רכילות......

../images/Emo2.gif רכילות...... ../images/Emo2.gif

מהי רכילות מבחינתכם? מה המקום של רכילות בחיינו? למה זה טוב? למה זה רע? בא לכם לשתף

רכילות זה דבר מאד טבעי

ברגע שמישהו מדבר על מישהו שלא נמצא זה נקרא רכילות. זה להעביר מידע על בן אדם והרבה פעמים יש בזה עיוות כי כל אדם רואה את השני בעיניים שלו וזה לא תמיד נכון המידע הזה. אוהבים להוסיף ולהגזים. לפעמים זה ממש עושה עוול לבן אדם שמדברים עליו. וצריך להזהר במה שאומרים כי אפשר לפגוע מאד בתדמית של בן אדם שמדברים עליו, עד כדי החרמה או דיעה קדומה. לפעמים ברכילות מפרשים דברים אחרת על התנהגות זו אחרת של בן אדם וזה גובל ברשעות. אבל יש רכילות שהיא לספר דברים טובים על בן אדם ואז זה מעצים אותו. אני הבנתי שרכילות צריך לשים בפרופורציות. אני אמרתי לעצמי שעד שאני לא מכירה בן אדם ממש פנים מול פנים ומדברת איתו. מה שאומרים עליו זה בגדר שמועה. שמתי לב שקשה מאד לא לרכל. לא רק נשים מרכלות. הדעה הרווחת שנשים הן הרכלניות נועדה כדי להוציא את הגברים מהסיפור הזה אבל שמתי לב שגם גברים מרכלים לא פחות. אם רכילות אז עדיף שתהיה רכילות בשבחו של אדם. יאללה נו מספיק לרכל זה לא יפה ספרו בדיחות זה יותר נחמד.................. חחחחחחחחחח טוב נו זו דעתי

Ofra m

New member
מבחינתי רכילות

היא חוסר חמלה ואהבה כלפי אותו האדם, ויותר מכך זוהי התנהגות של ביקורתיות ושיפוטיות, מבחינתי גם הקשבה לרכילות היא רכילות פאסיבית, יש אנשים שחיים מזה ניזונים מזה, ואני חושבת שהאנשים שזה אצלם טבע שני פשוט משועממים ושאין להם חיים משל עצמם אז הם כל הזמן מתעסקים עם מה שקורה עם אחרים.....

הרכילות היא דבר לא טוב בכלל!!!

היא התעסקות בחיים של אחרים..בד"כ נובעת מחוסר שלימות עם עצמך. כדי להוסיף טוב לעולם חובה להפסיק את הרכילות! דבר שמוסיף הרבה רע..

למעלה