יש חור בדלי ...........

../images/Emo20.gif יש חור בדלי ...........

======================== דלי המים הסדוק ======================= לנושא דליים בהודו היו שני דליים גדולים, אותם נשא משני צידי המוט מעל צווארו. לאחד הדליים היה סדק, ובזמן שהדלי השני היה מושלם ותמיד נשא את כמות המים המלאה מהנחל עד לבית האדון, הגיע הדלי השני מלא בחציו. במשך שנתיים שלמות, המשיך כך המצב מדי יום ביומו. נושא הדליים העביר רק כמות של דלי וחצי מים לבית האדון. כמובן, שהדלי המלא היה גא בהישגיו, אך הדלי הסדוק , הרגיש מבויש ואשם בחוסר שלמותו, ואומלל בשל אי יכולתו לספק יותר מחצי הכמות שאותה הוא נועד לספק. לאחר שנתיים של מה שנראה לדלי הסדוק ככישלון מר, הוא דיבר אל נושא הדליים "אני בוש בעצמי, ואני רוצה להתנצל בפניך". "למה?" שאל נושא הדליים "במה אתה מתבייש"? "הייתי מסוגל להעביר רק מחצית מכמות המים במשך השנתיים האחרונות, עקב הסדק שבצדי שגרם למים לדלוף החוצה כל הדרך במעלה השביל עד לבית אדונך. בגלל חסרונותיי, עליך לעשות את כל העבודה הזו ואתה לא מקבל תמורה מלאה למאמציך" ענה הדלי. נושא הדליים הצטער בשביל הדלי הזקן והסדוק, ובחמלה אמר: "בעודנו עושים את דרכינו בחזרה לבית האדון, אני רוצה שתשים את לבך לפרחים המקסימים הפורחים לצד השביל". ואכן, בעודם עולים במעלה הגבעה, שם לב הדלי הזקן והסדוק לשמש המחממת את פרחי הבר המקסימים הפורחים לצד השביל, וזה עודד אותו במעט. אך בסוף השביל הוא עדיין הרגיש רע עם עצמו שכן מחצית ממשאו שוב טפטף החוצה, ולכן הוא שוב התנצל בפני נושא הדליים. נושא הדליים אמר לדלי: "האם שמת לב לכך שהפרחים פורחים רק בשביל שבצד שלך אך לא בצידו של הדלי השני? זה משום שתמיד ידעתי על הסדק והטפטוף שלך וניצלתי זאת. זרעתי זרעים של פרחים בצד שלך, וכל יום, בעודנו פוסעים בדרכנו חזרה מהנחל, אתה השקית אותם. במשך שנתיים, יכולתי לקטוף את הפרחים הנפלאים הללו ולקשט אתם את ביתו של אדוני. אילולא היית כפי שהיית, לא היה לו היופי הזה להתברך בו". מוסר השכל: לכל אחד מאיתנו החסרונות המיוחדים שלו. אנחנו כולנו כדים סדוקים. עלינו רק לקבל כל אדם כפי שהוא, ולחפש את הטוב שבו, ויש שם הרבה טוב כי בכל רע אפשר למצוא גם טוב.
יומטוףףףף מAני.

ויש לי שאלה../images/Emo79.gif../images/Emo35.gif

מהבוקר מתנגן לי בראש שיר שמילים הפזמון החוזר הן: "הולכת בעיקבות פנטזיה" מי שרה? מי כתב? מישהו יודע את כל המילים ? תודה,, Aני.

magy

New member
מתנגן לי גם , חונתושששששש

יודית רביץ......בתקליט האחרון....... אני שורקת את זה.....אבל אין לי מילים אולי נחכה לשקדי.......הוא יודע........ או בפורום מוזיקה עברית אלך לשם לבדוק.....

magy

New member
אוי אלומיניום.......הפעם טעית

השיר ההוא של אסתר , מדבר על משהו אחר....אולי גם פנטזיה.. אבל יודית שרה על .....ללכת בעקבות פנטזיה.... לא נורא......כשתהיינה לי המילים........נחכים יותר.....

magy

New member
קרעתי את גוגל.....

אבל לא מצאתי.....אבל החיפוש הוא הכיף הכי גדול.....כי הוא מביא אותך למקומות שבכלל חשבת שאינם קיימים..... עד מצאתי אתר של משוררים.....וגם חנוך לוין היה בו. ויש לו שיר ....שבאמת שרה יהודית רביץ..... בלדה על אדון כמעט וגברת כבר חנוך לוין, יהודית רביץ אדון כמעט אהב את הגברת כבר כמעט ואמר לה זאת, אבל הוא לא אמר. החורף קר היה וכבר ועבר עלה אדון כמעט והגברת כבר. גברת כבר טיילה עם האדון כמעט היא אהבה אותו כבר נתנה לו יד, הלילה חם היה, ירח שט על האדון כמעט והגברת כבר. ועוד אביב חלף וסתיו נוסף נגמר, והאדון כמעט ראה בלב נשבר כמה הפסיד כל השנים שלא אמר את דבר אהבתו אל הגברת כבר. ועוד שנה חלפה, ועוד שנה אחת, וגברת כבר שכבה על משכבה לבד חושבת איך כמעט היה וכבר אבד, לגברת כבר ולאדון כמעט. שנים חלפו מאז, לא השתנה דבר. אדון כמעט אהב את הגברת כבר כמעט אמר לה זאת, אבל הוא לא אמר. עכשיו כבר באמת היה קצת מאוחר. גברת כבר התגוררה בבית קט, כמעט שהתגורר בו גם האדון כמעט, עכשיו לא מתגורר בו אף אחד לא הגברת כבר ולא אדון כמעט איך שהוא ידע לכתוב........

אכן, כשתהיינה לך המילים - נחכים

קיראי שוב את הודעת הרמז - הפעם מצורפת גם תמונה: "אסתר שמיר. ז ו מהמקום הכי נמוך בתל אביב." **** לא נאמר שהפנטזיה היא מהשיר ה ז ה. היא הרי נמצאת בדיסק החדש! השם אסתר שמיר היה רק ר מ ז . בתקווה שהבנת את הרמז.

magy

New member
ווואלה, אני חלשה ברמזים

אני זקוקה לרמז בגודל של פיל... אבל אם כוונתך הייתה , ששתיהם לסביות......... אז , לא ידעתי שגם אסתר , בקטגוריה הזו.... לא מעדכנים אותי ברכילות הביצתית......... חבל שנעלמה.......האַסתר הזו, שרה טוב.......

אסתר הייתה חברת ילדות שלי-ואמא

שלה הייתה זו מהפינה לעקרת הבית "תחיה בת אורן" עם צרור העצות הכי שמושיות של איך מכינים קציצה מנייר עיתון ופפריקה . שנים שלא שמעתי אותה שרה. או אותה או אודותיה. והיא שרה-יפה.

למעלה