Precious UR

Rוית

New member
../images/Emo20.gifPrecious UR../images/Emo20.gif

יום מוזר עבר עלי.. היום היה משהו כמו היום לימודים אחרון שלי בבי"ס, נפרדנו ממורים וזה היה מוזר.. זה לא היתה פרידה כמו שעוברים כיתה זו היתה פרידה לתמיד. ונכון, נראה את אותם מורים עוד הרבה בבי"ס כי עד הבגרות האחרונה נבקר שם הרבה, אבל ככה בהווי של שיעור- יותר לעולם לא נהייה ככיתה. זה מכניס למצב רוח כזה מוזר אתם יודעים. הגעתי הביתה והייתי צריכה לעשות עבודה מציקה במתמ', ושמתי לי אלאניס ברקע ולא יכולתי לעבוד. ופתאום UR התחיל להתנגן לו. מאז ומעולם אהבתי את השיר הזה והוא אחד (אם לא "ה"אחד) מבין השירים שאני הכי אוהבת בSFIJ. עצמתי את העיניים והקשבתי למילים והייתי חייבת לפרש את השיר המקסים הזה. מה שתקראו תכף יצא מהראש שלי טרי בזמן שחשבתי על השיר שבדיוק סיים להתנגן ולכן אולי טיפה מבולבל מה שכתוב פה כי כל הזמן שכתבתי על משהו אחד חשבתי כבר על משהו אחר להוסיף וזה יצא עמוס שכזה.. אז שוב סליחה על האורך ועל ה"כובד" של זה, אבל זה מה שיצא
אה ועוד משהו, יצא שכתבתי הרבה סוגריים (ככה זה שתוך כדי שמסבירים משהו אחד מנסים להסביר משהו אחר.. נו רואים, אני שוב עושה את זה
) ולפעמים הם יצאו ארוכים ואז מאבדים את הקשר למה שהיה לפני הסוגריים אז אני ממליצה לכם אחרי שאתם קוראים את הסוגריים לחזור אחורה לראות מה היה לפני זה.. תהנו.....
burn the books they've got too many names and psychoses שרפו את הספרים, יש להם יותר מידי שמות ופסיכוזות all this incriminating evidence would surely haunt me כל הראיות המפלילות האלו בוודאי ירדפו אותי if someone broke into my house אם מישהו יפרוץ לביתי. suits in the living room חליפות בחדר מגורים do you realize guys I was born in 1974 אתם קולטים חביםר שנולדתי ב1974 (
) we've got someone here to explain your publishing יש יש לנו פה מישהו שיסביר את הפירסום שלך we know how much you love to be in front of audiences אנחנו יודעים כמה את אוהבת להופיע בפני קהל. אז ככה, הבית הזה מורכב מכמה דברים (זה יהיה ארוך, עימכם הסליחה
): דבר ראשון הבית הזה מתחיל בתיאור של הבית העכשוי של אלאניס (לדעתי) ועובד לבית הילדות שלה ולהורים שלה. בהתחלה אלאניס אומרת שכדאי לשרוף את כל הספרים שיש לה בבית, אותם ספרים עם שמות מפוצצים שמדברים על תאוריות ופילוסופיות כאלו ואחרות. לדעתי מדובר על המעון מגורים העכשיו שלה, גם בגלל שהיא משתמשת במילה פסיכוסה (=פסיכוסה היא הפרעה נפשית שבין היתר כוללת איבוד קשר עם המציאות) לתיאור הספרים-מילה היא השתמשה לתאר את וויד בNPOC מה שמראה שזה משהו עדכני שבא איתה מילדות (כמו שלוויד תמיד היתה את הso call פסיכוסה הזו. דמיון בין האחים?) וגם בגלל שהיא ממשיכה ואומרת שאם מישהו יפרוץ לבית שלה, כל הזכר של הספרים האלו יפלילו אותה. יפלילו אותה במה? זה תלוי על איזה ספרים היא דיברה.. קשה להסביר את זה.. אולי יכול להיות שבהתקשר להמשך השיר שמדבר על הילדות שלה, אולי בספרים האלו יש משהו שנוגד את כל החינוך שלה הקתולי (להזכירכם ההתמרדות לחינוך הזה ב-forgiven) ואם מישהו יראה את זה, מישהו שיפרוץ, יגלה שהיא בעצם לא אהבה את החינוך הזה. זו סתם השערה הנושא של החינוך, זה באותה מידה יכול להיות כל נושא שקשור לאלאניס שהיא הסתירה אותו (מתקשר להמשך השיר והפירוש, אתם תבינו כבר
