קצת מחשבות...

isilme

New member
../images/Emo205.gifקצת מחשבות...

בד"כ אני לא פותחת הודעות כאלה לדיונים... כנראה בגלל שקשה לי לשתף אחרים במה שאני מרגישה.. אבל יש משהו שמפריע לי, ויכול להיות שיש את זה בעוד מקומות ואולי אתם תוכלו לעזור- אז ככה, בתור חניכת שבט שבות, אני שומעת לאחרונה הרבה דיבורים על הדרכה. איזה שבט תדריכי? את בכלל רוצה? וגם מהצד הביקורתי, שמתחילים להסתכל על כל צעד שלנו כעל מה שיקרב או ירחיק אותנו מההדרכה. אצלנו בסניף יש שבטים יחסית גדולים (בערך 25-30 חניכים באופן רשמי) ולכן, אי אפשר להכניס את כולם להדרכה, ועוד יותר- אי אפשר להכניס את כולם לסניף שלנו אז מכניסים חלק ל4 הסניפים הנותרים בב"ש. לאחרונה שמתי לב לתופעה מדאיגה בשבט שלי. כל שנה, קצת לפני חודש ארגון, מתחיל הלחץ, כולם רוצים להיכנס השנה התחילה תופעה משונה- השבט שלי, שהוא באמת אחד האיכותיים בסניף, לא רוצה להיכנס להדרכה, יש הרבה סיבות, אבל בעיקר בגלל מצבו של הצוות הדרכה אצלנו (כל מדריך כל מדריך יש לו חברה...) בקיצור מה שרציתי לדעת זה- מה עושים עם שבט כזה? איך מכניסים בהם מוטיבציה? מה אומרים להם בכלל? [אני חייבת לציין, שיש סיכוי שגם אני לא אדריך, אבל זה בגלל שלא יכניסו אותי, לא מאף סיבה אחרת...]

sivanscom

New member
באופן אישי

לנו יש כ"כ הרבה פעולות לאחרונה על עשייה ועל עם ישראל והחשיבות לעזור וכו' וכו'.. אני חושבת שזה די משפיע.. עליי לפחות.. מאצלנו יש מצב שמוציאים מדריכי חוצ.. שזה ממש הופך אותנו לאימפריה כזה
כי בצוות הדרכה של תשס"ו למשל הוא היה מורכב בעיקר מחוצניקים.. השנה כשנצח נכנסו להדרכה לא היה צורך בשום מדריך חוצ,וכששבות ייכנסו כפר שלם יוציאו מדריכי חוצ.. אז זה כאילו ממש שיא.. לא יודעת כמה זה אומר לך או לאנשים פה,אבל אם יש כאן אנשים מת"א-ר"ג הם יבינו את המשמעות של זה שכפר שלם מוציא מדריכי חוצ (!!)
וזה נותן המוןןן מוטיבציה
סתם ככה- כנסי לסניפ חורבבבבבבבב
!! [יש להם אחלה קומונרית שנה הבאה.. מדריכה שלי
]

ליחנוש 1

New member
רציני הם לא רוצים???

פראיירים!!חחח אני מתה להיות מדריכה.. אממ ולמה שלא יתנו לךך?

רוני13

New member
גם אני די לא מתלהב מהרעיון...

אולי בגלל שבסניף שלנו אתה חייב להיות בעל שרירי על כדי להרביץ לחניכים מתי שצריך(וצריך המון!) או שצריך להשתלט עליהם. אבל אחותי הגדולה כל כך מנסה לשכנע את המדריך שלי להכניס אותי להדרכה...אני נגד!

הם רוצים

גם אני חשבתי שהשבט שלי לא רוצה למרות שאני התחלתי לרצות את זה מסוף כיתה ט' ופתאו גיליתי בחודש ארגון איך כמה שהכי לא רצו התחילו פתאום להתחנף גם שבט נצח אצלנו עשו קולות של "לא רוצים" אבל תכל'ס זה די ברור שהם רצו כי הכניסו אותם וזה לא שזה היה בכוח

isilme

New member
../images/Emo205.gifהם לא...

לא מדובר בכולם, אבל זאת קבוצה רצינית.. אני אומרת לך את זה כי אני מכירה אותם מבפנים, זה לא קטע של פוזות..

ליחנוש 1

New member
תקשיבי..

בכול זאת גם אם הם ירצו,אי אפשר להכניס את כולם.. אז מי שרוצה יכנס ומי שלא אז זה הפסד שלו.. לנו יש בעיה יותרר רצינית,אצלנו כולם רוצים להדריך וזה יוצא מלא..

sivanscom

New member
מאיפה את?

אם אתם כ"כ הרבה תוציאו מדריכי חוצ.. תמיד יש סניפים שחסר בהם.. איזה שבט את?

