הנה שוב

תלתלית

New member
../images/Emo20.gifהנה שוב

פסח. מצרפת כאן מה שכתבתי לאבא ז"ל. כל שנה אני כותבת לו בפסח. "רק אתמול דרכי היתה ברורה לי, כן לכאורה, משלתי בחיי מישהו צחק עלי מישהו אולי משתעשע על חשבוני מישהו צחק עלי ושלח אותך אלי איך זה הפכת על פיו את עולמי". "והגדת לבנך"... ומה הגיד לי אבי? ביום האחרון שלו איתנו בעולם הזה, חלקנו יחד פסטליקו קטן. (אלה קציצות נהדרות, שלא אכלתי כבר שנים ~ מרטיבים כמה מצות עם קמח מצה ויוצרים בצק, אותו ממלאים בבשר בקר טחון שטוגן עם בצל ותבלינים, ואת כל הקציצה הזאת, מטגנים בשמן עמוק)~ שאלתי את אמא איך מכינים? היא ענתה בכעס: "אני לא זוכרת", ובכל זאת תיארה את כל השלבים במדוייק. "אני לא יכול לאכול את הכול, קחי ממני חצי", כך אמר, תוך שמעביר אליי חלק שגדול בחצי בהחלט. כמה שמחתי לאכול איתך, אבא, וללטף את פניך החכמות. מה הגיד לי אבי? הכול. האהבה, אורך הרוח והשמחה. חדוות הקריאה, הסקרנות, הבינה והנתינה. ~ את הגעגוע. לפעמים אני לא זוכרת הכול. עוד מעט אתה תבוא לבקר, ואני אחייך. במה תבחר השנה? פרפר שפורח ממגבת מקופלת? שיר באוטובוס רחוק? זה לא משנה, כי אני יודעת שתבוא. אני לא בוכה, אבל בכל זאת דומעת. אולי אפשר לדלג שנה אחת על הגיבוש המשפחתי הזה, שרק מגביר את החסר? שרק מזכיר לי, כמה אני רוצה כבר בית שיהיה שלי, בית שלא תשב בו מול החלון הגדול שאולי יהיה בו, ותסתכל "איך כל הילדים הולכים לבית הספר, והם קטנים, ותמימים ויפים". "רק אתמול החופש כה קסם לי, כן לכאורה, הכרתי את עצמי לא יודעת את נפשי זוהר אנושי, בא הציפני עד היסודות לא יודעת את נפשי כי ליבי כבר לא חופשי ככה נשביתי למה לא להודות". אהבתי לנגן לך, אבא, על האורגן הישן (אתה יודע, הדו הגבוה באוקטבה האחרונה כבר לא משמיע יותר צליל). פתאום אני מבינה שגם מוסיקאי היית, ואני לא הבחנתי בכלל, כשידעת להצביע על הטעויות הקטנות. רק לך הייתה הסבלנות לכל החזרות והזיופים. "רק אתמול מתי, מתי היה זה, כן את הזמן בקושי אזהה אם אתה הוא גורלי אם אתה שלי למה רק חלק קח את כולי אם אתה הוא גורלי אם צילך שואף צילי אל תקח רק חלק קח כבר את כולי". יום אחד הוחלט על ידי המורה לאורגן, שהיא מארגנת "קונצרט" שבו ילדיה מהחוג יוכיחו את כשרונם הקטנטן. ימים רבים התאמנתי מולך, על שירה הקסום של גלי עטרי, בקצה בוסה נובה הזוי, ואתה היית מאושר. ל"קונצרט" לא יכלת להגיע, היה לך קשה כבר אז, להרבות בהליכה מאומצת, במקומות שעלולים להיות מעושנים. צילמנו כל רגע, שתראה. לבשתי חצאית עם מלמלות ורודות, ונעלי "סירה" לבנות שקנינו לחתונה של הדס מאילת. המורה לאורגן ובעלה, הגיעו לבקר בשבעה. בטח ראית. לא חזרתי אליה יותר מאז. אחר כך גדלתי, צבא, תואר וכל המסלול הרגיל וגם הלא רגיל. היו בי אהבות שלא הכרת. אפילו לא את הראשונה. פעם הלכנו יחד אליך, רק פעם אחת ויחידה. הוא רצה להביא פרחים, ואני אמרתי שלא. אני חושבת שהעציבה אותי המחשבה הזו, שאהבתי הראשונה הולכת לפגוש את אבא שלי, שהוא בכלל מת, ופרחים נראו לי מחווה מביכה או מיותרת בעצם. כאמור, הוא בא איתי אליך, אהבתי הראשונה ההיא. הבט איזו סיטואציה מרגשת. שנינו עומדים שם, בעוד ערוגות של חסות מקיפות אותנו, מסביבנו שקט. אוחזים יד ביד. מנגבת את דמעותיו, ובולעת את שלי. רוצה להישאר עוד קצת, אך מבקשת שנלך לפתע. הרכב המצ`וקמק שלו חונה בשער ליד הברזיות האלה שעושות רעש של לוויות, ואנשים רבים נכנסים עם פרחים, אנחנו חולפים על פניהם בדרך החוצה, מהנהנים אליהם הנהון של שלומשלום, והם אומרים "חג שמח". אותי זה מצחיק: "חג שמח". חשבנו שנהיה יחד לעולמי עולמים, אני והוא. תמימות של התחלות. בכל שנה בפסח, הוא זכר להתקשר, גם אחרי שהוצאתי אותו מחיי לתמיד, הוא לא ויתר על הזיכרון שלך, אבא. "את עצובה"?, "את בסדר"? "הוריי מוסרים ד"ש". זה יפה, נכון? רוצה תמיד להביא לך פרחים, ובסוף לא מביאה, אפילו לא שושן צחור. זה כבר לא קשור למבוכה, אני מניחה. גם חשבתי שאם אעבור לפסנתר, תבוא לבקר קצת יותר. ובמקום זה יורד תמיד גשם כל כך חזק, ואני בכלל לא אוהבת גשם. אני אשחזר את המתכון הזה, אבא, ואשמור לך את החצי הגדול של הפסטליקו. רק תבוא. "אם אתה הוא גורלי אם אתה שלי למה רק חלק קח כבר את כולי".

