נערת הגולף

pasteran

New member
../images/Emo202.gifנערת הגולף

אחד מהשירים החמודים ביותר שיצא מקנטרברי, בריטניה, הוא golf girl של קארואן. הוא פותח את אלבומם השלישי, in the land of gray and pink והשיר הזה כנראה שייך לחלק הורוד. לראשונה שמעתי אותי ב-88 אצל רוני ידידיה והתאהבתי בנערה במבט ראשון. קשה לפענח מה הוא הדבר שגורם לשיר להיות קליט כ"כ. במקרה הזה אולי זו הפשטות וההומור הבריטי שמושר ביובש ע"י ריצ'רד סינקלייר. לפי אולמיוזיק השיר הלחן על ידו, והמלים נכתבו על ידי בן דודו, דייב סינקלייר, נגן האורגן של קארואן. שני האחים הם קליברים רציניים במעשיות סצנת קנטרברי. הגרסה שלפניכם לקוחה מ"ביט קלאב", תוכנית המוזיקה של הBBC אם אני לא טועה. החסרון העיקרי הוא העדרם של כמה תבלינים מתוקים שנמצאים במקור - בעיקר חצוצרה (אמיתית לשמיעתי- לא מלוטרון) ומלוטרון. במקומם האורגן של דייב תופס נתח נכבד יותר, ומדגים מעט מהכשרון שגורם לו להיות אחד הקלידנים הבריטיים הגדולים של התקופה. הלחן כאמור פשוט למדי - תרועת פתיחה קלילה (במקור בחצוצרה) ואז רוב השיר הוא בית שחוזר על עצמו לפעמים עם מלים, לפעמים עם אלתור. הפזמון (...Her name was Pat) קבל מלודיה קצת יותר מחוכמת (בכל זאת להקת רוק מתקדם) אבל לא מצליח לאבד את החן של השיר. השיר מספר על סיפור אהבה בין פלוני (שמשחק גולף?) לנערה המוכרת תה במגרש. סיפור לא רומנטי במיוחד, אבל מטופש מספיק בשביל להיות בעל משמעות הדוניסטית כיאה לשיר רוק. כמו במקרה של פוקוס וההוקוס מדובר בהברקה חד פעמית של הלהקה. היו להם עוד שירים פשוטים וחביבים (כמו love to love you מאותו אלבום) אבל נדמה לי שרק כאן הם מיצו את הכשרון להשתטות בתחכום או להתחכם בשיתוט. למרות שקארוואן לא נופלים לדעתי ביצירות "הרציניות" שלהם דווקא את השיר הזה הייתי לוקח אתי לאי - להפיג את רגעי התשישות בחן בריטי ולהתרענן במטחי כדורי גולף ותה. (אגב, קראו לי סוטה אבל אני הכי אוהב את אלבום הבכורה שלהם שנוטה יותר לפסיכדליה)

Barmelai

New member
סוטה הכפרוואן ?

ביקשת יפה - קיבלת. ועוד בתחכום פסטרנקי לעילא
עד כמה שאלבום הבכורה יפהפה, אני מעדיף לגור דווקא בקרוואן הזה, לא בגלל נערת הגולף היפה, לא בגלל היין המשובח בחורף, לא בגלל החזירים המעופפים (האמנם נתפס סבא ווטרס עם *** על הידיים בגנבת
מהדיר?
) - אלא רק בגלל 23 הדקות של Nine Feet Underground. יציאה מרהיבה כזאת לא פוגשים כל יום, וכשפוגשים, צריך לתפוס ולהחזיק חזק. שלא תברח.

giloni

New member
אחד האלבומים היפים

שנחים על המדפים שלי. אלבום שכיף תמיד לחזור אליו. קראוון זו להקה שבדרך כלל דורשת מהמאזין קצת יותר, אבל באלבום הזה היא נותנת מכל הלב. ד"א העטיפה יפהפיה בעיני - למרות שיש בה רק שני צבעים אפשר להשיג בארץ במחיר שווה לכל נפש ולמי שאין, שירוץ יקי

מורנא007

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif

המכירה הפומבית הבאה תעניין אותך מן הסתם

psychodoodle

New member
רגע אחד

אלבום הבכורה של caravan נמצא אצלי בעשיריה הפותחת של הפסיכדליה הבריטית .פרט מענין הוא טענה שמעלים חברי ההרכב על העובדה שהסאונד האמיתי שלהם באותה תקופה היה שונה ממה שאפשר לשמוע באלבום . האלבום ממנו לקוח השיר הנהדר על נערת הגולף הוא הטוב שבאלבומי הפרוג שלהם ,ממה שאני מכיר לפחות .

giloni

New member
הבעייה מורנא

היא שאפשר להזמין את זה רק בתוך ארה"ב. יקי

melancholy man

New member
כל מילה אמת

קודם כל, גם אני הכי אוהב את אלבום הבכורה הנפלא של הקארוון (גם אני סוטה?) ולסיינקליר יש את הכישרון הזה שיש לענקים באמת, שלא ממש באיזה סגנון הם יעבדו, זה תמיד ישמע נעים לאוזן בלי לעבור את הקו של מעצבן. אה ומשהו קטן, הביט קלאב היא תוכנית טלוויזיה גרמנית והשיר, כמובן, נפלא!.

למעלה