שלום!חדשה

livia

New member
../images/Emo20.gifשלום!חדשה

שמי חן בת 22 מאז ומתמיד אמא שלי נורא התענייניה בציפורים ואף פעם לא הבנתי מה היא כל כך מוצאת בהם. עד לאותו יום שטסתי לקניה לספארי של שבועיים של שינה באוהלים בטבע. מאז שחזרתי מהטיול פשוט התאהבתי בציפורים כמובן גם אחרי שראיתי את העיטם הקולני שפשוט גרם לי רק יותר להעריץ בטירוף ציפורים. יש לי גם שאלה לגבי ציפור שאני תמיד רואה ליד רכבת ראש העין ,מה שמיוחד בה שהיא נשארת באוויר באותו מקום אולי איזה 10 דקות ורק מנפנפת בכנפיים,ניראת כאילו היא מחפשת טרף או משהו כזה. מישהו מכיר ויכול לספר
תודה חן

devra

New member
אלא אם כן

היא ראתה עוף גדול ובהיר עם ראש חום שקוראים לו חיוויאי שגם הוא מרפרף כמו בז. אמנם הוא לא מרפרף 10 דקות אבל גם הבז לא חן חשוב מאד לדעת את הגודל, ז"א האם זו היתה ציפור גדולה קטנה, כהה, בהירה וכדומה זה מאד יעזור וכמובן ברוכה הבאה לפורום .דודו

insomni

New member
היא כותבת - ציפור שאני תמיד רואה,

היא נותנת מיקום - ליד תחנת הרכבת בראש העין, זה מצמצם אפשרויות למדי, פרפור וחיוויאי פשוט לא עונים להגדרה... אפשר היה להוסיף גם עקב עיטי אבל גם הוא לא מתאים כאן... דווקא תיאור הזמן הוא לא החלטי - " אולי איזה 10 דקות", זאת אומרת לא עם היד על הסטופר, אלא בתחושה של הרבה זמן. בז מצוי עונה על ההגדרה אחד לאחד. שי

לשי, סליחה על השאלה,

נכון שהסבירות שזה בז מצוי היא אכן גבוהה אם היא רואה אותו כל הזמן, אבל בלי קשר לזה - אם הבנתי אותך נכון אז עקב עיטי וחיוויאי לא עונים להגדרת המיקום. מדוע לדעתך? האזור של תחנת רכבת ראש העין (צומת קאסם) גובל בשדות, ובכל השדות באזור (שאני מגדירה אותו אזור עמק הירקון,) ישנם שפע של דורסים, וביניהם נראים העקב העיטי והחיוויאי.

insomni

New member
הכי קל זה לשאול את פי העלמה,

אבל בגדול - היא אמרה - שאני תמיד רואה, חיוויאי לא נראה באזורנו במהלך החורף, עקב עיטי לא נצפה תמיד באותה הנקודה, בזים מצויים רואים תמיד בתחנת הרכבת, בין התחנה למחלף. חוץ מזה מעט מאד אנשים מגדירים חיויאי ועקב במילה ציפור, לרובנו התיאור האוטומטי הוא קשור גודל והם נכנסים לרב לקטגוריה עוף. לא אמרתי שבלתי אפשרי לראות כל אחד מהמינים הללו, אמרתי שלפי התיאור שלה - מיקום, תדירות ותיאור, היחיד שעונה על כל הקטגוריות הוא בז מצוי... לימדתי בראש העין, הגעתי ברכבת באופן קבוע, תמיד היו בזים מצויים בין התחנה למחלף. חיוויאים רואים אבל לא מרפרפים קבוע, עקב עיטיים רואים לרוב בצד השני של ראש העין, ופרפורים יותר לכיוון אפק. הנפוץ ביותר, המתאים ביותר והקבוע במקום הוא לרב התשובה הנכונה. (תער אוקום) שי

devra

New member
האייקון

ששתלתי בסוף ההודעה שלי לא היה בטעות הכל צפוי בכל מקרה אני לא נחרץ כל כך בהבעות דעה, לפעמים טוב להיות קצת יותר מתון ולחשוב שגם אחרים יודעים דבר או שנים וגם אם לא. לא בטוח שמה שאתה אומר-קובע הוא תורת משה מסיני, כמו שאמרת נשאל את פי הנערה. ד"א למה רק פרפור אולי גם לבן חזה?אם תשים לב שאלתי ביקשתי אותה שתתן קצת יותר פרטים ואז נוכל לדייק יותר בניחושינו ולא טעיתי כשאני אומר ניחוש כי כשאין תמונה לבקשת זיהוי לא מפורטת בסימני זיהוי ולא היית במקום וראית, אתה מנחש [כמו שעשינו במקרה הזה]לפעמים מצליח ולפעמים פחות.דודו

insomni

New member
לבן חזה מרפרף במקום? בתחנת הרכבת בראש העין?

