איך סופרים?

ליאת142

New member
../images/Emo201.gifאיך סופרים?

ב"ה שלום וברכה, אני ממש נהנת וגם יש לי שאלה: איך אני מודדת כפלים בחצאית שמורכבת מירכית בחלק העליון (נראה לי שקוראים לזה ירכית) נניח שהיקף הירכיים הוא 90 ס"מ אני רוצה שלוש כפלים בכל חלק סה"כ 6 לרוחב החצאית. רוחב הכפל עד 10 ס"מ והמרווח בין הכפלים 10 ס"מ. ניסיתי לעשות משהו ויצאו לי שני כפלים סמוכים בחזית החצאית אחד מקדימה ואחד מאחורה. מישהו מבין על מה אני מדברת?... אשמח לעזרה ואני ממש לא תופרת אני רק מנסה.. תודה ליאת

שש שבע

New member
קחי את היקף הירכיים,

והוסיפי את מה שנכנס בקפלים. חשבון פשוט.

lirola

New member
אם היקף הירכיים שלך הוא למשל

90 ואת רוצה כל 10 סנטימטר קפל אז נכנסים לך 9 קפלים. אז את צריכה לחלק את זה קצת אחרת. אבל בכל מקרה כל קפל-יש קפלים נפגשים ויש קפלים רודפים. קפל נפגש זה בעצם שני קפלים שנפגשים באמצע אם את רוצה קפלים רגילים, שהם גם קפלים רודפים ברוחב של 10 סנטימטר זה נשמע מוזר , אלא אם כן את מדברת על כך שה-10 סנטימטר שלך הם כל הקפל, כלומר רוחב הקפל הוא בעצם 5. השאלה שלך לא מספיק ברורה.

SHQIPTARE02

New member
היי ליאת, השאלה שלך לא ממש ברורה..

אני אנסה לעזור לפי מה שהבנתי: אני מבינה שמתחת לירכית את רוצה לעשות קפלים רודפים מכל צד(?). נגיד 3 בצד ימין ו-3 בצד שמאל כך שיהיו לך 6 קפלים סה"כ בקדמי ו-6 באחורי?.. או שאת רוצה לעשות 3 בקדמי ו-3 באחורי ככה באמצע הדוגמא?.. מה שאני מציעה זה שתעשי גיזרה לחצאית ישרה (או מתרחבת למטה) ואז תסמני את הירכית על הגיזרה ואחר כך על החלק התחתון תסמני עם סרגל לכל האורך את מקום הקפלים (ואם זה קפלים באמצע קדמי/אחורי וקשה לך עם חצי צד אז תפתחי את הגיזרה שתהייה שלמה ואז תסמני בדיוק את המיקום) ותרחיבי כל קו איפה שאמור להיות קפל ב-10 ס"מ (ותחלקי אותו ל-2 עם קו כזה שיקל עלייך את הקיפול של הקפל). לגבי הרווח בין הקפלים -זה לא מסובך כמה רווח את רוצה, פשוט תסמני את המקום על הגיזרה ותפתחי שם קפלים. וכמובן אל תשכחי לסמן על הבד את המיקום של כל קפל והיכן לקפל אותו. זה כמובן בהנחה שאת עובדת עם גיזרה, אבל אם את לא עובדת עם גיזרה ממש אז תסמני על הבד 45 ס"מ (שזה חצי היקף ירכיים שיתאים לך לירכית) ותוסיפי על זה עוד 10 ס"מ על כל קפל (ולא לשכוח להוסיף תפרים מ-2 הצדדים!!) ואז בהתאמה (והצמדה) לירכית תבני לך קפלים היכן שאת רוצה. כמובן שימי לב לעשות אותם בעומק של 5 ס"מ שזה ה-10 ס"מ הכולל שמדדת עבור כל קפל. מקווה שעזרתי/הבנתי את הדוגמא.. אם יש עוד שאלות או שלא הבנת משהו את מוזמנת לכתוב לי אפילו בפרטי ואני אעזור לך בשמחה!! שבת שלום ומבורך!!..

למעלה