שלוות נפש

izabu

New member
../images/Emo20.gifשלוות נפש

אתמול ביקשתי לזכות בשלוות נפש ומאז ועד עכשיו שולחים לי אירועים להתאמן עליהם-וזה קשה אז רציתי לדעת איך אתם שומרים על שלוות נפש ברגעים קשים/מעצבנים
?

ממשיכים להתבונן ולא להתעצבן.

התעצבנו: אז מהר מאד לסלוח לעצמנו, ולהמשיך הלאה אחרת זה מתיש...

רק היום כתבתי על הנושא הזה...

על "להפגע לסלוח ומה שביניהם". אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלי.

ד א ר מ ה

New member
היי איזידו../images/Emo39.gif

הדרך שבה אני - מנסה ומתאמנת - לשמור על שלוות נפשי ברגעים קשים ומעצבנים, ובתקופה זו גם לי יש הרבה שיעורים ללמוד ולהתאמן.היא ע"י הסתכלות חיצונית של מה שקורה לי, וחלוקה לחלקים קטנים. למשל, אם משהו לא מתרחש לפי התוכנית שתכננתי, אני קודם כל מסבירה לעצמי את ה"תוצאות" של מה שיתרחש בהתאם לשינוי התוכנית על מנת להתרגז כמה שפחות, או פשוט להכנס לפרופורציות לעניין, ואח"כ מנתחת לגורמים למה השתנתה התוכנית, מי גרם לשינוי, מה זה אומר מבחינת ההתנהלות שלי, איך אני השפעתי, איזה דברים טובים קרו עקב שינוי זה, מה המטרה של הדברים הפחות טובים ומה הם באים ללמדני וכו' וכו' וכו'.... אני יודעת שזה נשמע מייגע, ואני בהחלט לא תמיד מצליחה ליישם את הדרך הזה, אבל גיליתי שכמו כל דבר בחיים ככל שאתה יותר מתאמן, זה יוצא יותר קל כל פעם. וכמובן שלפעמים אני פשוט מתעצבנת קצת
ומחכה שזה יעבור... שיהיה ערב נעים דארמה

jongler

New member
חופש

שלום איזבו ביקשת שלוות נפש, חמדת, משכת את קצה החבל והיפרת את האיזון משכת משיכה חזקה בחבל עד שקצהו המנוגד הגיע ופגע בך. הרצון כמו התשוקה מקורו באשליה שחסר לך דבר מה או שיש לך דבר מה... אין משנה אם חמדת בעולם החומר או בעולם הרוח השלווה נעדרת בנשוב הרוחות. בקשתך מיותרת משום שאת הינך עולם ומלואו ואף "ישות חיצונית" מלבדך קיימת. שימרי את תפילותיך להודיה ולא לתחינה ובקשה. העולם שבו "את" נמצאת הינו דימיוני כפי ש"את" דימיונית. הרפי, וותרי שחררי, הכירי במציאות כפי שהיא באמת - חסרת כל משמעות דימיונית, צאי מעולם הדימויים ,צימודים והאנשה אל האמת - אל החופש המוחלט - אל עצמך. באהבה

למעלה