יש לי שאלה...

• פותח הנושא 2bm
  • פורסם בתאריך

2bm

New member
../images/Emo20.gifיש לי שאלה...

לפני כן- תודה לכן על הברכות החמות להצטרפות ולשאלה: אני מטופלת כרגע באסף הרופא וקצת כועסת עליהם כי למרות שעלתה האפשרות להפרות חלק מהביציות שנשאבו בשיטת איקסי, הם הפרו את כולן רגיל ואף אחת לא הופרתה. לפני שבחרתי באסף הרופא ניתנה לי אפשרות להחליט איפה אני רוצה לעשות את טיפולי ה IVF (מבין תל השומר, מדיקל סנטר, אסותא או אסף הרופא). בחרתי לפי הקרבה לעבודה אבל יש לי הרהורי חרטה בנושא. האם יש בתי חולים שנחשבים טובים יותר או עם סטטיסטיקות הצלחה טובות יותר? האם אתן חושבות שזה משנה בכלל? בעליל אומר שאני צריכה לתת אמון, אבל קשה לי ל"התמסר" מבלי לפקפק, הרי ביתר הדברים במילא אין לי שליטה, אז לפחות בבחירת המקום ובאופן הטיפול..

בולה101

New member
ממליצה בחום על הדסה עין כרם

מחלקה מקסימה עם רופאים וצוות אחיות מלאכים. אחוזי הצלחה מן הגבוהים. שם מבצעים איקסי כבר בהפרייה ראשונה. כמו כן מבצעים הנצה אם צריך. רק עכשיו שברו שיא עולמי בהחזרת מוקפאים - אחרי 12 שנה בקיצור כל מה שצריך יש שם. ממליצה בחום

geni1

New member
רציתי לשאול אם המרחק

מהבית לבית החולים הוא קריטריון אצלכן כשאתן קובעות איפה תעברו טיפולים? איפה עושים את הUS והמעקב זקיקים? גם בבית חולים? (או שאת זה לא עושים בהפריה?). תודה!

hyb

New member
המרחק אצלי הוא לא קריטריון

אני מעדיפה לקום מוקדם יותר כדי להיות מטופלת במקום טוב יותר. אני בתה"ש ומאוד ממליצה. הם עושים איקסי כבר בהפריה ראשונה (הם עשו לי וחצי באיקסי וחצי רגיל).

באה מהכיוון ההפוך...

אצלנו היה יבול יפה אבל לצערי החליטו להפרות את כולם באיקסי...מה שאומר שאין לנו קריטריון לגבי יכולת ההפריה ללא איקסי! כך שעכיון אין לי מושג אם הזרעות יכולות בכלל לבוא בחשבון או אם בכלל לקוות להריון ספונטאני אם נעשה הפסקה בין הטיפולים... לנו נתנו מיד איקסי בלי בעיות.אולי זה קשור להתחייבות שהקופה נותנת כי איקסי יותר יקר!
מישהי אולי יודעת לגבי יכולת ההפריה הטבעית (של הזרע את הביצית בIVF לא איקסי) אם זה דבר שמשתנה או אם יש קריטריון אחר לדעת?

2bm

New member
לא עניין של התחייבות כספית..

בדיוק הייתה לי היום שיחה עם הרופא שאמר שההחלטה אם להפרות רגיל או באיקסי תלויה כמובן בבדיקת הזרע (יש להם טווחים ברורים מתי חצי, מלא או בכלל לא). אם הזרע תקין הם מעדיפים לעשות הכל ברגיל כדי ללמוד על יכולת ההפריה הטבעית כדי שבילדים הבאים (ב"ה..)הם יוכלו לעשות הזרעות או אפילו לדעת אם לצפות להריון ספונטאני. אני אישית הייתי מעדיפה שיעשו ישר איקסי כי פחות מעניין אותי כרגע מה יהיה אח"כ, העיקר שעכשיו יהיה כבר הריון ואח"כ- אלוהים גדול. אבל המדיניות שלהם שונה. לשאלתך הספציפית- קריטריון אחד לדעת על יכולת ההפריה הטבעית הוא אחוז הזרע התקין (מעל 14%).

למעלה