איפקק

A d i d a

New member
../images/Emo204.gifאיפקק

היי, יש לי אח קטן ומחובתינו בבית להחזיק איפקק (תרופה הגורמת להקאות במקרה של בליעת רעל). מכיוון שאמי לא ממש מבינה במחשבים, היא ביקשה ממני לשאול באינטרנט אם את תרופת האיפפק ניתן להשיג ברשתות הסופר פארם וכו', האם זה מחייב מרשם רופא ואם יש תחליפים אחרים לתרופת האיפקק, או שזוהי התרופה היחידה שגורמת להקאות.

hgkr17

New member
אז ככה

ipecac, היא קודם כל תרופת מרשם. בנוסף, אי אפשר לומר באופן גורף שלאחר בליעת רעל כלשהו יש להשתמש בתרופה זו. יש חומרים שכפי שגרמו נזק בבליעתם, יגרמו נזק כשיעלו שוב בדרך החוצה (הכוונה לנזק לושט ולריריות הפה בעיקר)

hgkr17

New member
אופס..נשלח לי מהר מידי- המשך

מהסיבה שציינתי, יש להיוועץ ברופא/רוקח או במרכז ההרעלות של ב"ח רמב"ם בטלפון 04-8542725( פעיל 24 שעות ביממה) במקרים של הרעלה כי הטיפול משתנה לעיתים בין מקרה למקרה. הכי חשוב- אל תשכחו לשמור את כל התרופות (כולל כולן ובכלל זה בוודאי אקמולי ושאר תכשירים שנראים לכאורה לא מזיקים אבל הם בהחלט כן) הרחק מהישג ידיו של אחיך. הרבה בריאות ושבת שלום, יעל.

דודי 2002

New member
תסלחי לי על התשובה

אבל חובתכם היא איננה להחזיק את האיפקק בבית, חובתכם היא להרחיק כל דבר רעל מהישג ידם של ילדים, או לחילופין לדאוג שלא ימצאו בבית שיש בו ילדים חומרים רעילים. מה עוד כפי שכתה "יעל" לא בכל מקרה של הרעלה השימוש באיפקק הוא התשובה לפעמים הוא אפילו בעיה נוספת.

למעלה