ליחנוש 1

New member
אני ממעלות

ואני שבט הרא"ה.. אבל אני מאמינה שיתנו לנו להדריך גם תבנים,בגלל שהשבט של הבנים מולנו,בחיים לא ידריכו חח אפילו בשבת נהפוכו הם לא הכינו פעולות לבנים והמדריכים שלהם היו צריכים לעשות משו ב5 דק'..

isilme

New member
../images/Emo205.gif

זה מה שאמרתי.. כל שנה יש כמויות של חבר'ה שרוצים להדריך...(בעיקר בסניף שלנו...) ויש ממש מלחמות עולם על כל הנושא הזה... אבל במקרה כזה יש מה לעשות, כי מוציאים מדריכי חוץ ל4 הסניפים האחרים בב"ש... אבל הפעם הם פשוט לא רוצים.

טוף... תורי!

בס"ד first of all מה שלומך? אם אני ענית טוב אז סבבה, אם ענית לא טוב אז את מוזמנת להגיד לי אח"כ בשושו באוזן (אפשר גם במסרים-למה...) תראי בקשר למדריכים שיש להם חברות-אני חושב שיש לעשות הפרדה בין מדריך איכותי שעושה את המוטל עליו לבין מדריך עם חברה. היום להרבה מאוד בני נוער יש חברות חלקם מקפידים על ההלכה וחלקם לא! אם המדריכים (שיש להם חברה) מהווים דוגמא אישית והם מדריכים טובים וזה שיש להם חברה לא פוגע ביכולת ההדרכה שלהם או במורא השמים שלהם (אני מתכוון לזה שאם מדריכים לא מתנשקים/עושים שאר דברים לא צנועים עם החברה שלהם בגלוי) אז אני לא חושב שבגלל זה צריך להטיל חרם על ההדרכה, יותר מזה: אם השבט האיכותי שלך כמו שאת אומרת (ואני חלילה לא מזלזל) לא יקחו חלק בפעילות הסניפית אזיי במו ידהם הם מחריבים את הסניף ומורידים לו את הרמה! קל מאוד להתלונן ולהביא ביקורת אבל עבודה לא קלה זה לתקן! תחשבי על זה ככה היום הם נורא צעירים (השבט שלך) אבל תוך שנתיים הם יהיו אלו שיובילו את ההדרכה ואת הסניף והיכולת לשנות תהיה שלהם, הם יקבעו איך ייראו ישיבות צוות ומה יהיה איכותו וטיבו של צוות ההדרכה. שווה להכנס ולתת מעצמך שנתיים בצוות הדרכה לא הכי משובח כביכול אבל לאחר מכן להיות מוקד הכוח וההשפעה בסניף ולעצב אותו לפי השקפת עולמם של מדריכי שבות זה לא היה קצר אבל אני חושב שזה קולע אשמח לתגובות...

isilme

New member
../images/Emo205.gif

ברור לי שיש הפרדה בין מדריך עם חברה לבין מדריך איכותי שעושה את המוטל עליו. ככה זה בד"כ. ברוב המקומות... אבל אצלנו לא ממש... הבאתי את הדוגמה של החברות, כדי להבהיר לכם את המצב הנוראי בין הבנים לבנות בצוות הדרכה שלנו. (זה צוות, שיש בו בנות שנכנסו רקבשביל הבנים, ולהיפך...) כנראה שזו לא היתה דוגמא טובה. אז אני מתנצלת. משהו שהפריע לי בדברים שאמרת- "אני מתכוון לזה שאם מדריכים לא מתנשקים/עושים שאר דברים לא צנועים עם החברה שלהם בגלוי" מה זה משנה אם בגלוי או לא? נשאלה פה בפורום לפני כמה שנים, השאלה- מהו מדריך? או מהו המדריך האידיאלי? אם אני לא טועה, זה היה איתמר שאמר שמדריך, זה לא דוגמה אישית, אלא אישיות לדוגמה ואני מאוד מסכימה עם זה. כי ליד החניכים שלך את יכול להיות הכי צדיק בעולם, וברגע שאתה יוצא מהסניף ללכת לפרוק כל עול. לכן, זה לא משנה אם הם עושים דברים כאלה עם החברות שלהם בגלוי או לא. עצם העובדה, שהם מתעסקים בדברים כאלה, היא הבעיה.

אבל אם זה מפריע לשבט שלך

מי אמר שהם גם יעשו את זה? עצם זה שזה מפריע להם, מראה שהם לא יעשו את זה.

ביננו...

