John Barleycorn
New member
../images/Emo202.gifBaker St. Muse Take 1../images/Emo183.gif
But you know he'll always keep movin' You know he's never gonna stop movin Cus he's rollin' He's the rollin' stone And when you wake up it's a new mornin' The sun is shinin' it's a new morning You're goin' You're goin' home.
Shit shit shit... take two אני חושב מדי פעם על הדברים עליהם כבר כתבתי, על אלה שאני רוצה מאד לכתוב עליהם. במיוחד האלבומים שעמלו ללא רחם על הפטיפון שלי בימי התיכון והפכו לחלק מחיי ומתודעתי. אני נזכר כל פעם ב"עיר לעיר" של גארי רפרטי. אילו הכרתי אותו אישית הייתי ודאי מטלפן ומתנצל. אני רוצה לכתוב עליו כבר זמן רב ולא מצליח. אולי הוא יותר מדי קרוב ללבי. מדוע אני אוהב אותו כל כך? אני אוהב אנטי גיבורים. ורפרטי הוא ממלכי האנטי גיבורים. אלה שהכישרון הרב שלהם הביא אותם לגעת בתהילה לרגע ולהעלם. כמו אל סטיוארט - בין אמצע לסוף שנות השבעים, אבל לרגע אחד בלבד. הרגע הזה נקרא "עיר לעיר". הוא קרה ב- 1978, מכר פי עשר ויותר ממה שרפרטי קיווה לו, ואז התקרר הברזל טרם הוכה. קטע הנושא מ"ינשוף הלילה" של השנה הבאה עוד היה להיט סביר, אבל בתחילת שנות השמונים הקריירה של רפרטי דעכה סופית. הלהיט שהביא את רפרטי סולו אל העולם ואלי אזניי הצעירות היה "רחוב בייקר" על ריף הסקסופון המפורסם של Raphael Ravenscroft. הגיטרה וקולו הרך של רפרטי, הלחן הקודר, והסקסופון הזה לא הותירו לשיר ברירה, אלא להפוך לאחד מהאייקונים של שנות השבעים. אחר כך בא שיר האהבה היפה "לכל אורך הדרך", ואצלי כבר נאספו מספיק מעות כדי לעלות על קו שש לדאון טאון באר שבע ולחזור מ"לונג פליי" עם עטיפה נפלאה בתוכה עשרה שירים יפהפיים. רחוב בייקר הוא בן חורג באלבום האופטימי זהיר הזה. הוא נבע משנים של תיסכול שהחל בלהקת "גלגל הגנבים". זהו שיר על ניכורה של העיר הגדולה. רפרטי הכיר אותו היטב, כמי שבא מעיירה קטנה ואוהבת בסקוטלנד. הוא ראה את אלה היושבים בבארים עד אור בוקר, משתכרים, מוצאים נערה ללילה, מבזבזים את חייהם ומבטיחים לעצמם שמחר יקומו, ישתפרו, וישקמו את חייהם. כאלה היו ויהיו תמיד, אבל את הניכור של העיר הגדולה שעוטף את רוחו של השיר יכלה לספק רק התפאורה של התקופה. אותה תפאורה שעשתה שירים נצחיים כמו "זמנים מודרניים" של אל סטיוארט ו"המתחזה" של ג'קסון בראון, ו"רחוב בייקר" של רפרטי.Gerry Rafferty - Baker Street (Single version) Lyrics and music by Gerry Rafferty Album: City to city Year: 1978 Track: 2/10 Time: 6:01