פחד ממים

שרית1188

New member
../images/Emo2.gifפחד ממים

הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים פוחד ממים. לא זכור לי שבכה באופן יוצא דופן כתינוק באמבטיות אלא מאוד אהב. עד לא מזמן גם שיחק באמבטיה עם אחיו התאום. אבל כשלקחנו אותו בפעם הראשונה לבריכה - אומנם בגיל יחסית מאוחד כי קיץ קודם היה חולה לרוב. זה היה לפני מספר חודשים והוא לא הסכים להכנס לבריכה לא של הגדולים ולא של הקטנים. לא מסכים גם שאעמוד איתו קרוב לים כשהוא על הידיים שלי וגם לא לשבת בבריכה המתנפחת יחד עם אחיו. לאחרונה גם לא מסכים לשבת באמבטיה. מה עושים? איך משחררים אותו מזה?
אשמח לעצות ורעיונות
יום נעים שרית

לא משחררים, נותנים לזה לעבור לבד...

הבן שלי עד שנה שעברה (4.5) לא הסכים להכנס לבריכה, בקושי קצת עם הרגלים בים. לעומת זאת, אמבטיה, להתקלח, לחפוף ראש הוא אהב עד מאוד. היה לנו מוזר כי 2 הגדולות לא היו ככה (דגיגות מגיל שנה, הפעם הראשונה בה הן פגשו בריכה). עבר לו, שנה שעברה הוא נהנה בבריכה עד מאוד, והשנה הוא לומד שחיה, צולל, ומתנהג כמו
במים. אני מאמינה שזה מסוג הדברים שאנו ההורים נורא רוצים שיקרו, אבל צריך לתת להם להתקדם בקצב שלהם.

lilend

New member
גם אני הייתי ככה כילדה ואני זוכרת את ניסיונות

השחרור של הורי כטראומה רצינית. זה הגיע למצב שבכל שבת כשהיו מדברים על לנסוע לים- אני הייתי מעלה חום, זה היה הרבה יותר חזק ממני. הבשורה הטובה היא שגם לי זה עבר בשלב מסויים (כמובן שזה קרה רק אחרי שההורים שלי השלימו עם זה והפסיקו להציק לי).

פ ו ש י ת

New member
גם עם שלי זה ככה לפעמים

היום, בן 3.5. את הים דווקא אוהב, למרות שתמיד לוקח לו זמן להתמם. אני לא בטוחה שזה פחד מהמים, כמו המרחב הגדול. יש הבדל גדול בין בריכה או ים לאמבטיה - הרבה יותר מאיים. נראה לי שעם סבלנות והבנה זה עובר לבד. בהצלחה

פ ו ש י ת

New member
שכחתי לציין

שלפני שאהב את הים, מאוד מאוד פחד להיכנס וסירב בהצלחה.

זה לא רק המרחב, זה גם טמפרטורת המים...

יש ילדים שמפריעה להם התחושה של מים קרים, המים בבריכה הם יותר קרים מהמים באמבטיה, צריך להתרגל אליהם...

shani74

New member
מה זאת אומרת יש ילדים שמפריעה להם התחושה?

לך זה לא מפריע אם המים קרים?

shani74

New member
בואי נאמר ככה

אם הבריכה קרה (בין אם כי היא לא מחוממת ובין אם כי השמש לא חיממה אותה מספיק), אני מאווווודדדדד סובלת כשאני נכנסת, עד שאני מתרגלת, וכשהיא קרה מדי אני לא נכנסת בכלל. למה, את לא ככה?

shani74

New member
והאמת, שנראה לי

שרוב הילדים דווקא סובלים פחות, או לפחות מוכנים יותר לסבול בשביל הכיף שבבריכה, ונכנסים למים שאני נרתעת מלהיכנס אליהם.