ש ח ר ש

New member
תלתלית יקרה קראתי ודמעתי למי מאתנו

אין אנשים יקרים שאליהם אנחנו מתגעגעים ובעיקר בחג אבל מה לעשות החיים ממשיכים ואנחנו זורמים אתם במסלול שנקבע לנו איפשהו שם למעלה המשיכי לכתוב יש לך את זה ומנסיוני זה גם מאוד מקל שיהיה לך חג שמח צריך תמיד למצוא את הסיבה לשמוח כי זה מה יש

רותי ב.

New member
הוווו תלתלית ../images/Emo7.gif באמת

דמעות בעיניים, כי זה כאילו שכתבת את כל מה שאף פעם לא הצליח לי, וכמה הייתי רוצה להיות מסוגלת להגיד לאבא שלי הרבה דברים דומים ושונים, ככה - כמו שאת עשית כל כך ברגישות ויפה ומרגש. גם אצלי פסח הוא כמעט "חג זכרון" , אבא שלי מת שבוע לפני פסח, ה' בניסן (השנה זה נפל על שבת, ואפילו לבקר אותו היה אסור בגלל קדושת השבת), ופסח גם היה החג שהוא הכי הכי אהב, השירים של ההגדה, ההגדה עצמה, פעם אחת בבית בלאדינו ו"כהילכתו", ואחר כך בחדר האוכל עם כל החברים מהקיבוץ והאורחים, וזה היה באמת כאילו יותר בשביל ה"כככו-לנו מסובין" .....ואז היה הכל מתערבב גם עם חג האביב. וה"פסח-ים" של אחרי אותה שנה, באמת כבר לא היו אותו הדבר. איך כתבת - אולי אפשר לדלג שנה אחת על הגיבוש המשפחתי הזה, שרק מגביר את החסר? בדיוק ככה. וקראתי אותך, והמון זכרונות פרטיים התערבבו לי עם אלו שלך... בעיקר העניין הזה שמרגיש המון כמו נוכחות אמיתית על איזה אדן חלון, או קרוב קרוב על יד. מלאך שומר אמיתי, ומאמינה שכך גם אבא שלך בשבילך, ובשביל כל אוהביו .. שומר ומשגיח ונמצא רחוק וקרוב ואיתך, לאן שהדרכים שלך יובילו אותך.. המילים של השיר ששיבצת, כל כך נגעו, והיו נכונות לדברים שרשמת משלך, ריגשת אותי המון, שתדעי, ומאחלת בכל זאת חג שמח.

avielss

New member
לא קורה לי המון

דמעתי התיאור הרגשות את דמותו הגדולה והאוהבת שיבוץ השיר פשוט מדהים

תלתלית

New member
תודה לכם

אני מרגישה כאן כמו בבית, ולכן היה לי קל לחלוק איתכם תחושות וגעגוע. מעריכה את הכנות שלכם. תודה רותי יקרה, שאת מי שאת! קרידה

pepo92

New member
עצוב עצוב

מזמן לא ביקרתי בפורום היו לי כל מיני אילוצים שמנעו, והיום ניכנסתי ,קראתי, בכיתי ,והבנתי כולנו מראות אחד של השני המוות הוא חלק מהחיים שלנו, גם אימי נפטרה סמוך לחג הפסח לפני כשנתיים היא היתה בסדר האחרון שלה במיטת חוליה איתנו, וכמה היא חסרה הו אלוהים ובמיוחד בחג הפסח היא כל כך ידעה מה עושים ואני כל כך אבודה בלעדיה, אבל כמו שכתבת גם אני מרגישה כשהיא באה ואז אני יודעת וחוזרת לחיים. כי חייבים להמשיך הלאה אני מאחלת לך חג שמח ומחויך.

