוץ עצות בנוגע לחצר של שכנו. חגית תודה רבה לך על שעמדת להגנת דבריי, ושמי, מי כמוני יודע שלא קל להטות את הזרם במיי הנהר לכיוון אחר. אני אסיים בברכת שבוע טוב לכולנו ובתפילה זכה ש"תקרית זו תלמד אותנו (ובעיקר אותי) את כוחה של מילה. אוהב ומעריך את כלכם אריאל!

שבוע טוב

אריק אני רוצה לאחל לך שבוע טוב. רק הבאתי את המספרים בשביל להראות שתקציב העמותה היה בתקופתי במקרה הטוב כ-28,000 ש"ח לשנה. כל הרעיונות שהועלו על ידי האנשים יפים הם אבל מה לעשות הם עולים כסף.לא באתי חס וחלילה למתוח ביקורת על אלה ששילמו ולא שילמו. מה לעשות בדרך כלל אנשי הכספים הם אנשים ריאלים שהכסף זה הדבר היחידי אשר על פיהם הם פועלים.כידוע לך העמותה לא יכולה להיות באוברדרפט.(משיכת יתר) אני מקווה שהבנת שבת שבע ביא חלק בלתי נפרד מהעמותה ובזכות בת שבע והעמותה אני וגם הורים אחרים הכירו את ד"ר מיקי אברמוביץ הנציגה שלנו במשרד החינוטת והתרבות. העמותה ניחנה בשני אנשים בת שבע כאדם הפועל מחוץ למערכת החינוך ומיקי כאדם הפועל במערכת החינוך עצמה.ללא התערבותה של מיקי הילד לא היה נוסע לגרמניה ואחרים לא היו מקבלים את ההקלות המגיעות להם בזכות ולא בחסד. רוב המטופלים הם בני הנוער ולכן עיקר הפוקוס מתמקד בהם.אני תמיד הוקיר תודה לעמותה ולפעמים האדם צריך לשלם דמי חבר כי אם הוא לא נהנה משירותיה.פה באמת זה זכותו של אדם לשלם או לאו אבל אני כאות הוקרה לפעילותה ועזרתה של העמותה אמשיך לשלם ת דמי החבר. המבוגרים כל אחד מטפל בעצמו.נכון אני מודע לכך שאין הרבה פתרונות למבוגרים וכל אחד צריך להתמודד עם הקשיים בכוחות עצמו אבל לפחות העמותה נתנה להם את הכלים להתמודד. אני מאחל לך הצלחה בכל אשר תלך ונקווה לשמוע ממך רק בשורות. משה

העמותה גם כיוונה אותנו למרכזים הנכונים

כל מי שפנה לעזרת העמותה העמותה כיוונה את האנשים למרכזים המתמחים בתסמונת טוראט וזה דבר חשוב כשלעצמו. העמותה בראשותה של בת שבע גם הכניסה סדר בבלגן וכל הורי שהיה בתחילת דכרו היה נבוך ומבולבל ובזכותה של בת שבע ואחרים הם נתנו לנו את הכלים להתמודד עם הדבר. ללא עזרתה של העמותה הרבה אנשים היו נופלים בדרך. היו גם מקרים ששרלטנים ניצלו את תמימות ההורים וכבר נכתבו רבות בפורום זה.

שביק

New member
אריאל ידידי היקר, קראתי את כל אשר כתבת.

לי, באופן אישי, היה ברור מעצם היכרותי האישית איתך, שלא היתה כוונה של זדון בדבריך. שהרי למעשה לא ראיתי כל סיבה ניראית לעין שכך יהיה. לכן גם לא ברור היה לי מדוע "היית טיפש" ושילמת דמי חבר. בוודאי שאני סולחת, (אין סיכוי שלא). כמו אמא שסולחת לילדיה. הרי אתה כאחד מילדיי. אריאל ידידי היקר, ביתי ימשיך להיות ביתך. ואתה מוזמן בכל עת. לא רק בחגים ומועדים. כל אחד מאיתנו, כבני אנוש, עלול למעוד בדבריו. בבקשתך סליחה - הרי שהכרת בטעותך. סלחתי . אמשיך לאהבך כרגיל. שביק

במכללת דוד ילין בירושלים

יש קורס שנקרא רווחת הילד ובמסגרת הקורס הזה לומדים על תסמונת טוראט.

../images/Emo27.gifלא רק בדוד ילין וזה כולל עידוד עבודות

סמינריוניות ומחקרים. ועוד היד נטויה.

למעלה