Lovable Stray

New member
פינת השוויץ היומי../images/Emo99.gif../images/Emo32.gif

מצטערת שלא שירשתי לאוף האחרון, הוא פשוט ענק והחל ממחר הוא כבר לא יקפוץ
תכירו את פרודו
הוא קטן, הוא חמוד והוא אוהב ללקק אצבעות ולמשוך באוזניים
מייקי שפגש אותו בסיבוב היומי בחדר דרך עליו בהפגנתיות ורג' הסנוב התעלם אחרי רחרוח קצר
הייתי צריכה להפריד היום בין רג'י למייקי בגלל שרג'י לא מפסיק לנשוך אותו ולהתעלל בו, בתקווה כשהכלוב הענק שהזמנתי יגיע הם יתחלקו במקום ויפסיקו ללכת מכות, אחרת רג'י יצטרך לגור לבד :-\ את פרודו הפיצי אני כנראה אצרף אליהם עוד שבוע-שבועיים כדי שלא ידרס ויהיה מסוגל לאכול בלי שהם ידחפו אותו מהקערה. ולחשוב שהוא היה מיועד להיות במבת נחשים :S

Linimfin

New member
אני יודע שזה לא קשור לכותרת אבל...

כבר יומיים שאני מחכה לOff כדי לכתוב את זה.... קיבלתי ספר חשוב לכל אוהבים החמוסים. ספר שנקרא "קישואון" מאת ברברה דנה של הוצאת מסדה. הספר מספר על הרפתקאותיו של חמוס בשם קישואון. אני ממליץ לכל מי שיכול להשיג אותו לקרוא אותו!!!!

The Reuty

New member
היא בסדר.

עכשיו דיברתי איתה תקעו אותם בתורנות מטבח. היא קרעה את התחת ושאר הפרחות ישבו רגל על רגל ועישנו סיגריות
אני ארצח אותן!!!! אה, ועושים לה שוב פעם בעיות עם הטבעונות. לא נותנים לה לאחסן את האוכל שאמא שלה הביאה מהבית במקרר. עשו לה טובה ואיחסנו את זה לשבוע. והאוכל יתקלקל
עד שיש לה אוכל נורמלי... סאמא שלהם!$!@#^! @^Y$G%V$%

The Reuty

New member
../images/Emo99.gif

לא ידעתי שחולדה יכולה להיות כל כך חמודה! הם קטנים כמו שהם נראים? לי היה מפגש אחד עם חולדה, והיא הייתה ע-נ-ק-י-ת שזה היה פשוט מפחיד רצתי כל עוד נפשי בי חח (הייתי בת 12)

Lovable Stray

New member
הם עדיין לא הגיעו לגודל הסופי ../images/Emo3.gif

זכרים מאוד גדולים בדרך כלל אבל זה תלוי בהורים, בגודל השגר ובאיכות האוכל שהם מקבלים כגורים (אם להתחשב בעובדה ששלושתם הגיעו מבית גידול לנחשים הסיכוי שלהם להיות ממש ענקיים הוא לא משהו). אני אוהבת חולדונים גדולים ושמנים אבל יש עוד זמן
בנתיים מייקי הוא הגדול והשמן אבל הוא רק בן 4-5 חודשים אז אני עדיין מצפה שיכפיל את הגודל שלו

The Reuty

New member
אה.. לא ידעתי..

ומה חולדה אוכלת? כן, שאלה מפגרת אבל באמת שאין לי מושג על חולדות וזה נשמע ממש מעניין לגדל אותם. מה הם עושות במשך היום? יש להם צעצועים??

Lovable Stray

New member
בעקרון כל מה שאדם אוכל

גם חולדה יכולה לאכול חוץ מכמה דברים כמו אלכוהול וכרוב אדום. צעצועים? כל חולדה אוהבת דברים אחרים, מייקי נורא עצלן, הוא מתעלם מערסלים וצינורות ומעדיף להסתובב בחדר ולרחרח דברים, רג'י יותר מדי פחדן בשביל לצאת מהכלוב והוא רץ בשיא המהירות פנימה כל פעם שאני מוציאה אותו ופרודו אוהב לטפס על הראש שלי, לנסות לתלוש כמה שיערות ואז לרדת דרך הכתף השנייה
בעקרון יש הרבה משחקים שאפשר לשחק איתם רק שפרודו קטן מדי לרובם, מייק עצלן מדי ורג'י נירווטי מדי
אני חושבת שרובם מעדיפים פשוט להסתובב בחדר ולאכול (אין דבר שחולדות אוהבות יותר מאוכל).מייקי נהנה גם לגלגל כדור קטן מפלסטיק עם פעמון בפנים, הוא מתלהב מהצליל
/ בדרך כלל נקבות הרבה יותר פעילות מזכרים ולכן אפשר להתקין להם חבלים לטיפוס וכל מיני מתקנים של ספורט אתגרי לחולדות, אולי אנסה כמה בכלוב החדש אבל ניראה לי הם יתעלמו
במשך היום הם בדרך כלל ישנים ובלילה זה פארטי טיים (אחת הסיבות שקשה לי להרדם כבר יומיים
) אבל כמו חמוסים רובם מתרגלים להיות ערים מתי שהבעלים ערים.

