../images/Emo20.gif אני שוכב לי על הגב - שיר זן? 
ידע "רוחני" רב מסתתר לו בדברים שאומרים ועושים האנשים בחיי היום יום, שיר ששמעתי היום במקרה ברדיו הוא "אני שוכב לי על הגב" של אריאל זילבר, המכיל ידע רב במצבי תודעה ומדיטציה: אני שוכב לי על הגב מביט על התקרה רואה כיצד חולפים ימי, בבטלה גמורה, אני שוכב לי על הגב חושב, חולם, הוזה והחיים יפים ממש כמו מחזה. בלי להיות או להיות אני פשוט ישנו בלי שום דבר אשר כדאי למות למענו בלי תקווה ובלי יאוש אני פשוט צופה כמו תייר על העולם והוא כל כך יפה. היו לי פעם עקרונות מכרתי את כולם עסקה מוצלחת בשבילי טובה גם בשבילם. עכשיו כשלא נשאר יותר במה להאמין אני שוקע לעתים בהזיות על מין.
הסבר לידע המובא בשיר: אני שוכב לי על הגב נמצא בתנוחה מאוזנת המאפשרת מנוחה ועליית האנרגייה בעמוד השידרה מביט על התיקרה קביעת המבט ללא מיקוד באובייקט מסויים הוא אחד מסימני ההיכר ומטכניקות המדיטציה רואה כיצד חולפים ימי אי- הקשרות אל ההיסטוריה האישית או אל ה"אני", פרספקטיבה רחבה על החיים האישיים בבטלה גמורה אי-עשייה, הרפייה, let-go, וגם ללא רגשות אשם וכו´ אני שוכב לי על הגב חושב, חולם, הוזה המתבונן אינו קשור גם לתנועות ההכרה הפנימיות - חשיבה, חלום או הזייה המתרחשים בו באופן בספונטאני, אלא מתעלה מעליהן תוך הבנה כי אינן האמת אלא מצבים משתנים בתוכו והחיים יפים ממש כמו מחזה כאשר הצופה תופס את תפקידו ללא מעורבות מתגלה היופי שבחיים והאירועים נראים כהתרחשות במחזה בו הרמונייה פנימית ושלמות בלי להיות או להיות אני פשוט ישנו הצופה התעלה מעל ההויה האישית או אי-הוויה כזו והגיע אל ההווה, הקיום הטהור, רגע הזן, המדיטציה בלי שום דבר אשר כדאי למות למענו ויתור על ההאחזות באובייקטים של העולם ועל הרעיונות האישיים, אי-הזדהות מוחלטת בלי תקווה ובלי יאוש אני פשוט צופה מה עוד אפשר להגיד על טקסט זן מדוייק כל כך? הצופה הגיע לאיזון בין הניגודים בהכרה המתבטאים בתיקווה/ייאוש ונמצא בצפייה מוחלטת ופשוטה ברגע המתהווה כמו תייר על העולם- והוא כל כך יפה העולם אינו שייך לי ואיני שייך לו... היום "אני" כאן ומחר במקום אחר... אז למה לי להקשר אל האובייקטים המשתקפים בתודעתי? היו לי פעם עקרונות ההבנה כי העקרונות הם שרירותיים ומשתנים בהתאם לשינויים במציאות, על כן אינם משרתים את האושר הפנימי מכרתי את כולם מכירת העקרונות מנוגדת לאחזה בעקרונות ולכן מכירתם היא השתחררות מהם. אפשר ללמוד מכאן גם כי האדם עבר התנסויות בחיים ומצב התודעה הזה אינו עצלות אלא תוצאה של ניסיון חיים עשיר אשר הביאו עד הלום. עסקה מוצלחת בשבילי / טובה גם בשבילם הדבר הטוב ביותר שאנו יכולים לעשות עבור הדברים החשובים לנו היא להניח להם... זה משחרר גם אותנו וגם אותם
עכשיו כשלא נשאר יותר / במה להאמין מסתבר כי הוא גם ניסה אמונות שונות והגיע למסקנה כי אין בהן אמת. ולאחר שבחן וזנח את כולן: אני שוקע לעתים בהזיות על מין כאן מתחילה עלייה ספונטאנית של אנרגיית המודעות מצ´אקרת השורש אל הצ´אקרה המינית, כאשר היא מעצימה את האנרגייה המינית ויוצרת דימויים מיניים בהכרה. עלייה זו היא תוצאה ספונטאנית של השיחרור ההכרתי שבו נמצא המודט. אם הוא יתעלה גם מעל הדימויים המיניים הנוצרים כאן, תעלה אנרגיית התודעה לצ´אקרה הבאה וכך הלאה עד לכתר הראש והארה מלאה.
ידע "רוחני" רב מסתתר לו בדברים שאומרים ועושים האנשים בחיי היום יום, שיר ששמעתי היום במקרה ברדיו הוא "אני שוכב לי על הגב" של אריאל זילבר, המכיל ידע רב במצבי תודעה ומדיטציה: אני שוכב לי על הגב מביט על התקרה רואה כיצד חולפים ימי, בבטלה גמורה, אני שוכב לי על הגב חושב, חולם, הוזה והחיים יפים ממש כמו מחזה. בלי להיות או להיות אני פשוט ישנו בלי שום דבר אשר כדאי למות למענו בלי תקווה ובלי יאוש אני פשוט צופה כמו תייר על העולם והוא כל כך יפה. היו לי פעם עקרונות מכרתי את כולם עסקה מוצלחת בשבילי טובה גם בשבילם. עכשיו כשלא נשאר יותר במה להאמין אני שוקע לעתים בהזיות על מין.