השיר ה-13

hilali1

New member
../images/Emo202.gif השיר ה-13 ../images/Emo190.gif

באלבום הראשון של מירי השיר ה-13 היה הקאוור לשיר "הצל שלי ואני". הוא לא יצא כסינגל (אני חושבת
) ולכן קיבל יחסית מעט חשיפה מה שלא מונע ממנו להיות מאוד מבוקש בהופעות. מאז מירי עשתה קאוור גם לשיר "כולנו זקוקים לחסד" במסגרת המופע "לתת" וגם הקליטה גירסא שזכתה להרבה יותר חשיפה (לעומת הצל שלי ואני) ל"שיר לשירה" במסגרת המצעד השנתי של גלגל"צ. עכשיו עם כל העבודה על האלבום הבא, בואו לחוות דעתכם :
למה מירי היתה צריכה קאוור שיסגור את אלבומה הראשון
האם האלבום של מירי היה מספיק יצירתי ומיוחד גם בלעדיו
האם לדעתכם מירי צריכה להתמקד ביצירה מקורית משלה או שגם באלבום הבא יש מקום לשיר בביצוע מחודש
אם כבר קאוור- (והשאלה הזו מתייחסת לכל 3 השירים שהיא הקליטה להם קאוור) אתם חושבים שהיא באמת הצליחה להעביר משהו אחר ושונה בגירסאות החדשות
אם כבר קאוור 2 - איזה שיר הייתם הכי רוצים שמירי תקליט לו גירסא אחרת
יאללה בואו תכסו את סימני השאלה בתשובות...
הילה

just dana

New member
השיר ה-13 ../images/Emo113.gif

האם לדעתכם מירי צריכה להתמקד ביצירה מקורית משלה- בהחלט! האם האלבום של מירי היה מספיק יצירתי ומיוחד גם בלעדיו-כן,לא היינו מרגישים בחסרונו.

עדי C

New member
השיר ה-13 ../images/Emo194.gif

למה קאוור? לא יודעת.אולי כדי להדגיש ולהבליט את הכישרון שלה. זה הרבה יותר בולט בהשוואה. כלומר, בעצם עשיית הקאוור, אוטומטית באה השוואה לביצוע של פוליקר או קאוורים אחרים לשיר [היו בכלל?
], וזה גורר תגובות נוסח - היא הרבה יותר טובה, וואו איזה קול יש לה לעומתו... אז נכון שגם בשירים אחרים הקול שלה לא נופל בכלל, אבל כשזה בא כהשוואה למשהו, אז זה יותר בולט. אין ספק שהאלבום מספיק יצירתי גם בלעדיו, אלבום מקסים, מגוון, מיוחד. אבל אני מתה על השיר הזה ועל הביצוע
ברור שתמיד עדיפה יצירה מקורית, אני לא רואה רע בחידושים פעם במיליון שנה, לרגל אירוע מיוחד... אני לא חושבת שבכל אלבום. אם כבר קאוור 1- היא בהחלט העבירה משהו שונה. החידושים מעלפים. אם כבר קאוור 2- אמממ
ריטה/תפתח חלון או ריטה ורמי/שניים-דואט עם אורי
# אתי אנקרי/רואה לך בעיניים

just dana

New member
ואוו אם היא תשיר את השיר של אתי

אנקרי היא תגנוב לה את ההצגה..בעצם היא תגנוב לכולם את ההצגה.

hilali1

New member
../images/Emo79.gif למישהו יש את רימון 9../images/Emo35.gif

מסתבר שמירי שרה שם את השיר "מישהו קיים" של דוד דאור. מתוך האתר - qube

עונה../images/Emo27.gif

נראה לי כי היא מאוד התחברה לשיר.מה זה עוד יכול להיות
ברור.
האם לדעתכם מירי צריכה להתמקד ביצירה מקורית משלה או שגם באלבום הבא יש מקום לשיר בביצוע מחודש
אני חושבת שמירי צריכה להתמקד ביצירה מקורית. כי כשמישהו כותב את השיר עליה זה יותר ממוקד עליה, היא לוקחת את השיר למקומות יותר עמוקים ומרגשים.
אם כבר קאוור- (והשאלה הזו מתייחסת לכל 3 השירים שהיא הקליטה להם קאוור) אתם חושבים שהיא באמת הצליחה להעביר משהו אחר ושונה בגירסאות החדשות
כן, את הקול עמוק והצלול שלה, את הרגש ואת הכנות.
אם כבר קאוור 2 - איזה שיר הייתם הכי רוצים שמירי תקליט לו גירסא אחרת
"סע לאט"-אריק איינשטיין. וגם "אדון שוקו"
של אריק אינשטיין.
אלה שירים שממש מתאימים לה. וגם "מליונים", "אהבה גדולה" של אתי אנקרי.

