דחוף- שינוי בצבע השתן

../images/Emo201.gif דחוף- שינוי בצבע השתן

שלום, שמי הוא ברוך ואני עוד מעט בן 18. כבר למעלה משנה שיש לי צבע שתן מוזר. הוא בד"כ צהוב מאוד, לפעמים קצת צהוב-כהה. אם אני שותה ממש הרבה, אז צבע השתן שלי הוא ירקרק. לרוב, יש לשתן גם ריח חזק. אציין שבשנתיים האחרונות אני מטופל בתרופות מקבוצת ה-SSRI (פרוזאק, לוסטרל), ובחצי שנה האחרונה אני נוטל שני כדורי מינוציקלין ליום (תרופה נגד חטטת-אקנה). בשנה האחרונה (אחרי ששמתי לב לשינוי בצבע השתן) עשיתי המון בדיקות. בדיקות דם (כימיה- מעבדה), בדיקת שתן, בדיקת תפקודי כבד+תפקודי כלייה- והכל יצא תקין.... לפני כשבוע הייתי אצל הרופא- והוא ראה שהבדיקות שעשיתי היו תקינות. הוא ביקש ממני לעשות בדיקת "תרבית שתן"... אני מאוד מודאג- ורציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לצבע המוזר של השתן, והאם יכול להיות שהסיבה לכך היא התרופות שאני נוטל. האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות- למרות שבשנה האחרונה ביצעתי בדיקות דם, תפקודי כבד וכליה ובדיקת שתן (והכל יצא תקין). ??? אשמח אם מומחה יענה לי בהקדם

moran f

New member
דבר עם הרופא

בפורום אין דרך לתת לך תשובות כאלו.

moran f

New member
על סמך מידע חלקי ומטה?

גם מומחה לא יוכל לתת לך תשובה ראויה לשמה.

אם התופעה שנה- מה קרה שזה דחוף?

בהמשך אשתדל להכניס תשובה מפורטת. צבע השתן בהחלט מהווה אינדיקציה למצבים ומחלות שונות. אני מניח שהרופא המטפל יודע לאבחן ולשלוח את כל הבדיקות המתאימות.

למעלה