יש לי הפתעה, מקווה שתאהבו!

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo20.gif יש לי הפתעה, מקווה שתאהבו! ../images/Emo77.gif

זה קובץ שעבדתי עליו הרבה בחודש האחרון (למעשה תיכננתי לעשות אותו כבר 3 שנים, אבל אז ניסיתי והתייאשתי, ורק לפני חודש חזרתי לזה והצלחתי למצוא שיטה שתעבוד). זו רק המערכה הראשונה, והעיצוב עוד לא מושלם. אני עובדת גם על המערכה השניה, ואני מקווה שהיא תצא טוב יותר, למדתי כמה וכמה דברים חשובים תוך כדי עבודה... (אבל לא את כולם היה לי כוח או אפשרות לחזור ולתקן). את המילים באנגלית הורדתי מהרשת בזמנו, אז בעימוד שלהן ובטקסט עצמו לא נגעתי כלל. אין לי למשל מושג למה לפעמים שמות הדמויות מופיעים באותה שורה או בשורה נפרדת, אבל לא היה לי כוח לשנות את הכתיבה שלהם, אז פשוט עבדתי לפי זה. חסרים קצת שמות של דמויות ותיאורים בעברית (לא היה לי מקום בדף ולא רציתי להרחיב, או שסתם התעצלתי) אבל אתם תבינו, אני מאמינה...
לגבי העימוד - כיוון שזה עדיין נתון לשינויים לא "קיבעתי" בנתיים שירים וכותרות בתחילת דפים, כדאי לעשות זאת (לפחות לחלקם, אלה שמתחילים בוסף דף קודם) אם רוצים להדפיס. כמו כן שימו לב שחלק מהדפים הם לרוחב (לא צריכה להיות בעיה בהדפסה) ולכן לפחות בצפיה הם ייראו חתוכים בקצה. המילים כולן משמיעה (פרט לכמה השלמות בעקבות עזרה שקיבלתי פה שבוע שעבר) כך שייתכנו טעויות, ועדיין נשארו כמה מילים/שורות פה ושם שלא ממש הבנתי - אם אתם נתקלים בכאלה (מופיעות עם סימני שאלה) ויודעים להשלים, אנא ציינו את השיר והמיקום וכתבו לי את הטקסט הנכון. בחלק מהשורות מופיעים סלשים - "/" שמסמנים נוסח שונה - הראשון הוא זה ששמעתי בהקלטה של ההופעה עצמה, השני הוא זה שמופיע בקלטת השנמכרה (לא יודעת למה, אבל משום מה יש הבדל...). אני מניחה שבקלטת כביכול זה אמור להיות יותר "רשמי" (כי זו מן הסתם הקלטת אולפן ולא הופעה חיה) אבל אני כבר רגילה לגירסה של ההופעה, אז השארתי את שני הניסוחים. כמה הערות טכניות לסיום:
חשוב מאד! הסיומת של הקובץ אמורה להיות zip, אבל כיוון שתפוז לא מאפשרים העלאת קבצי זיפ, שיניתי אותה ידנית ל-pdf. אחרי שאתם מסיימים להוריד את הקובץ, שנו את סיומת הקובץ (ע"י שינוי שם הקובץ) מ-pdf ל-zip. (אפשר להעלות את ה-WinZip וישר לפתוח את הקובץ, זה גם יעבוד). מצטערת על הטרחה, אבל זו אשמת תפוז...
הקובץ המכווץ הוא doc (וורד) אך כיווצתי בזיפ כיוון שהוא מאד גדול (כמעט 500 KB!).
מומלץ לצפות במסמך בתצוגה של "עמוד מעוצב" (ולכוון את האחוזים כך שתראו את כל רוחב הדף בלי לגלול שמאלה וימינה, פרט לכמה עמודים לרוחב, כמובן).
בקובץ ה-zip נמצא גם פונט בו השתמשתי לעיצובים של עמוד השער. לא יודעת לכמה מכם הוא מותקן, מומלץ להתקין אותו כדי שהעיצוב יופיע במלוא הדרו (פשוט להעביר אותו לספריית הפונטים, אפשר לעשות זאת דרך ה-control panel). מקווה שזה לא נשמע לכם הרבה טרחה... בעיות טכניות, אתם יודעים. אשמח לקבל הערות והארות. מקווה שתהנו!

תודה תודה תודה תודה תודה תודה תודה!