../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif../images/Emo210.gif

הקאוור מדהיים
והדיסק היה מדהים גם בלעדיו
אני מעדיפה ביצירה מקורית...
בשיר לשירה זה כמו שמיים והארץ לדעתי... הרבה יותר מרגש הביצוע שלה מהמקורי... בצל שלי ואני- אם כמה שאני אוהבת את מירי... אין על הביצוע המקורי וזה שלירון לב עשה
לא התחברתי משום מה לביצוע של מירי
את הקאוור השלישי אני לא מכירה... אם כבר קאוור 2 - איזה שיר הייתם הכי רוצים שמירי תקליט לו גירסא אחרת
אממ... לא יודעת כרגע

hilali1

New member
על השיר מביטה זה לא אתה ../images/Emo11.gif

האמת היא שבהתחלה לא ממש הבנתי מה הסיפור של הצל שלי ואני. כאילו למה מירי היתה צריכה אותו. זה חתיכת הימור, לקחת שיר של זמר ויוצר ותיק ומוערך ולחדש אותו כשאתה זמרת צעירה ועדיין לא מוכרת.
מצד שני, היום אני כמעט ולא מצליחה לזכור את הגירסא של יהודה. (וזה לא כי אני לא שומעת אותו.אלבום כפול מהמיטב של יהודה מתנגן פעם בפעם אצלי במערכת) לא תמיד חשבתי ככה. אבל פעם שמעתי את השיר בכניסה לחופה. בביצוע של מירי. אני לא חושבת שמישהו היה נכנס עם הביצוע של יהודה. זה רק מוכיח כמה הגירסא של מירי הצליחה להביא איתה משהו חדש. מצד שלישי אני לא חושבת שמירי התכוונה לקבור את יהודה
לגבי "שיר לשירה" (האמת שגם לגבי הצל שלי ואני)
אני בעיקר סקרנית לדעת למה היא בחרה את השיר הזה דווקא. זה שיר לא פשוט מבחינת הטקסט שלו. לא הייתי אומרת שהוא גדול עליה אבל גם מירי יודעת שכדי שהוא באמת ייצא מהלב ויירגש צריכה להיות איזו ילדה קטנה בהופעה כדי לשיר בשבילה. ובאשר לאלבום הבא, אני חושבת שיש מסביב למירי יוצרים ומוזיקאים מוכשרים ומיוחדים על מנת ליצור משהו חדש לגמרי, כזה שאולי בעוד כמה שנים יהיו מי שירצו לחדש אותה
בנימה אופטימית זו,
לילה טוב

My opinion../images/Emo27.gif

בראיון בוואלה מירי אמרה שהיא עשתה ל"הצל ואני" קאוור כי זה שיר שהיא מתחברת אליו והוא עזר לה להתמודד עם הפחדים שלה כשהיא אספה חומר לאלבום והיא גם נורא אוהבת את יהודה פוליקר, אז אני לא חושבת שזה בגלל שהאלבום שלה לא היה יצירתי מספיק בלעדיו. ולדעתי הביצוע שלה יותר יפה ומרגש משלו. הייתי רוצה שגם באלבום הבא היא תשים קאוור אחד כי בעצם היא "מכירה" את השירים האלה לאנשים שלא מכירים אותם, אני לא הכרתי את "הצל ואני" ומירי כאילו הכירה לי אותו
אין לי כרגע שיר מסויים שהייתי רוצה שהיא תעשה לו קאוור.. אולי לאיזה שיר של יהודית רביץ או אתי אנקרי, יש להן שירים טובים..

hilali1

New member
אולי השיר הזה של יהודית

שהיא שרה באודישן ללהקה הצבאית ולא הצליחה. אני לא זוכרת איזה בדיוק. אבל זו תהיה סגירת מעגל.

עדי C

New member
וואי אני גם חשבתי על יהודית רביץ,

פשוט כתבתי כבר 3 שירים [2 של ריטה ו-1 של אתי אנקרי אז לא רציתי להיסחף
] אבל אם כבר יהודית רביץ... "אתה פה חסר לי" הילה זה השיר?

עדי C

New member
אההה../images/Emo12.gif יצאתי סתומה../images/Emo122.gif

לא נורא בכל מקרה גם את השיר הזה אני חושבת שמירי תבצע בצורה מדהימה.

hilali1

New member
לא השיר שהיא שרה נקרא "לילה"

יש ביצועים של יהודית, אריק, שלום ועוד רבים אחרים. אפרופו הדיון על קאוורים..

למעלה