) דר"א, אם זה נכון כל נושא החינוך, יכול להיות ה"פריצה" לא חייבת להיות במונחים שאנחנו מכירים של שוד אלא אולי נגיד ההורים שלה שיבואו לבקר בבית שלה ויראו את זה, והם כאילו "פורצים" לה לחיים. או אתם יודעים מה לא רק בנושא החינוך, שוב, בכל דבר שהיא רוצה להסתיר מאחרים ושלא יגלו אותו עליה. בכל מקרה אלו סתם תאוריות שלי, לאו דווקא שהם נכונות
ולהמשך הבית- הבית עכשיו עובר להיות תיאור של הילדות של אלאניס ושל מעון המגורים שלה כילדה. היא מתארת בית שבו החליפות שרועות בסלון (לא יודעת למה אבל מזכיר לי נגיד יום שישי בבית, שהאמא מגהצת בסלון והחליפות של אבא המגוהצות והמחוייטות נחות על הספה). כמו כן היא מזכירה לנו שהיא נולדה ב74. לדעתי ההזכרה הזו מראה שני דברים: 1-ההזכרה הזו מראה לנו שעכשיו אלאניס מתארת את אותה תקופה שהיא היתה קטנה. 2-תוך כדי שאלאניס יוצאת מחוץ לשיר (דמיינו לכם שהיא כל הזמן כמו סיפור מספרת את השיר הזה ופתאום היא מפסיקה את הסיפור בשביל להגיד "וואו, תראו כמה גדלתי כבר!" כאילו היא יוצאת לשניה מהסיפור) היא מגלה כמה היא התפתחה וכמה אולי המשפחה שלה או אפילו העולם התפתח מאז אותה תקופה שהנשים גיהצו לבעלים שלהן את החליפות בסלון (אם אני הולכת באותו קו חשיבה שהתחלתי משום מה
) ושוב המשך השיר והפעם הוא הופך להיות מזוית אחרת. הפעם ההורים של אלאניס באים אליה ואומרים לה "יש לנו פה מישהו שיעזור לך להיות מפורסמת כי אנחנו יודעים כמה את אוהבת להופיע". ההורים של אלאניס ראו כבר את אותו כישרון שיש לה ואהבה שיש לה אז אולי באותו יום שישי כביכול, האשה מגהצת את החליפות של האבא ואז מגיע אורח (לינדסי מורגן
). ההורים של אלאניס עושים לה הפתעה ומביאים לה מישהו שיכול באמת לעזור לה לפתח את אותו כשרון שיש לה. לפני שאני אעבור לפזמון רק אומר שאני כותבת את מה שאתם קוראים פה ישר מהראש, מחשבות לא מאורגנות, אז אני מקווה יצא משהו מובן מכל הסיפור ושתבינו מה רציתי
.. hope ful you are מלאת תקווה את(\ה) schoolbound you are מחונך את(\ה) naive you are נאיבי את(\ה) driven you are נחוש את(\ה) הפזמון הזה בא בקשר ישר לבית הקודם. הפזמון פה (לדעתי) הוא של אלאניס העכשיוית מדברת על אותה אלאניס קטנה ומתארת אותה. כמה מלאת תקווה היא היתה להזדמנות, להצלחה, כמה מחונכת היא היתה ועשתה מה שאמרו לה ושביקשו ממה - הכל בשביל להצליח. באותה נימה אבל אלאניס אומרת (עכשיו במבט לאחור) כמה נאיבית היא היתה אבל בכל זאת-כמה נחושה היא להצלחה. הסיומת של הזכר בסוגריים כי באנגלית אי אפשר לדעת ב"YOU ARE" לאיזה מין מתכוונים אבל פה נראה לי אלאניס מדברת אל עצמה ולכן זה נקבה אבל באותה נשימה זה יכול להתאים לכל אחד-זכר ונקבה ולכן כתבתי את זה ככה. כבר ממשיך...................

