שמות לתנועות?

shirshura

New member
../images/Emo2.gifשמות לתנועות?

אהלן שוב אני מציצה לי פה בלינקים,קראתי על ההבדל בין ריקוד תורכי למצרי ופתאום מגלה שלתנועות יש שמות.. מכונת כביסה אני מבינה מה זה ,אבל שימי?וכל השאר?זה קצת מוזר שהמורה שלנו לא אומרת לנו איך קוראים לכל התנועות שאנו לומדות?

רזלה

New member
מה לנו ולשימי../images/Emo35.gif

שאלה טובה... האמת היא שכמעט כל מורה ממציאה גם שמות משלה - ויעיד על כך הילוך ה"ברווזים" של ברברה, שאצל יעל מואב ואחרות נקרא "שימי מצרי". השימי (shimmy) הוא ריקוד ג'אז מהיר שהיה פופולרי בקרב השחורים צאצאי העבדים בארצות הברית בראשית המאה העשרים. התנועה כללה הרעדה של הכתפיים או של כל הגוף. הריקוד נעשה פופולרי בברודווי בשנות העשרים, ודעך לאיטו. משם מגיע הכינוי לאותו רטט בבטן או בכתפי רקדנית הבטן, שנובע מהרעדה מהירה של הברכיים או של הכתפיים. ככל שיש יותר חופש בתנועה כך השימי בולט יותר - ומכאן הביטוי "נפתח השימי"
יעל

באלאדיה

New member
כן

יש שמות שהם כינויים מקומיים כאלה שמתפשטים בארץ (כמו שימי "בלה-בלה", מאיה ויאמה), אבל יש שמות שהם מינוחים מקצועיים לכל דבר ותתקלי בהם בכל מקום בעולם. שימי - מילה באנגלית שפירושה המילולי רעד או תנודתיות יתר (בד"כ בשפה המדוברת אומרים יחד עם shake, גם שם של סגנון ריקוד שלם אחר). בריקודי בטן השימי - ז"א הרעדות, הן הרעדות של האגן, הבטן ויש גם שימי לחזה (שמגיע למעשה מתנועה של הכתפיים או השכמות). עוד דוגמאות - וואחדה ואונוס (ראי במילון המונחים. עוד שמות בינלאומיים +- הם דימויים כמו - גמל, נחש, זרועות נחש, זרועות ערבה, שמיניות וכו' בקשר למורה - אולי פשוט תשאלו אותה או תבקשו שתתחיל להשתמש בשמות.

fifi ness

New member
שלום וברכה יקירות../images/Emo140.gifאני נזכרת איך

המצאתי שמות לתנועות ולמה...כשעוד הייתי בתחילת דרכי ידעתי על שני מונחים ובפי כל המורים והכוריאוגרפים והם: שימי ומאיה. בארץ,דבי גולדמן וברברה הביאו שמות אלו עימן.השתתפתי בסדנאות בינלאומיות שבהם למדו מורים מרחבי העולם ורובם הגיעו מהמערב בדרך כלל הם לא התעסקו באיך ללמוד את התנועות ושמותיהם אלא ,הדרך ללמוד את הריקוד,הם כמובן השתמשו במונחים שהשתמשו בבלט קלאסי ומחול מודרני. מחול המזרחי נרקד בעבר בבתים, ברחוב,בין נשים ,בשמחות והועבר באופן תורשתי ,אם לבת. שיטת לימוד המחול המזרחי זאת שיטה שלקוחה מן המערב .במחול המזרחי שנרקד על ידינו יש השפעה מערבית חזקה.הרבה מאוד אנשים נגשים אלי ושואלים אותי אם יש לי רקע מבלט קלאסי אבל לא! [בחלום ילדות דמיינתי להיות בלרינה}וזה לא צחוק! ובכן...לשמות התנועות אני כל-כך שמחה שכולם משתמשים בשמות תנועה שהמצאתי לדוגמה: שימי בלה בלה השימי מהמערב והבלה בלה, זה אומר על פי דמיוני איך להרפות את השריר ולהרגיש את הגוף רפוי ורוטט כמו מטוטלת ואז בביצוע הבשר הרפוי עושה בלה..בלה ..בל.בל..בל..בל.בל.בל. כך נולד השם שימי בלה בלה. אותו הדבר במכונת הכביסה הפעלתי את הדמיון בכדי שילמדו לבצע את התנועה ובפליטת פה יצא לי השם הזה. היה זה בהומור מלפני כעשר שנים כשלמדתי את התנועות לריקודים ב"פרח לורד" הראשון. ראיתי שזה תופס המשכתי עם זה הלאה. במצריים לא אוהבים שאומרים על תנועת המאיה "מאיה" הם תמיד תיקנו ואמרו לי "טאמניה מאלובה" זאת אומרת שמונה הפוכה.{נוח לי מאיה אז אני אומרת מאיה.}בשיטת הלימוד שאני מעבירה אני עובדת עם הדימיון כמו לדוגמה שמונה שוכב לצייר עם האגן,אז בדרך כלל אני מדמיינת בייגלה גדול מונח על הריצפה וכשתרימו את הבייגלה ותעמידו אותו אז תציירו עם האגן שמונה אנכי, כמו אופניים עומדות או כמו משקפיים מונחות בפנים,יש... אפשר לעבוד עם הדמיון ולהמציא שמות העיקר שזה ישמח.נכון wala לא נכון???
פיפי.

fifi ness

New member
|ספראני לחוצה לקראת מבחן תחזיקו לי

אצבעות ,עכשיו אני מתרעננת אתכן. פיפי

tlingit

New member
מחזיקה לך אצבעות ../images/Emo50.gif חמודה

אני מאמינה בך

למעלה