דודו, אתה קצת נחרץ בתגובה, לא צריך להגזים... לא תורה ולא סיני, לא קביעה שהיא אמירה או אמירה שהיא קביעה.. בסך הכל כן לשים לב לפרטים וכן לחשוב על האפשרויות והאופציות, לא דווקא לתצפית זו אלא בכלל, בפרטים הקטנים והפשוטים לרב מסתתרת תשובה הגיונית. לבן חזה לא הגיוני כי הוא לא מתאים לתיאור, כנ"ל פרפור וכנ"ל מה לעשות חיויאי (אחד כי הוא לא מרפרף, השני כי השטח לא מתאים, והשלישי כי הוא חזר רק זה מכבר ולכן לא עונה להגדרה - תמיד) זו לא קביעה מסיני, ולא תורה ואמירה, זה רק הסקת מסקנות בסיסית ביותר. האייקון של סוף ההודעה שלך והקשרו אינו מובן לי ואשמח להסבר. אילו הייתי חושב לרגע שאחרים אינם יודעים דבר, שניים או שלושים לא הייתי טורח כלל לכתוב פה בפורום. אתה כותב שהיא לא נתנה סימני זיהוי, לדעתי היא בהחלט נתנה אותם, תקרא את ההודעה שוב, ותראה, הכל רשום... שי

devra

New member
האייקון

לא היה מיועד חס וחלילה אליך שי אלא שמתי אותו כי תמיד כשיש שאלת זיהוי לא בהירה מתחיל דיון בין החברה ולכן שתלתי אותו בציפיה לחילופי הדעות בין משתתפי הפורום. בנוסף אם תקרא שוב את ההתיחסות הראשונה שלי לגבי בקשת הזיהוי של חן לא תראה שכתבתי שזה חיוויאי אלא אמרתי אלא אם כן ראית ציפור גדולה בהירה עם ראש כהה והמשכתי ואמרתי שחשוב מאד למסור פרטים רבים ככל האפשר כדי שנוכל לעזור לה היה ברור לי שזה לא חיוויאי וכן שזה בז כי הוא באמת מקומי ורואים אותו כל הזמן מה שרציתי זה להדגיש את חשיבות הפרטים הקטנים כשרוצים לזהות ציפור כמו גודל צבע וכדומה. לא אני היצעתי פרפור ולגבי לבן חזה ניסיתי להראות שיש המון אפשרויות גם אם הן לא עונות במישרין לאפשרות הזיהוי ושקשה מאד לזהותאם לא מקבלים כמה שיותר פרטים .אני חושב שבזה מיצינו את הנושא. ולך חן הכי טוב שאת יכלה לעשות זה לרכוש מגדיר ציפורי ישראל, לגבי איזה מגדיר יש מומחים יותר גדולים ממני ובינתיים השתמשי בקישור לאתר של תמונות ציפורים, בהצלחה ואל תיבהלי מחילופי הדברים זו הדרך כדי ללבן דברים .דודו ושוב שי,האייקון לא היה מכוון לא אליך ח"ו ולא לאף אחד אחר אלא רק בציפיה לחילופי הדברים שיבואו
ערב טוב .דודו

netbird

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

שני העופות השכיחים שקופצים לי הן פרפור עקוד (מין של שלדג) ובז מצוי. שתיהן מרפרפות באויר כדי לצוד טרף, אלא שאצל הפרפור זה נמשך כמה שניות ואצל הבז, מאחר והוא דואה, זה יכול להגיע לדקות ארוכות. לעופות גדולים קשה יותר "לעמוד" באויר ואפילו הצופית מבזבזת המון אנרגיה במעוף השמיניות שהיא עושה.

livia

New member
אז ככה:

אני חושבת שזה בז כי החבוב היה בצבע חום ולא גדול מידי וכן אני רואה אותו המון ברכבת מכיוון שגם עבדתי תקופה לא קצרה ברכבת אז ראיתי אותו הרבה פעמים והשבוע גם ,תמיד אני מתבאסת שאני לא מצליחה לראות מקרוב. מה שגם מוזר שראיתי כמה פעמים ציפור שהולכת ליד המסילה דיי גדולה והיא לא עפה כשהיא נבהלה, היא הלכה להתחבא בצמחים שליד,נראתה כמו סוג של ציפור מים .לצערי ראיתי אותה רק פעמיים אז אין לי ממש פרטים/:

netbird

New member
יש עוד פרטים על ה"הולכת"?

צבע גוף, צבע רגליים, צבע מקור "די גדולה": בגודל אווז או ברווז? צוואר ארוך או קצר? קרומי שחייה? גוצית-שמנמנה או רזה יחסית?

livia

New member
לצערי הרב לא

ראיתי אותה אולי פעמיים ומרחוק אז לא היה מספיק זמן כי רכבות נכנסו ובדרך כלל היא פשוט הסתלקה לה לצמחיה.

insomni

New member
אפילו פרטים כמו צבע כללי? שחור? חום? אפור?

כאן האופציות מרובות, והתיאור חלקי מדי, לא גודל לא צבע, רק הליכה ושיוך כללי, צבע וגודל בכר יוכלו לצמצם אפשרויות. שי

devra

New member
האם

ראית אותה באיזור בריכת הנופרים?מסתובבות שם סופיות וגם פוריפריות כחולות ועוד כל מיני כשהיית ברכבת האם ראית אותה מדרום למסילה או מצפון?מדרום למסילה יש את איזור סכר הירקון וגם שם יש בריכה גדולה ויש שם 2 משפחות של סופיות, אגמיות ואם מתמזל מזלך אפשר לראות גם פוריפריות[ כמובן שיש עוד אפשרויות נוספות אבל לכך צריך עוד פרטים] בפעם הבאה שתראי אותה תסתכלי על צבע הרגליים, המקור, צבעי הגוף [אם יהיה לך מספיק זמן תוך כדי נסיעת הרכבת] ואפילו תרשמי לך את הפרטים. זה מאד יעזור לנו לעזור לך, בוקר טוב .דודו

insomni

New member
שחורה לבנה לבושה ב"חליפה"?

נסי סיקסק, נפוצים מאד בתחנה המסוימת הזו, ומתאים לתיאור. שי

למעלה