Rוית

New member
../images/Emo26.gif...המשך...../images/Emo36.gif

take a trip to new york with your guardian and your fake identification סע למסע ("רוד טריפ" שכזה) לניו יורק עם השומר\אפוטרופוס שלך והזהות המזוייפת שלך when they said "is there something anything you'd like to know young lady?" כשהם יגידו\ישאלו "האם יש משהו שאת רוצה לדעת גברת צעירה?" you said "yes I'd like to know what kind of people i'll be dealing with" את תגידי "כן אני ארצה לדעת עם אילו סוגי אנשים אני אתמודד איתם" הפעם הבית מדברת על אלאניס בתקופת JLP, כשהיא הגיע לניו-יורק לנסות ולהצליח. הבית מדבר על מישהו שבא איתה למסע. אני אישית זוכרת שהסיפור הוא שהיא הגיע לבדה אבל יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שהיא באה עם אחד ההורים שלה או עם אותו אחד מקנדה שהיה אמור להיות זה שיעזור לה להצליח. כמו כן אלאניס באה לניו יורק לא היא עצמה אלא היא עם הזהות המזוייפת שלה. לדעתי אותה סיבה שהיא עם זהות מזוייפת זה בגלל אותו אפוטרופוס שבא איתה. היא גם לא נאיבית כמו שהפזמון הקודם תיאר אותה, היא גדלה והיא הבינה מה קורה (ושוב זיכרונות על סיפורים על לינדסי מורגן עולים בראשי
) אבל מי שאיתה לא הבין את זה ומצפה ממנה לנהות בצורה כלשהי, נאביות טיפוסית (רואים זאת כשהוא מוסיף את הביטי "young lady" כאילו הוא מתייחס לילדה קטנה שמולו עומדת כבר נערה מבוגרת), בשביל שתצליח גם בניו יורק ולכן היא עושה זאת. שם שאלו אותה אנשים "יש משהו שאת רוצה לדעת גברת צעירה?". מי שאל? אולי אותם אנשים שהיא ומי שבא איתה פנו אליהם לעזרה, או כשהיא עזבה את הארץ שלה ושאלו אותה שאלות לפני שהיא נכנסה לארץ זרה, זה לא קריטי, מה שכן משנה זה שהיא ענתה תשובה ששוב מחזירה אותי לנושא הנאיביות. שאלו אותה שאלה שהצפיה לתשובה היא שאלות על המקום, על איך מתנהלים העניינים שם, שאלות שמצפים מתיירים שמגיעים לארץ חדשה, אבל אלאניס שואלת בחצי נאביות חצי לא (כי היא כאילו מבינה מה קורה פה כבר אבל בכל זאת יש נימה של נאיביות בתשובה.. וכל הכבוד למי שהבין מה שאני רוצה פה
) "עם איזה סוג של אנשים אני אתמודד פה?" אלאניס יודעת שהיא הגיע לעיר גדולה, עיר שבה הכל הולך שונה ממה שהיא הכירה אז הדבר הראשון שהיא רוצה לדעת זה מה מצפה לה מבחינת האנשים. (אולי שוב בשביל לשם זהות מזוייפת אחרת?) precocious you are ילדה מפותחת את headstrong you are עקשנית את terrified you are מפוחדת את ahead of your time you are מתקדמת לזמנך את ושוב פזמון בקשר ישיר לבית הקודם שמדבר על אלאניס היותר בוגרת שהגיע לניו יורק. אותה אלאניס היא חכמה (קלטה כבר מה הלך הדברים), היא עקשנית ובאותה מידה מפוחדת אבל כמו כן היא מודעת לזה שהיא מעבר לזמנה כלומר יש לה איזה יתרון בזה שהיא עושה משהו חדש שעוד לא נשמע מקודם (JLP כמובן) והיא מודעת לזה. קצת יהירות אבל הכל זה במבט לאחור כמובן. don't mind our staring but we're surprised you'not in a far-gone asylum אל תשימי לה ללטישת עיניים שלנו אבל אנחנו מופתעים שאת לא במחסה שכוח אל we're surprised you didn't crack up lord knows that we would've אנחנו מופתעים שאת לא נשברת, אלוהים יודע שאנחנו היינו- we would've liked to have been there but you keep pushing us away -היינו רוצים