דומיננטיות....

shayzed

New member
../images/Emo201.gifדומיננטיות....

אני חוזרת לנושא מלפני מספר שבועות. ילדים שעדיין לא גבשו יד מועדפת. אני צופה וצופה, בדקתי רגל ועין ואינספור פעמים את הידיים ועדיין לא הגעתי למסקנה, הילדים מחליפים כל פעם. מה לעשות? האם לבדוק באחוזים ולנסות לקבע צד אפילו אם מדובר ב60%-40% או 55-45 ל"טובת" צד ימין או שמאל? האם לחכות עוד קצת? ואם כן- מה עושים בנתיים עם תרגול מוטוריקה עדינה וכתיבה? תודה- שי

lior2805

New member
על אילו גילאים מדובר?

(לא הייתי בארץ לפני מספר שבועות..
)

lior2805

New member
גילאי 7-8?

אין בעיות כלשהן מלבד? (שכחתי היכן את עובדת..), זה מאוחר.. חשבתי מדובר בקטנים יותר.. אז כרגע לא יכולה לעזור..'צטערת, לא נתקלתי בעבודתי בזה.. שלחתי לך מסר, היה מדהים שם..

שירהד1

Member
מנהל
דומיננטיות

תוכלי לפרט על סוג האוכלוסיה שאת עובדת איתה? כי הרי בגילאי 7-8 הדומיננטיות צריכה להיות ברורה לחלוטין. אני מעולם לא נתקלתי בילדים בגילאים הללו שאין להם יד דומיננטית. הגיעו אלי לא מעט ילדים בגילאי 5, 6 עם בעיה דומה. בטיפול יש כמובן לבצע תצפיות על משימות שונות, להתרשם מן הביצוע, ולראות אם בכל זאת יש איזושהי העדפה. אם יש- צריך לעודד את הילד להשתמש ביד המסויימת בפעילויות השונות הדורשות יד דומיננטית ויד עזר, ואם לא נראית העדפת יד- בטיפול יש לתת לילד להתנסות בשתי הידיים, לבחון יחד עימו את יעילות הביצוע ולהקפיד שלא יחליף ידיים במהלך ביצוע המשימה- לדוגמא, אם התחיל לצבוע ביד מסויימת, עליו לסיים את הצביעה באותה היד. במהלך העבודה ניתן להגיע לגיבוש היד הדומיננטית. אשמח אם תפרטי מעט יותר על הילדים וקשייהם. בהצלחה, שירה דוד.

למעלה