שאלת בשר

liat77

New member
../images/Emo206.gif שאלת בשר

יש ברשותי נתח בשר יפה שתבלתי אתמול בערב עם שום,שמן זית,פפריקה וכו... אבל אני לא רוצה להרוס אותו בבישול, רוצה שיצא טעים ופריך ודווקא בא לי בתנור איך אני עושה את מבלי שהוא יצא קשה? צריך גם להוסיף מים? כמה? לתוספת אני מכינה תפוחי אדמה ברוזמרין. צריכה להתחיל בשעה הקרובה (אצלנו זה "חג" והשעה 10:00 בבוקר) על מנת שאוכל להגיש את זה בצהריים. תודה רבה לכל העונות והממליצות, ליאת

אם הבשר נשאר בתבלינים וגם במרינדה של יין

תכניסי הכל לתבנית תכסי עם נייר כסף ותאפי שעה וחצי. אפשר להוסיף גם כמה עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי. לאחר מיכן תורידי את הנייר כסף ותמשיכי לאפות עד שהבשר יקבל צבע אפוי. באותה תבנית , כשתורידי את נייר הכסף , תוסיפי את תפו"א שיקבלו את הטעמים של הבשר.

liat77

New member
היי שוש-

אז ככה: לא שמתי יין במרינדה רק שמן זית אולי להוסיף קצת מים שלא יהיה יבש? (חצי כוס?) באיזה חום להכניס לתנור? תודה

את יכולה אבל לא חייבת להוסיף יין

את התבשיל הזה התחלתי והכנתי על הגז ואחר"כ המשכתי כמו שרשמתי לך בתנור. ניתן לבשל את הבשר כיחידה אחת או חתיכות קטנות החומרים 1-2 ק"ג בשר כתף 3 עלי דפנה 1 בצל קטן כמה גרגרים פלפל אנגלי שחור 1 ראש שום קמצוץ מלח 1-2 כפיות חוויג´ למרק ½ ליטר מים חמים אופן ההכנה לקצוץ את הבצל ולהכניס לסיר שטוח. לטגן עד לשקיפות (לא להזהיב). להוסיף את הבשר (שלם או חתוך) ולהשחים אותו מכל הצדדים. להוסיף את התבלינים ולהמשיך להשחים. להוסיף את המים להביא לרתיחה ואחר"כ להוריד על אש קטנה לבישול של ½1- 2 שעות/ להמשיך בתנור. (ע"י נעיצת מזלג לבדוק אם הבשר מבושל). לאחר הקירור פורסים פרוסות. ניתן להוסיף רוטב סלסה ולהמשיך לבשל את הפרוסות ברוטב הסלסה.

liat77

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

רק אחרי ששלחתי את ההודעה ראיתי שהוספת את המתכון, בנתיים הבשר עוד מתבשל על הגז אח"כ אני אעביר אותו לתנור על מנת שיקבל צבע יפה, יש הרבה אוכל עם כל הכריסטמס ואווירת החגים,כולנו בחופש ולכן נצלתי את ההזדמנות לבשל משהו "יותר" חגיגי.. אתמול הוזמנו לחברים שהאישה היא ממקסיקו-תתארו לכם אוכל מקסיקני אורגינלי-יאמי יאמי תמונות בהמשך.... ושוב תודה, ליאת.

עטרהלה

New member
יש לי מתכון הכי קל בעולם ועים מאד...

לוקחים נייר אלומנים גדול מפזרים מתחת בצל חתוך לפרוסות, מפזרת כף אבקת מרק בצל גדוש, מניחה את נתח הבשר נועצת בו כמה שיני שום ושוב מתבלת ומעסה את כל הגוש באבקת מרק בצל. סוגרת עם הנייר אלומנים טוב טוב כמו סוכריה.לתנור 2-3 על 180 מעלות. לקרר ללילה ולפרוס. להכין עם כל רוטב. תהני!

למעלה