להיות שם בשבילך אבל את המשכת לדחוף אותנו הצידה. הבית האחרון מדבר על אלאניס אחרי כל החוויה של JLP. הוא מדבר על אלאניס העכשיוית אבל העכשוית במובן של אחרי ג'גד אבל לפני ספוסד, לפני שהיא הגיע להארה הנפשית שלה, בתקופה שהיא היתה מצד אחד בהיי שכזה מההצלחה שנפלה עליה ומצד שני בפחד מוות ובלבול מאותה הצלחה. אותם אנשים שמדברים הם יכולים להיות החברים שלה או אולי המשפחה שלה והם מדברים אליה. הם מתנצלים שהם לוטשים עיניים אבל הם מסתכלים עליה עכשיו אחרי כל ההצלחה העצומה שהיא חוותה והם עצמם מתפלאים איך היא לא הגיע למוסד ישן כלשהו, איך היא לא נשברה כבר כי "אלוהים יודע" (ביטוי אמריקני שכזה) שהם היו שם בשבילה לעזר אבל היא לא נתנה להם. לדעתי מהדיבור הזה של אותם חברים\משפחה אליה אפשר להבין המון על אלאניס עצמה. תתארו לכם איך אלאניס עצמה הרגישה בפנים אם כלפי חוץ זה היה ברור לחברים שלה, שהכירו אותה וראו איך היא השתנתה, שהיא מזמן כבר היתה צריכה להשבר תחת ההצלחה הזו והלחץ העצום שהיא היתה בו. אלאניס מתארת קושי עצום שהיה בה שהביא אותה לכמעט קריסה כללית. היא הגיע למצב כזה שרצו כבר לעזור לה -אבל היא לא נתנה. השאלה שעולה עכשיו זה למה היא לא נתנה? למה היא לא נתנה שיעזרו לה? לדעתי אם נחזור לבתים הקודמים נגלה שכל הזמן הזה אלאניס היתה לרק מה שרצו ממה ולא היא האמיתית. אם בבית הראשון שהיא מחביאה את האמת שלה ("שירפו את הספרים שהם לא יפלילו אותי") או בבית השני שהיא באה עם אשיות מזויפת ("באת עם השומר שלה והאשיות המזוייפת שלך") היא כל הזמן היתה מה שציפו ממנה והיא נשברה כבר (ושוב בנוסף ללחץ העצום שהיא היתה בו עם כל מה שעבר ועדין עובר עליה) אז היא כבר לא יכלה שאותם אנשים שגרמו לה להיות מזוייפת שכזו יתקרבו אליה ולכן היא לבשה מעין אשיות אמיתית כבר היתה צריכה להיות לבד עם עצמה, להתמודד עם הבעיות שלה לבד, מבלי שיעזורו לה אותם גורמים חיצוניים. resilient you are עליזה את big time you are חשובה את (=להיט) ruthless you are חסרת רחמים את precious you are אהובה את. והפזמון האחרון, כמו קודמיו, גם נמצא בקשר ישיר לבית. אלאניס לדעתי מדברת כבר על אחרי שהיא עברה את JLP וגם אחרי שהיא עברה את התקופה הקשה שעברה עליה שמתוארת בבית הקודם. עכשיו אלאניס שמחה, היא להיט, משהו חם וחדש בשוק (המוזיקה) והיא מאוד אהובה. בין השלוש שורות השמחות האלו והחיוביות האלו נכנסה שורה שמתארת את אלאניס כחסרת רחמים. למה? אולי היא נכנסה שם כדי להזכיר (לנו ולאלאניס) את מה שהיא עברה.. עד כמה שזה השפיע עליה וגרם לה להיות קשוחה. עם כמה שהיא תהייה שמחה וחשובה ואהובה-במקרה הצורך היא יכולה להיות גם חסרת רחמים-הכל כדי לא להגיע למצב שהיא היתה בו מקודם (במתואר בבית האחרון). ולדעתי הפזמון הזה הוא גם סיום מושלם לשיר. הוא מתאר את אלאניס עכשיו, אלאניס ה"אשיות המעוצבת" אם תרצו לקרוא לזה ככה. אלאניס הכל ועכשיו המעמד שלה הוא כזה שהיא מאושרת איתו-היא שמחה עם מה שהיא השיגה ולאן שהיא הגיע ועד כמה שהיא הצליחה, היא חסרת חרמים וברוטלית למרות הכל (וזה גם מה שיגן עליה מלאבד את הזהות שלה שוב, אותה חומת הגנה שלא תתן לה להסתובב עם אנשים שיגרמו לה להסתובב עם זהות מזוייפת ולהגיע למצב נפשי קשה) ולמרות למרות למרות הכל - אהובה היא . ע"י הסובבים אותה והכי הכי חשוב- ע"י עצמה|!