אלוהים אדיריםם, אני סוגדת לך! איזה כיף שעשית את זה וחלק תאת זה איתנו!
אין לך מושג כמה אני מודה לך!!! ואני בטוהח שגם שאר האנשים בפורום!!!!!!!!!!!!!!!! ושוב - תודה רבה מקרב
!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
וואוו, כבר הספקת לראות? ../images/Emo12.gif

שמחה שאהבת...
זו היתה הרבה עבודה... טוב לדעת שהכל הסתדר (למרות שפע הבעיות הטכניות, כבר חשבתי שאנשים יתייאשו ויוותרו על הורדת הקובץ). אשמח גם לקבל הערות והארות, אם יש לך, כמובן
.

trilliane

Well-known member
מנהל
זהו? אף אחד אחר לא מתעניין? ../images/Emo10.gif

חשבתי שתתלהבו יותר, או לפחות תגיבו... אם יש לכם בעיות טכניות רק תגידו - השקעתי בו המון, ואני חושבת שהוא שווה את המאמץ... לפחות תעיפו מבט תגידו איזו מילה, משהו...

טריליאן

מאוד אהבתי את זה, אני שמחה שעשית את זה, ואפילו... שיניתי את דעתי על התרגום של אהוד מנור. מאוד אהבתי את התרגומים. תוה רבה על שטרחת למעננו, אבל... פליז פליז פליז תעשי גם את המערכה השנייה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
יש הסבר בהודעה המקורית, אבל הנה שוב

זה לא קובץ pdf, אז אל תנסו לפתוח אותו עם אקרובט. זה קובץ zip. כדי לפתוח אותו צריך: 1. להוריד אותו למחשב 2. דרך א´: (שינוי שם הקובץ) לא לעשות "דאבל-קליק" של פתיחה אוטומטית, אלא קליק אחד, שיאפשר לכם לשנות את שם הקובץ. שנו את סיומת הקובץ מ-pdf ל-zip (ידנית - פשוט למחוק את האותיות ולהקליד). הווינדווז ייתן לכם התראה וישאל אתכם אם אתם בטוחים, והתשובה היא כן. ברגע שהסיומת תהיה zip, תוכלו לעשות דאבל-קליק וה-WinZip יפתח לכם את הקובץ. דרך ב´: (בלי לשנות) להעלות את התוכנה WinZip, לחפש את הקובץ, ולפתוח אותו בתוכנה (לא יפריע לה שהסיומת שלו שונה, אל דאגה). 3. אחרי שפתחתם את הכיווץ, תמצאו שם 2 קבצים: הראשון קובץ doc שאתם יכולים לפתוח בקלות ב-Word; שימרו אותו איפה שנוח לכם. השני הוא קובץ ttf - קובץ של "פונט" (גופן, בעברית). את קובץ ה-ttf אתם שומרים בספריה בה הווינדווז מאכסן את הפונטים, והיא: C:\WINDOWS\FONTS (אפשר להעביר אותו לשם ידנית, או להעזר ב-Control Panel). אם זה נשמע מסובך, לא נורא! את קובץ הפונט לא חייבים "להתקין" (זו לא ממש התקנה, זה רק להעביר לספריה שציינתי קודם) - תוכלו לראות את המסמך גם בלעדיו, פשוט תראו בדף הראשון פונטים שונים מאלה בהם השתמשתי, וזה יהיה פחות יפה, זה הכל. זה אולי נשמע ארוך, אבל זה באמת לא מסובך, כל ההוראות האלה לא ייקחו לכם יותר מדקה. אם אתם מסתבכים בדרך איפשהו, אנא הסבירו בפירוט מה הבעיה ואני אשמח לעזור.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני עובדת על זה... ../images/Emo13.gif

אבל זה באמת המון שעות עבודה... כך שזה ייקח זמן (שאין לי כרגע...). אתמול כבר ממש רציתי לפרסם את זה, אז עבדתי עוד איזה שעה כדי להשלים את העיצובים האחרונים... (וכמובן שיותר מאוחר בערב עברתי על הקובץ ומצאתי כל מיני שגיאות הקלדה... כמה צפוי...) יש באחד השירים "לא" במקום "לי" (אם משהו נראה לכם שם לא הגיוני... זה י´ במקום א´) ומצאתי בשיר "בואי אלי" שהקלדתי "כפתי" במקום "כתפי"... ואני בטוחה שיש עוד. נו, כמו שאמר פעם מישהו: אי אפשר לפרסם טקסט ארוך בלי שגיאות הגהה. מה לעשות.

achat

New member
שלחתי לך הודעה בדואר ואללה

עם קצת השלמות ובקשה. כל הכבוד לך!

למעלה