עצה..........

נירהמ1

New member
דניאלה - לא יכולת לתת את המתכון

קודם? הייתי מוסיפה אותו עם התמונה, כולל קרדיט - לקובץ שבדיוק הבאתי. התמונה מדברת בעד עצמה.

אני הכנתי ליקר משגע בקלי קלות

העבודה הכי קשה היתה
: לדקור את התפוזונים. מאוד קל להכנה ומאוד טעים. מתכון: ליקר קומקווט מהיר במיקרו רכיבים: 1ק"ג תפוזונים סיניים 1 ק"ג סוכר 1 כפית מלח לימון בערך כוס אלכוהול % 95 ( אפשר גם ג'ין) אופן הכנה: שוטפים את הפירות היטב ומנקבים עם קיסם. מערבבים סוכר ומלח לימון. בכלי נקי שמתאים למיקרו מסדרים שכבות הפרי וסוכר. אוטמים ומכניסים למיקרו בעוצמה מלאה ל - 7 - 8 דקות. זהירות הקומקווטים עלולים להיחרך כדאי לבדוק מדי פעם. מסננים נוזלים מהפרי. שומרים פירות לחוד ונוזל לחוד. מסדרים את הפירות בצנצנת. מוסיפים 2/3 מהנוזל המסונן ומוסיפים אלכוהול עד לגובה אצבע מעל מפלס הפירות. אוטמים ושומרים לתקופות ארוכות. ניתן להקפיא. הערות: עפ"י ספר של יעקב לישנסקי. הערות שלי (טניה): הליקר מעולה, מעולה, מעולה!!!!!! עשיתי עם ג'ין (במיקרו שלי בישלתי 15 דקות עד שכל הסוכר נמס) מקור המתכון: מירי גולדנפלד הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

דנייאלה

New member
ועוד מלימונים

כ- 20 לימונים גדולים 10 כפיות גדושות שום כתוש 10 כפיות שמן קנולה 5 כפיות מלח 5 כפיות אבקת צילי (אם לא אוהבים חריף- אפשר פחות) לרחוץ היטב את הלימונים, לחתוך ולהוציא את הגרעינים, לטחון בבלנדר עם כל שאר החומרים עד לקבלת מחית חלקה. אנחנו עושים בכמות כפולה, ושוב- חלק מחלקים, חלק מקפיאים, אבל נגמר מהר מהר... גם את זה בעלי מכין... להוציא את הגרעינים?! שאניייייי אוציא???? אני הטועמת לבדיקה הסופית, ומתקנת...

nicki3

New member
../images/Emo20.gifתודה נירוש../images/Emo20.gif כבר מזמן תפסתי

מחסה כי ידעתי שמתישהו תזרקי עלי קובץ. מחר אני מתחילה בניסויים.

yifatushc

New member
נירוש, תודה...../images/Emo24.gif

נכנס לקישור המתכונים שלנו בקישורים.
יפעת

RUTHIE1

New member
המלצה: ריבת תפוזונים ותותים - AK5

אני מכינה גם ללא תותים וגם עם...איך שבא. מחכה כבר שיביאו לי תפוזונים (השנה נראה לי שהעץ שלי - בן חודשיים בערך - לא יניב מספיק פרי...) מתכון: ריבת תפוזונים ותותים - AK5 רכיבים: ק"ג תפוזונים 10 תותים (לא חייבים לדייק). לרוב גם מבשל בלי תותים ק"ג סוכר מיץ מלימון אחד. אופן הכנה: חותכים את התפוזונים במגימיקס לפרוסות דקות. מבשלים את פרוסות התפוזונים והסוכר. בהתחלה מלקטים את חתיכות הגרעינים מלמעלה. גם אם נשאר זה לא נורא כי הם מתרככים. לאחר סיום בליקוט מוסיפים את חתיכות התות ולקראת הסוף את מיץ הלימון. מבשלים עד למרקם הרצוי. להיט אצלנו כבר כעשר שנים ותמיד יש במקרר צינצנות רזרבה. בהצלחה הערות: מקור המתכון: AK5 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

Rebeccan

New member
יש לך עודף תפוזונים ?

אני .. אני ... אשמח לקבל
אני הכנתי שנה שעברה ריבות - יצא נפלא חרצתי פס בתפוזונים, לא לחתוך עד הסוף בסיר - תפוזונים, למלא במים, להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דקות (לא יותר) לסנן. להניח בסיר, לפזר מעל סוכר ואפשר להוסיף תיבול שאוהבים (מקל קנמון, מקל וניל, ג'ינג'ר וכו') לבשל כשעה, לערבב כל הזמן. לעקר צנצנות (למשל בסיר עם מים רותחים). למלא בריבה, לסגור המכסה ולהפוך את הצנצנת על המכסה. כך נוצרת אטימה של המכסה, והריבה תישמר זמן רב. לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור. אגב - לגרעינים יש תפקיד מאוד חשוב יש בהם פקטין שעוזר לגבש את הריבה. הם צפים מעל התערובת בזמן הבישול, ואפשר לסלקם עם כף, לאחר שסיימו את המלאכה. וחוזרת על הבקשה שלי .... בבקשה, אם יש לך עודפים, אשמח מאוד למעט פרי
שבת
שלום
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

למעלה