AlanisJunkie

New member
רויתי..../images/Emo140.gif

דבר ראשון, הפירוש שלך בהחלט מדהים. בקשר לדברים שכתבת על היום המוזר שעברת, אני הכי מבין אותך בעולם. גם אני עברתי את אותו יום. זה עצוב, מרגש, מפחיד....להבין איך הזמן טס ואוטוטו עולים על מדים, נפרדים מכל הפרצופים המוכרים. אבל תדעי לך שתמיד תוכלי לשמור על קשר עם מספר חברים טובים, ותלכו למסיבות גיוס אחד של השני ותיפגשו בכל מיני אירועים. לדוגמא, היום הייתי בטקס יום הזיכרון בבית הספר בו למדתי, ויותר מחצי שכבה היתה שם על מדים. היה עצוב לראות אותם על מדים. בכלל לא משמח או מרגש. עצוב...כי כולם היו כבר אחרים. ולראות את היב"ניקים האלה כל כך שמחים ומאושרים, ולחשוב שגם אנחנו היינו כאלה עד שהגענו לצבא והפכנו אחרים, ולדעת שגם הם אוטוטו מתגייסים ואנחנו כבר לא נהיה "המחזור הקודם". הזמן טס.....וזה מרגיז בטירוף, מתסכל, והכי מרגיז זה שאנחנו לא יכולים לעשות כלום עם זה. פשוט כלום... אבל אל תעסיקי את עצמך, כמוני, במחשבות מהסוג הזה...
, אחרת תכנסי לדיכאונות מייאשים.
בכל מקרה, בהצלחה בהמשך.

AND I HAVE NO CONCEPT OF TIME OTHER

וואו-אהבתי את הפרוש שלך (למרות שיש דברים שאני רואה בעין טיפל'ה שונה-אבל זה הרי כל היופי...). רק רציתי להגיד לך שגם לי היה מעין "יום פרידה" בבית הספר (למרות שיום הפרידה "הרישמי" עדיין לא בא),ובהחלט יש תחושת עצב באוויר... גם לבית הספר שלי באו המון חיליים לטקס יום הזכרון-וזה כ"כ עצוב לראות איך שהם נראים עכשיו-כל כך שונים ואחרים,ולדעת שבקרוב זה גם יקרה לנו...(למרות שביום הזכרון הבא אני בטח אהיה רק בטירונות-הצבא המניאק הזה לא מוכן להקדים לי את תאריך הגיס... ). בהחלט יש תחושה של סוף באוויר,וזה עצוב ומדכא,אבל באותו הזמן גם מרגש ומסקרן... זה עצוב לסכם תקופות,אבל היי-אלה החיים...זה אולי עצוב-אבל יש בזה גם ייתרון עצום-כל תקופה נותנת הזדמנות לפתוח דף חדש,לעצב עוד קצת את ה"אני" של כל אחד מאיתנו ולהתבגר... ממש כמו התהליך שאלאניס מגוללת ב-UR (אולי זו הסיבה שלפתע הרגשת צורך לפרש ולדון דווקא בשיר הזה...). נראה לי שהציטוט המתאים ביותר לתחושה שלי עכשיו הוא: "AND I HAVE NO CONCEPT OF TIME OTHER THAN IT IS FLYING" ואני רק בת 17.5 ... זה רק הולך ומחמיר...

symptoms

New member
אהבתי ../images/Emo3.gif

ארוך וממצה
... יש שם כמה דברים שאני רואה אחרת אבל סה"כ זה בהחלט איך שאני רואה את השיר.. רעות

j u n k

New member
רוית../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

אני אספר לך משהו שקשור אליי ולניתוח השיר, הייתה תקופה (די ארוכה) שקמתי בבוקר והדבר הראשון שעשיתי היה לשים שיר 9 בספוזד, התאהבתי בשיר, חזרתי עליו מאות פעמים והוא קסם לי בצורה לא ברורה בכלללל. בקיצור מרוב התלהבות מהשיר השמעתי לאחי, ואז הוא שאל אותי, "יופי, עכשיו מה הפואנטה? מה זה אומר?" אמרתי לו שבלה בלה בלה, ואז הוא אמר לי "אז מה הקשר בין המשפטים?" (בעיקר בית ראשון), אני חייבת להודות שיש לי כשרון ]פילוסופי נהדר אני אמצא משהו עמוק בכל בריכה רדודה, אמציא משהו כאשר אני לא באמת יודעת וזה ישמע ממש חכם, אבל באותו הרגע שירבטתי לעצמי את המילים, ולא ידעתי מה להגיד לו... הבית ה-1 היה לי מבולגן בראש במשך זמן רב, ואז באתי עם תאורייה משלי שקישרה לי הכל במוח, היא לא הרבה יותר שונה משלך, רק כמה מן הניתוחים. הגעתי למסקנה שאצל אלאניס כשאתה מבין בדרך כלל את הבית המבולגן, תבין איך לנתח את שאר השיר (והדוגמא הכי ברורה לכך הוא "I WAS HOPING") בקיצור ולעניין (מממ
טוף אז לא בקיצור
) אהבתי את הניתוח עד מאוד קבלי ח"ח!

Rוית

New member
תודות לכולם... ../images/Emo140.gif

דר"א, כל מי שיש לו פירושים שונים שירשום! זה הכל יצטרף למאמר פירושים!

למעלה