זהו, שבדיוק על הילדים שהם לא רוב הילדים

אני מדברת - הרי היא שאלה על הבן שלה, לא על עצמה. ולא מדובר על בריכה שיש בה מי הפשרת שלגים, סתם בריכה. יש ילדים שמגע המים שהם לא בטמפרטורה אליה הם רגילים מהאמבטיה למשל, מפריע להם מאוד. כמו שיש ילדים, שלא סובלים את המגע של החול (כן, גם אני לא אוהבת חול, אבל אני יכולה לגעת בו, יש ילדים שלא). בקיצור, בענייני בריכות, יש ילדים שלא המרחב מפריע להם, אלא הטמפרטורה. מובנתי?
(אגב, למבוגר יש גם את הלמידה והנסיון שמים של בריכה הם בהתחלה קרים יותר ממה שהגוף רגיל להרגיש מהחום של החוץ ואחר כך מתרגלים אליהם, ילד שמאוד מפריעה לו התחושה, לא מסוגל לחכות עד שהוא יתרגל אליהם)

shani74

New member
ברור. רק חלקתי על כך

שמבוגרים לא סובלים. מים קרים של בריכה זה דבר לא נעים - יש אנשים שאוהבים מגע של חול - אבל מים קרים מדי (ולכל אחד יש טמפרטורה אחרת שמוגדרת כקרה מדי) לא נעימים לאף אחד (פרט אולי לאלה ששוחים במי קרח, אבל הם באמת מטורפים...).

חבל שלא קראת אותי טוב.

כתבתי "יש ילדים שמפריעה להם התחושה של מים קרים" מזה ניתן להסיק שיש ילדים שמפריע להם, ויש ילדים שלא מפריע להם. לא ניתן להסיק מזה שאמרתי שום דבר בקשר למבוגרים... (פסיכומטרי בגרוש
)

shani74

New member
וואלה? לא אמרת כלום?

אז למה שאלת "בבריכה? את לא נכנסת לבריכות לא מחוממות?" (להזכיר התגובה הראשונה שלי הייתה השאלה האם למבוגרים לא קר - כלומר האם הייתה סיבה שציינת שדווקא לילדים לא קר, והדיון התפתח משם). פסיכומטרי בשני גרושים.

את באמת רוצה לדון על זה?

ציינתי ילדים, כי שאלו על ילדים, זה כמו שאם מישהו שואל על ילד שמצייר רק בשחור, את רואה שעונים לו על ילדים ולא על מבוגרים שמציירים רק בשחור.

shani74

New member
אכן, זו הייתה אופציה

ולכן שאלתי אם את מתכוונת שלמבוגרים לא קר (או שסתם דיברת על ילדים כי אנחנו עוסקים בילדים) - ומהתשובה שלך השתמע שאת חושבת שאכן לא קר להם, ולכן המשכתי בדיון.

תמר36

New member
הבן שלי פחד ממים עד גיל 5. לא בריכות לא

אמבטיות (רק דוש). ואז רשמתי אותו לחוג שחייה ומאז הבעייה נשכחה שלא היתה.

shani74

New member
חחח.. שלי מפחדת רק מהטוש...

(והיא כבר עוד מעט בת 4 וחצי). יש איזה חוג שמרגילים בו לזה? (ואגב, היא באמת גם לא נהנית בפארקי מים במתקנים שמשפריצים או בקייטנות כשמתיזים עליהם מים).

shani74

New member
ועכשיו לעצות

כרגיל אנחנו מטפלים בבעיות כאלה בשיטה ההדרגתית. נניח, כשהבת שלי פחדה להיכנס לים - אז כמה פעמים נתנו לה לשחק עם צעצועי ים על החול היבש. אחר כך נתנו לה לשחק על החול הרטוב. בפעמים אחרות התקרבנו איתה לים והחזקנו לה יד, או החזקנו אותה על הידיים, וכו' וכו'. התהליכים האלה לוקחים הרבה זמן והרבה סבלנות, וצריך להיות מאוד גמיש ולראות איך הילד מרגיש בכל מצב. גלגל ים זה גם רעיון טוב, וזה מה ששכנע את הבת שלי להיכנס לבריכה. התהליך של הבריכה היה כזה - בהתחלה (בכמה פעמים הראשונות שהלכנו לבריכה) נתנו לה לשחק בצעצועים על שפת הבריכה. אחר כך נתנו לה לשחק על המדרגות של הבריכה (בריכת פעוטות, כן?), והיא שיחקה גם עם ילדים אחרים. אחרי כמה פעמים היא ראתה ילד עם גלגל ים שמצא חן בעיניה (מקורה כזה עם צעצוע של כדורים, והיא נכנסה למים כדי לגעת בגלגל). אז קנינו לה את הגלגל הזה, ומאז לא הייתה לה בעייה בבריכה. כמו כן, כמו שאמרו לך לגבי טמפרטורה - עדיף להכניס אותו בהתחלה בתנאים אופטימליים - למשל בבריכה מתנפחת עם מים חמים, בבריכה מחוממת או עם מים חמים יחסית, וכו'.

למעלה