עזיז, כיאת מה אילה גילה בכורדית?

../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif עזיז, כיאת מה אילה גילה בכורדית?

ימי ווה כיסלי שבסה, איתלי גו גינה דידי רבה פרפכינה, כ'תאלה ושק'לה איל ביסה. פרפכינה כיאן מה גוזי מנה. תימל מוחכלה תלי, גיבה לו רבה רבה גילה, גימבשלה גילה וגיכלה. אהת שי כיאת נשה גיכלי גילה?

ARIE56

New member
יומה בריכה הווה תכולו ! בתיה לא כיאן מטו ככלי

נשה פרפכינה ? לא גיזה גו פימי ,לווא בסימה ! וואוהה גיל דיד חלב (מטו גמרי חלב ?)בסימה רובה ווגיזה בוש גו כ'סי !

../images/Emo203.gif אריה, פרפכינה דיד ימי, מעדן

לא מבינה איך אתה לא אוהב? אני אוהבת אבל רק שאמא שלי מכינה אגב יש לי בבלוג מתכון לפרפכינה והשנה אעלה מתכון חדש עם תמונות יותר מקצועניות.

uzis1

New member
אריה ! מהפרפכינה עושים ג'אג'יק - בתיה תספר לך

זה קצת מזכיר את הצ'יזאקי היווני - אבל של הכורדים טעים ופיקנטי הרבה יותר.

uzis1

New member
אריה ! אם בסוף התהליך אשתך לא שמה את

כל מוצרי החלב שערבבה עם הפרפכינה בתוך שקית מבד ותלתה אותה עד סינון הנוזלים - אז הג'אג'ק חסר משהו .

ARIE56

New member
אישתי קודם מכינה את הגבינה לבד בבית

אז כך שהוא עבר סינון מראש !

uzis1

New member
בתיה ! גילה זו מילה בכורדית =עשבים

אז מה השאלה ?

../images/Emo203.gif עזיז, אין שאלה, אנה כיאן אילו עשבים

אתמול היינו אצל דודה שלי, אחות של אמא, והם דיברו על הגילה שהם היו אוכלים בעיראק וגם פה, אמא שלי כל הזמן מחפשת (וגם מוצאת) חלק מהגילה שהיו נוהגים לאכול שם ומכינה לה מזה מטעמים. אתה היית אוכל, לדוגמא אורז עם גילה? שאגב זה טעים מאוד הפרפכינה והנואה גם נחשבים סוג של גילה, לא?

uzis1

New member
בתיה ! נכון הכורדים יודעים לנצל כמעט כל עשב

בר להכנת מטעמים,טיבול ושילובם בתבשילים - למעשה שידרוג של תבשילים מוכרים ע"י שיחמוש בעשבים כמו פרפכינה (רגלה בעברית) בלקו ,נואה וכו' .....

עכשיו עונת המלוחיה - הכורדים מטורפים על זה

לפחות ככה בסביבה של אמא שלי ולמה ? המלוחיה סוג של עשיו שמכינים ממנו מרק בציר עוף עם תוספת של אורז ואיך לא איך לא שהכורדים אוהבים את המעדן המיוחד אפשר לסחוט לימון שמוסיף המון כאלתי בתיה מכירה את המאכל מלוחיה ? חובה חובה לנסות

ARIE56

New member
וביכלל מהמוצרים הפשוטים ביותר הכורדים יודעים

להכין מאכלי גורמה בתיבול מועט כי זה מה שהיה לאורך שנים ! עם השנים נוצרו מאכלים ששינו את טעמם המקורי !

ARIE56

New member
גילה לווא בוש גו פימי בכרויי כמפלטה מהההההההה

מין פימי !מוך ארבה פשן !חחחחחחחחחחחחח

ARIE56

New member
כאן ראיתי בבירור את המלוחיה דומה לנענע

אבל העלים הרבה יותר גדולים !

ובעדן מלוחיה מסריה - וידאו ../images/Emo6.gif../images/Emo238.gif

שוואי שוואי - או בעדן או קמן - יענו קאיר - פהמה
الملوخية خاص لشبكة الشراع الثقافية والفنية

../images/Emo238.gif../images/Emo203.gifוואכנה מלוחיה ביטכאלם סאממיאט דיק

אתם עדים שאני מפרסמת את המאכלים המסרים - שאמא שלי לךא תתלונן ותאמר אני לא מפרסמת את המטבח שלה חח

למעלה