SARAH B

New member
תלתלית כמה ריגשת אותי בכיתי עם

דמעות זולגות החוסר והגעגוע לא מרפה אבל זו דרך העולם תיהיי חזקה שיהיה חג שמח ופסח כשר ושתהיי תמיד שמחה מהלב שרה

eagl8

New member
לתלתלית- שולחת לך חיבוק של נחמה

כפי שנוכחת מהתגובות - אינך לבד בספינת הגעגועים. כתבת כל-כך יפה , אמיתי ומרגש. אי אפשר שלא לבכות. בימים שכאלו - של ריצה ושיגרה, והכנות לחג , ופעימות החיים, הלב מתכווץ מזיכרונות וכאב שנעטף באריזות לחג ומפות לבנות ....ים של דמעות בשתי עייני - אינו רק מליצה, או שם של שיר .

רביד15

New member
את לא מתארת לעצמך ,כמה בכיתי!

הזכרונות...הרגעים היפים...ריחות החג...

tsiporganeden

New member
אוי תלתלית ממש בכיתי, גם לי יש דמות

שאני מאוד מאוד מתגעגעת אליה, אחותי ז"ל, כל חג אני בוכה, קשה לי עם זה שהיא היתה האדם הכי קרוב אלי ובכל זאת אלוהים לא חס עלי ולקח לי אותה והשאיר אותי בודדה בעולם הזה, כי אין כמו קרוב משפחה להיות לחבר הכי טוב והכי קרוב, קבלי ממני חיבוק אחד גדול מלא חום ואהבה. אגב אני נתתי לפני מספר ימים את המתכון של הפסטליקוס, אני עושה את זה בלי שברי מצה. תדפדפי קצת את תמצאי. שיהיה לך חג שמח. ועוד דבר כיתבי הרבה כי את כותבת נהדר.

oshen3

New member
געגועים

בד"כ לא מגיבה רק קוראת אך הפעם לא יכולתי להתאפק, הדמעות מציפות אותי בעקבות הגעגועים . סבתי-רבקה פסח ז"ל-נפטרה מעט אחרי פסח ואת ליל הסדר האחרון שלה "בילתה" בבית החולים ממנו לא יצאה. היא שפסח היה החג החשוב לה מכל ובין הזכרונות החמים ביותר שלי נמצאים במקום גבוה לילות הסדר אותם חגגנו יחד היא הייתה עמוד התווך של חיי ושל המשפחה כולה ולאחר מותה הקשר בין הדודים ובין בני הדודים כבר לא חזר להיות כשהיה וחבל. אומרים שהזמן מרפא אך מנסיוני מיום מיום ליום אני מוצאת את עצמי מתגעגעת אליה יותר ויותר , מנסה לדמיין מה הייתה אומרת, איך הייתה מגיבה ובעיקר מתגעגעת לחיבוקים שלה לאהבה שנאמרה במילים ושלא במילים, ומצטערת שלא זכתה להכיר את ילדי-ניניה - היא נפטרה כאשר בני בכורי , יבדל לחיים ארוכים היה בין שבעה חודשים,וכדי שתבינו איזו אישה מלאת אהבה הייתה אספר לכם סיפור קטן : כאשר הייתי בהריון לאחר בדיקת האולטרסאונד הראשונה קיבלנו "תמונה" וכמובן רצתי להראות לגרממה וגרמפפה סבתי לקחה את התמונה שהיתה בעיקר כתמים שחורים ולבנים ואמרה לי "אני כבר אוהבת אותו" וזאת במילים בודדות הייתה המהות שלה. צר לי שלא הספיקה לאהוב אותו לאורך זמן ולא הכירה את שתי בנותי וכאן המקום להזכיר גם את סבי -יהודה \ ליאון פסח שהיה החצי השני והבלתי נפרד שלה "איש תמים וישר הליכות",אוהב ושמח בחלקו שלא יכול היהלסבול את חייו בלעדיה ונפטר זמן קצר לאחר מכן. תודה לכם, חברי הפורום שאפשרתם לי להעלות את דברי,ולך מתולתלת שכל כך רגשת בדברייך ועוררת בכך את שלי . ח ג ש מ ח לכולכם , שמחה,בריאות ואושר.

תלתלית

New member
לכולכם,קרידוס../images/Emo23.gif

קוראת אתכם, ומרגישה את החיבוק שלכם דרך המילים. מצטערת אם העצבתי אתכם, לא התכוונתי לגרום לדמעות. תודה לכם על הקשבה, רגש וחוכמת חיים. אתם מקסימים. הזמן הוא לא רופא, שרה כבר ריטה המקסימה, והנה הימים עוברים ועוברים, וגם החג הזה יעבור לו כך. ויהיה חג שמח, נכון? ויגיע האביב, ואלבש חצאית עם פרחים ואבשל. שרק נהיה מאושרים ושמחים
ושוב תודה לכם.

תלתלית עוד לא נגמרו המחאות, הצלחת

ברגישות גבוה ובאהבה רבה להעלות את רגשותיך ואהבתך לאביך היקר. הצלחת להביא את כולם להרגיש יחד אתך בחסרונו. תמשיכי לכתוב , יש לך את זה.

למעלה