עזררהה ! :)

../images/Emo205.gifעזררהה ! :)

מישהו קרא / שמע על המחזה הזוג המוזר (בגרסה הנשית ) ? איך הוא לבגרות י"א ? אשמח לשמוע את דעתכם

היי

שלום לך , אצלנו במגמה שתי בנות עשו את המחזה הזוג המוזר לבגרות של יא', הסצנה יצאה מדהימה {הסצנה שמישהי מהבנות חוזרת הביתה נראה לי אוליב והיא מוצאת את השניה ברח לי השם מנקה שוב והיא דורכת לה על השואב אבק זורקת לה את ה"ספגטי" מחוץ לסלון ואז זו שהייתה בבית אומרת לאוליב שהיא כול חייה- מקווה שמצלצל לך}. הן קיבלו על הסצנה ציון גבוה .. לדעתי אחלה מחזה אני אהבתי אותו מאוד אפשר לעשות איתו המון דברים מצחיקים. לדעתי, לכי על זה =) בהצלחה....

שלווום :)

תודה רבה :) אבל הקטע פה שאצלי בבית ספר צריך לעשות ממש את כל המחזה ופשוט לשכתב אותו ולקצר לא לבחור קטע אחד ככה שהשאלה שלי אם כל הרעיון של המחזה בכללי מתאים לבגרות ... מקווה שהבנת חחחחחחחחחחחחחח ....

אה אתם עושים הפקה כאילו ?

מה זה כול המחזה?! בכיתה יא' עושים בגרות דיאלוגים לפחות אצלנו בוחרים קטע מהמחזה ומציגים אותו מה לא ככה?

gcnet

New member
מחזה מעולה אבל-

תדעי שהוא נחשב "חרוש" בבגרות דיאלוגים, זאת אומרת לא מקורי כ"כ, ומפאת היותו ראיליסטי גם קשה מאוד להתפרע עם הבימוי שלו כדי שיצא יוצא דופן כזה. קיצר מחזה טוב ומצחיק שהקהל אוהב אבל לפי דעתי (האישית) הרבה יותר מאתגר ומרגש לקחת מחזה פחות מוכר ו"חרוש". בהצלחה

אוקיי אבל חחח -

תראה/י אצלנו הבגרויות בי"א הם לא כמו כל הבגרוית שבדר"כ עושים בי"א אצלנו יש קצת שוני אנחנו ממש מעלים דיי הפקה לא כזאת גדולה כמו בי"ב אבל משהו גדול בהשוואה למה שצריך לעשות בי"א ... כעיקרון בכל ההיסטוריה של בית ספר לא העלו אצלנו את המחזה הזה ככה שזה דיי נשמע לנו חדש ולא חרוש , אם קראת את המחזה ואת/ה יודע עליו פרטים ואם הוא מתאים לבגרות אני אשמח לשמוע את דעתך ...

רק בגלל שהוא ראליסטי?

זו להתקבע בתוך מסגרת לטעמי. לנהוג לפי הכללים הסטנדרטים והשמרניים של הראליזים האופייני. דווקא בגלל שזהו טקסט ראליסטי - דווקא אז יש מקום להתפרע. לשבור מוסכמות, להכניס אלמנטיים סוריאלסטיים (וכמובן שכל זה בנאמנות לטקסט), זה מאתגר יותר. אם הסיפור מעניין והוא מעביר איזושהי חוויה - למה לעשות אותו ככתוב בספר? (ע"ע "מאכינל" של החאן הירושלמי).

צול1

New member
אפילו לשבור קצת את הטקסט, לא יקרה שום דבר:)

זה שאת\ה לוקח\ת מחזה ריאליסטי, לא אומר שהבימוי מחוייב להיות ריאליסטי.

למעלה