אני לוקחת את הסוג הזה
ויש בעלון רשימה של תופעות לוואי, וגם הרופאה שלי הכינה אותי (לפחות לחלקן). לפי מיטב הבנתי, לכל סוג של גלולות יש תקופת הסתגלות של הגוף שכוללת תופעות כאלה ואחרות, ואצל כל אחת זה יכול להיות אחרת. במקרה שלי, בשבועיים הראשונים היו לי דימומים, מצבי רוח, דיכאון, ירידה בחשק המיני (למעשה, אני לא יודעת אם זו תופעה בפני עצמה או פשוט נגזרת של הקודמות...) והתחשק לי להרביץ לעולם... בחילות והשפעות יותר פיזיות לא היו לי, לשמחתי. בכל מקרה, כל תופעות הלוואי עבור לאחר כשבועיים, אז לדעתי חכי שלושה שבועות כדי לסיים את החפיסה, ואם עד אז זה עדיין לא מסתדר דברי עם הרופא/ה שלך, אולי צריך להחליף לך את סוג הגלולות. בעיקרון כשלוקחים גלולות לוקחים 3 שבועות, ואז עושים הפסקה של שבוע שבו את מקבלת "מחזור". זה לא ממש המחזור הטבעי כיוון שאין ביוץ (זה מה שהגלולות מונעות) אבל זו עדיין רירית הרחם שנושרת, אז זה כמו במחזור, אם כי לרוב קצת קצר יותר. עד כמה שהבנתי, ההורמונים שבגלולות גורמים לגוף לחשוב שאת בהיריון ולכן אין ביוץ, וכל זמן שרמת ההורמונים נשמרת סדירה רירית הרחם נשארת במקומה, אבל ברגע שעושים הפסקה אחרי יומיים-שלושה אין מה ש"יחזיק" אותה, ואז היא מתפוררת, כפי שקורה בווסת (רק שאז הגוף מחכה לקליטה של ביצית מופרית, ואם זה לא קורה תוך כמה ימים, אז הרירית מתפוררת). בשורה התחתונה, גם בשבוע הפסקה את מוגנת מכניסה להיריון. עקרונית הרופאה אמרה לי שאם רוצים אפשר לקחת גם 2 ואפילו 3 חפיסות ברצף ואז לא לקבל "מחזור", ואין עם זה שום בעיה (לפחות אם לא עושים את זה קבוע) אבל יש דעות חלוקות בנושא והבנתי שיש טענות שזה לא בריא. באופן אישי עשיתי את זה פעם אחת, המשכתי את החפיסה השנייה ברצף (אחרי הראשונה) ורק אחריה עשיתי הפסקה (וקיבלתי דימום והכול היה רגיל). לא עשיתי את זה סתם, הייתה לי סיבה (לא רלוונטית לדיון) אבל בכל מקרה, לא ראיתי בזה שום בעיה; אני סומכת על הרופאה שלי (ולו לא הייתי סומכת עליה, הייתי הולכת לרופא/ה אחר/ה). החיסרון העיקרי שמצאתי בזה, הוא שאם לא עושים שבוע הפסקה הרי שהגלולות מספיקות לפחות זמן (במקום ל-4 שבועות, 3 שבועות גלולות + שבוע הפסקה, אז זה רק שלושה שבועות; למעשה השתמשתי ב-2 חפיסות ב-6 שבועות). בהצלחה!