שלום

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif שלום

יש לי שאלה
יש לי לחץ דם גבוהה אבל בצידה דיי מזערית, בזמנו רופאת המשפחה רשמה לי כדורים (לא זוכרת את שמם) והתחלתי עם חצי כדור ביום, רק שאחרי שבוע לא הצלחתי לקום בגלל סחרחורות נוראיות והכדורים נזרקו. שאלתי היא, אילו מאכלים בעלי השפעה של הורדת לחץ דם? וגם, באיזו כמות מומלץ לאכול מהם? ומאילו מאכלים יש להימנע בגלל שהם נוטים להעלות לחץ דם?

d a p h n a

New member
עד כמה שידוע לי

אחד המאכלים שמעלים לחץ דם בצורה די ברורה הוא מלח. הדבר הראשון שאומרים למישהו שמזוהה אצלו לחץ דם גבוה בצורה קלה הוא להפחית משמעותית את כמות המלח בתזונה. הכוונה לא רק למלח ששמים באופן יזום באוכל (מלח לבישול), אלא גם לנתרן שמופיע בהמון דברים, בעיקר באוכל תעשייתי (אפילו במים מינרליים!).

TheFinalCut

New member
כמה שאלות

האם הפסקת צריכת הכדורים היתה בהתייעצות עם הרופאה? אם לא, כדאי לחזור אליה ולספר לה שהכדורים שרשמה לך גרמו לתופעות לוואי חזקות. ייתכן שהיא תוכל להציע לך תרופה חלופית (שמשיגה את אותה המטרה, אך אולי לא תגרום לתופעות הלוואי הללו). בכל מקרה, חשוב לא להזניח את עניין לחץ הדם, ולטפל בעניין בין אם תרופתית, פיסית או תזונתית (או בשילוב של חלק או כל הגורמים). לחץ דם גבוה לטווח הארוך יכול לגרום לנזק חמור מאוד למגוון מערכות גוף (כולל פגיעה בלתי הפיכה במערכות אברים חיוניות, כגון הכליות). לגבי מזונות המסייעים בהורדת לחץ דם: שום הודגם בסקירה מקיפה ועדכנית כמפחית לחץ דם בבני-אדם. כפי שדפנה הזכירה, מלח הוא גורם ללחץ דם גבוה, וכדאי לבקר את צריכת המלח ולהשתדל להפחית כמה שיותר. לפי ספר הלימוד ABC of Nutrition מ-2003: - הגורמים העיקריים ללחץ דם גבוה הם: השמנת יתר, מלח ואלכוהול. - תזונה צמחונית באופן כללי מקושרת ללחץ דם נמוך יותר (אבל המלח עדיין גורם חשוב ועיקרי שיכול לפגוע ביתרון). - התעמלות סדירה מסייעת להפחית את לחץ הדם אף היא (לחץ הדם עולה בזמן האימון, אבל יורד לאחר מכן). - מזונות עשירים באשלגן אף הם מסייעים להפחתת לחץ דם. פירות וירקות טריים הם מקורות עשירים באשלגן (ר' את התמונה המצורפת). למידע מפורט ומדויק יותר, כדאי לחזור להתייעץ עם אנשי המקצוע (רופאים ו\או תזונאים).

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif תודה

טבלת מינון האשלגן בהחלט טובה. אני אשתמש בה. גם אם אחזור לרופאת המשפחה אני לא רוצה טיפול תרופתי, אני גם ככה דיי דבולית עם עניין הלחץ דם וכנרה בגלל זה התגובה לכדורים הייתה קיצונית. מעדיפה להקפיד על המלחים, אלכוהול אני גם ככה בקושי שותה, אני אמנם צימחונית אבל בבדיקות הדם שלי הכל תקין וגם אין לי חסר בויטמינים. עם שום כמפית לחץ דם אני יודעת, וגם הומלץ לאכול שן שום ביום, אבל אני מעדיפה אופציה עם ניחוח עדין יותר...

לחץ דם גבוה

ראשית, יש צורך באבחון מדוייק, ואולי לשנות אורח חיים-פחות מתח, יותר פעילות ספורטיבית.. שנית, מבחינת תזונה להפחית כמובן מלח ..השאלה גם אם קיים במשפחה, דהיינו, על רקע תורשתי. ניתן לטפל בתופעה על ידי רפואה סינית..שיש לה הצלחות בהרבה היבטים בריאותיים. (כן גם אני בתחום הרפואה הזאת...)

למעלה