היום בעובדה

mars4

New member
../images/Emo202.gif היום בעובדה

כתבת תחקיר וראיונות עם חילי דובדבן בעקבות הפרשיה של "סירוב הפקודה". חובה לכל הורה (לדעתי לפחות).

mars4

New member
אז ישבנו, אני והבן

שיצא לאפטר קצר מהקורס וראינו. הרבה שאלות ותהיות עולות מהכתבה ומהראיון עם א' מפקד הצוות ("המחסלים")ועם לוחמים לשעבר של דובדבן. אבל השאלה שאותי הכי מטרידה זה האם הבנים שלנו משמשים כלים על לוח שחמט של מפקדים שעל מנת לספק אגו נפוח או אפשרויות קידום בצבא , מוכנים לסכן את חייהם גם תוך התעלמות ברורה ממצבם הגופני ו/או הנפשי ? מעבר לשאלות (שהם בהחלט במקום) לגבי סירוב פקודה צימרר אותי המשפט שבו השתמש מפקד היחידה על מנת להסביר את התעקשותו להוציא דווקה את הצוות הזה: "תמהרו כי אם לא נצא מיד הימ"מ יגיעו לפנינו"... שלא לדבר על המשפט החכם של אחרי "בכל צבא אחר היו קושרים להם את הידים מאחורי הגב ויורים בהם" (על המשתמטים!!!) . אני בטוח שמפקד דובדבן הוא משכמו ומעלה, מלח הארץ , קצין מצטיין ורב זכויות אבל האם השתן לא עלה לו קצת לראש? האם היתי רוצה שהוא יהיה מפקדו של בני בשעת לחימה? שאלות קשות!

the new L

New member
אני חושב

שצריך להדיח את כל הקצינים שלא פעלו פה כראוי! בסופו של דבר המשימה מספר אחד של המפקדים, היא לדאוג לבריאות החיילים שלהם, וברור לחלוטין ששרשרת הפיקוד פה כשלה כשל חמור.

אימשל2

New member
התשובה לשאלתך - כן

כמו בכל אירגון גדול וממשלתי, כך גם בצבא, השקולים לא תמיד עניניים. יש תחרות גדולה בין היחידות המובחרות על כל פעולה "איכותית" ושטויות כמו כבוד, אגו נפוח ויותר מכל סיפוק אפשרויות קידום, הם בהחלט שיקולים שמניעים את הבנים שלנו על לוח השחמט. בדיוק כמו שהפוליטיקאים מניעים את הקצינים לאותם צרכים בדיוק. זה לא נעים לחשוב שזה כך, אבל זה נכון בצה"ל כמו בצבאות אחרים וכפי שאמרתי גם בארגונים גדולים אחרים. עצוב לומר, שהמניע לתופעה הטפשית ש"לחיל קרבי לא קר על א'" (היית צריך לראות אותם בקור ובגשם של גבעת התחמושת...) הוא המניע גם לפעולות צבאיות.

mars4

New member
זה לא דומה

בכל אירגון יש שיקולים כאלה ואחרים ובכל אירגון מזיזים אנשים כמו כלי שחמט על מנת לשרת מטרות כאלה ואחרות. אבל לא כאשר מדובר בחיי אדם!!!. כי אז אני מצפה בהחלט לשיקולים ענינים בלבד ולגופו (תרתי משמע )של ענין זה בלבד! את יודעת, אני חושב לעצמי איך אותו אל"מ צעיר ונפוח היה מסתכל בלבן של העינים של ההורים, אם חס וחלילה מישהו מהצוות הזה, שהתריע עוד הרבה לפני, שנפשית הם לא מסוגלים לצאת למשימה מסובכת, היה נפגע? לגבי הטימטום ש "לקרביים לא קר" אני "חווה" את ה"חוויה הזו" בכל פעם שאני רואה אותו עם השרוולים מקופלים בקור הזה. האם ידעתם שלכובע של הדובון קוראים "צ'וקו"? לא צריך להסביר ומיותר לציין כי אוי למי שיתפס והצ'וקו על ראשו!

למעלה