The Reuty

New member
היא נשמעת חיה ממש מעניינת

בחיים שלי לא תיארתי שהיא חיית מחמד. מאז שאני קטנה החדירו בי פחד מחולדות ועכברושים אז זה נשמע לי מוזר. אבל יש להם אוכל מיוחד שאת קונה להם? או פשוט שאריות? מותר להם לאכול תבלינים? כאילו זה בסדר? הם לא אוכלים אוכל של אוגרים או משהו כזה? אפשר לסרס אותם? או לעקר.. כאילו אם נגיד אני ארצה חולד וחולדה, אז אני אצטרך להפריד ביניהם? כי אני לא ארצה שהם יתרבו לי.. כמה זמן זה תוחלת החיים שלהם? יא כמה שאלות

Lovable Stray

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo23.gif

זאת הבעיה בלגדל חולדות (לא ממש בעיה אבל זה מטריד) כולם חושבים שהם חיה מגעילה/דוחה/מלוכלכת כשהם בעצם אחת החיות הכי נקיות וחברויות שיש
באה"ב, אנגליה ואפילו רוסיה כל הנושא של גידול חולדות הרבה יותר מפותח וכמו עם חמוסים יש המון תערוכות ודגש על חולדות בריאות יותר. אני מאכילה אותם קרוב למתכון של sunmites diet (אפשר לחפש את המתכון בגוגל) שזה הרוב אוכל לארנבונים + פתיתי קורנפלקס, אורז, פסטה ודברים יבשים אחרים (אני מוסיפה אוכל לחתולים כי הם עדיין גודלים וצריכים חלבונים) + תוספת של ירקות ופירות טריים + טיפה בשר מהשאריות של המשפחה (לחולדות אין בעיה לאכול עצמות עוף כי הם מילא מפוררים אותם עם השיניים לפני הבליעה). לזה אני מוסיפה ביצה מבושלת פעם בשבוע, לפעמים כוסכוס (מאכל אהוב), פסטה מבושלת וכל דבר אחר שיש בבית, בעקרון הם יוכלו הכל אבל חשוב שהירקות והפירות לא יעברו את 50% מהאוכל. נהוג לסרס זכרים אבל בדרך כלל כשיש בעיה של תוקפנות - להרדים חיות קטנות יכול להיות מסובך. בדרך כלל אין להם בעיה להסתדר - שלי רבו בעיקר כי אחד נירווטי ומרוב הפחד הוא תוקף כל דבר, למרות שגם הריבים שלהם היו לא עד כדי כך רציניים. אני מניחה שאין בעיה לסרס זכר ולשכן אותו עם נקבה אבל חשוב לזכור שחולדות הופכות להיות פעילות מינית בגיל 5 שבועות!!!! לדעתי כדאי לגדל 2 מאותו המין, גם בגלל שזה חוסך את הסכנה של הניתוח וגם בגלל שבדרך כלל הם מסתדרים טוב יותר עם בני אותו מין - הנקבות נשארות פעילו רוב החיים והזכרים בדרך כלל יותר עצלנים ככה שאם מחזיקים זכר ונקבה אחד מהם יכול להיות דיי מתוסכל. ממ החיסרון הגדול ביותר הוא תוחלת החיים - כשנתיים - שנתיים וחצי.

The Reuty

New member
אוי זה ממש מבאס

שהם חיים כל כך קצת. ואין לחולדות אוכל שאפשר פשוט לקנות אותו? כאילו מזון יבש שכזה? ואגב, כותבים קוסקוס(
)
עשית לי ממש חשק לחולדה!

Lovable Stray

New member
../images/Emo6.gif

קוסקוס יט איז
ממ מצאתי בחנות אחת אוכל שטוען להיות מיוחד לחולדות אבל הן לא מתות עליו, הם תמיד יעדיפו מגוון דברים ולא כופתיות יבשות ומשעממות. אבל לי אישית אין בעיה עם האוכל - רוב הדברים שהם אוכלים גם ככה יש במקרר קבוע (במיוחד ירקות ופירות)

למעלה