גמילה

נושי28

New member
../images/Emo206.gifגמילה

הי צריכה עצה, בתי בת 2.2. כשבועיים לפני תחילת שנה"ל נגמלה מחיתול בשעות היום והייתה נלהבת מאוד מהתהליך. מתחילת שנה"ל היא התחילה גן חדש והקליטה היתה מאוד קשה ועד היום היא לא הולכת בשמחה. במקביל החלה נסיגה בגמילה- היא הפסיקה לבקש ללכת לשירותים ומפספסת רבות - בעיקר קקי אך גם פיפי. המפתיעה שבבית היא מבקשת וכמעט אין פספוסים ... היום התקשרו מהמעון וביקשו כי נחזיר אותה לחיתולים. האם זה נכון מבחינה התפתחותית? האם עלינו לוותר ולהקל עליה לפחות בעניין הזה? מה דעתכן??

כמה דברים...

את יכולה לשאול אותה? לשאול אותה אם היא מסכימה במעון להיות עם חיתול? כי אם כן, והיא תסכים, מה שהייתי עושה זה מחזירה לה את החיתול במעון, ומבססת היטב את הגמילה בבית, אחרי הצהריים, בשבתות, בחגים. לא כי אני חושבת שזה אידאלי, אלא כי אני חושבת שיותר אידאלי לגמול עם עזרה ורצון מהצוות בגן. מה דעתך?

פלגיה

New member
לדעתי זה חלק סביר של התהליך

אם היא בבית מתנהלת בסדר ואין פספוסים צריך לחשוב מה שונה בגן. אולי היא מתביישת לבקש? אולי יש יותר מדי אטרקציות מעניינות? אולי יש לה משהו אחר שמסיח את הדעת? לדעתי בשום פנים אל תסכימי להחזרת החיתול, כי אין שום סיבה. תציידי אותה בבגדים להחלפה ותעבירי את הכדור לידי הגננות - למה הן חושבות שבגן היא מפספסת כל כך הרבה, בניגוד לבית?

b o t t e n

New member
לא../images/Emo70.gif

זה רק להקל עלייהם. שיהיו יותר קשובים ויקחו אותה כל חצי שעה שלירותים. לי כשאמרו שלא יכולים. אז אמרתי שינהיגו קבוצות של חמש, וכל חצי שעה יקחו כל חמש. באופן מאורגן את כל הגן. בשום פנים ואופן לא לחזור לחיתולים. זה יעבור כשתגמר תק' ההסתגלות.

אבל היא צעירה עדיין...

ואם גם ככה קשה לה בגן... ילד צריך הרבה אמון בבן אדם שלוקח אותו לעשות פיפי, זה לא גיל שהם הולכים הרי לבד... את לא חושבת?

b o t t e n

New member
אז זהו בדיוק. שהצוות יעמול על בנייה האמון הזה

להחזיר לטיטול זה אסון. וסליחה על הכאיחור, הייתנו בחופשה.

מקווה שנהניתם בחופש ../images/Emo13.gif

גם אני בדרך כלל חושבת שזה לא לעניין להחזיר חיתול, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל וכשיש ילד צעיר, שאין לו בעיה עם זה (אם זה לא מפריע לו), בשילוב עם צוות שלא מעוניין (וכך זה משתמע...)... בקיצור, מזל שכל הילדים שלי גמולים

למעלה