בס"ד כולנו עושים דברים שלא לרוח ההלכה והדת... אם מדריך עושה דברים עם חברה שלו ואף אחד אבל אף אחד לא יודע עלזה וזה לא משתקף כלפי חוץ אז זה לא אמור להפריע לאף אחד. אנחנו לא יכולים לקבוע מי יותר חמור: מי שיש לו חברה ונוגע בה בסתר לבין מי שאין לא חברה אבל אוכל לא כשר או משהו בסגנון, בסתר! לגבי מה שתיארת שבנות נכנסו רק בשביל בנים זה נורא, אבל שוב אגיד ואומר שזה זמני ואם בעוד שנתיים הסניף יהיה תחת פיקודכם אז שווה לאכול קצת קש שנתיים ואפילו להעיר להם מידי פעם לחבר'ה הבעייתיים אבל אח"כ להנהיג את הסניף בצורה ישרה ונכונה כמו שאתם רוצים שזה יהיה...

אוקיי, אז ככה.

הסניף שלנו היה במצב נוראי בשנתיים האחרונות. היו לנו המון שבטים בלי מדריכים (וכמה שבטים שכן היו להם מדריכים-המדריכים לא כ"כ השקיעו בשבט..). הסניף שלנו הדרדר בצורה משמעותית, באמת. ראיתי את הסניף וממש התייאשתי.. בשבט אחיה נכנסו להדרכה שתי בנות, וזהו. בצוות ההדרכה שלנו היו רק בנות, 2 מאחיה ועוד 5 מלביא, משהו כזה. הדבר הזה גרם לסניף שלנו להיראות מזעזע, עד שפתחו בנהריה סניף של תנועת עזרא, כי המצב היה ממש מרתיע.. בלי להשוויץ, מרגע שהשבט שלי נכנס להדרכה הסניף נראה הרבה יותר טוב. אנשים יכולים לבוא לסניף שלנו ולהזדעזע, אבל לא תאמינו-המצב היה הרבה יותר קשה. אם תכנסו-תמנעו עוגמת נפש רצינית מהסניף שלכם. אם הסניף חשוב לכם-תכנסו להדרכה, אל תפקירו את הסניף שלכם, בזכותו אתם מי שאתם. ואני יכולה להבטיח לך שיש לנו בצוות לפחות 4 מדריכים עם חברים/ות והדבר הזה ממש לא פוגם באישיות שלהם, הם מהווים אחלה דוגמה לחניכים שלהם ואין שום תלונות עליהם. ההדרכה לא מדרדרת את המדריך, להפך-היא מקדמת אותו. אין מה לחשוש מזה.

barakgl

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל , למרות שכרגע זה נראה לך ככה , אני מאמין [כמו איתמר] שבשלב יותר מאוחר של השנה הקטע של ההדרכה יתחיל להיות "מקובל" . ככה זה אצל רוב השבטים בארץ [באמת בלי לזלזל בשבט שלך ח"ו] שבהתחלה ההדרכה נראית פחות אטרקטיבית , וגם אם קשה לך להאמין, בסוף הרוב רוצים כבר להיכנס , וזה נובע מהרבה סיבות , שגם שכנוע של המדריכים היא אחת מה וגם הרצון להישאר במסגרת ועוד הרבה אחרות שאין טעם לפרט. ובכל זאת , למקרה שהחבר'ה לא ישנו דעה - אני אחזור טיפה על דברים של אחרים - אבל זה בדיוק ככה. השבט שלכם לא צריך להגיע בגישה של "זה הצה"ד שקיים , אז זה אומר שמי שיכנס אליו יתנהג גם מעפן כמו אלה שקדמו לו." הרי אתם ודווקא כשאתם שבט גדול , תהיו הצוות שעליו יסתכלו אחר כך! נראה לכם שהמדריכים של עכשיו לא מתפקדים טוב? דווקא! תיכנסו עם כל הכוחות החיוביים ותהפכו את הצוות לאיכותי כמו השבט שלכם! שבט איכותי זה אחד שמשפיע! לא אחד שעומד בצד ואומר שעדיף שהוא לא יהיה חלק מדבר שדורש שיפור. אפשר לקחת מזה גם לדברים אחרים שצריכים לבוא באותה גישה - אפשר לשבת כל היום בבית מדרש וללמוד תורה [שזה עצום] , ולא להוציא את האף מהבית. ואפשר [שזה האידיאל] להשפיע לבחוץ , לקרב לבבות וכו' וכו'. ובקשר לקטע של מדריכים עם חברה [ונתעלם לרגע שאת בת 15 ומאורסת!!
] , זה יכול להיות חיובי ויכול להיות בהחלט שלילי..פה באמת כל מקרה נבחן בפני עצמו , ויכול להיות שאצלכם זה משפיע יותר לרעה. עדיין זה בטוח לא אומר שכל מדריך שנכנס מדביקים לו חברה צמודה..
זהו , מקווה בשבילך ובשביל כל החבר'ה שתיכנסו להדרכה כי זה באמת מועיל לכולם [ברוב המקרים
]

isilme

New member
../images/Emo205.gifעוד לא רשמיים...

אבל זה יבוא בקרוב ממש בקרוב

למעלה