פוקרה-נפאל

שבתונית

New member
../images/Emo2.gifפוקרה-נפאל

אולי למשהו יש מושג אם יש טיסות מפוקרה לורנסי-הודו? תודה

Yo-man

New member
ככל שידוע לי - אין בפוקרה שדה תעופה

אני יכול להמליץ על אוטובוס לפארק צ'יטואן ולא לחזור לקטמנדו. מדובר בפארק שלא הרבה תיירים מגיעים אליו (ועוד הרבה פחות ישראלים), אפשר לרכוש חבילה של 3 ימים בפארק הכוללים הגעה, סיור אחה"צ לראות את הפילים במחנה שלהם, ארוחה חגיגית עם הופעה ולינה בבונגלוס. ביום השני קמים מוקדם לסיור בוקר לראות את חיות היעד המתעוררות. אנחנו ראינו בעיקר צבאים מנוקדים ותרנגולי פרא, אבל הפוטנציאל גדול יותר. יותר מאוחר יש שייט עם הנהר (לצד תנינים, בסירת קנו ל-15 איש...) וטיול על גבי פילים לבית הגידול של הקרנפים. ביום השלישי יש עוד סיור בוקר והופ - לאוטובוסים. אנחנו המשכנו להודו, והנסיעה היתה לא נעימה בכלל. אפשר לקחת מונית של כמה שעות בודדות עד הגבול ואני מאמין שהמחיר לא צריך להיות גבוה מידי (אולי 40$), ובצד ההודי לקחת רכבת. לצורך ההתאקלמות הקלה יותר תתאמצו למצוא רכבת עם מחלקה ראשונה. תאמיני לי שבתור מי שנכנס להודו ועוד מכיוון נפאל את תתקלי במספיק חוויות הודיות ובטח בווארנסי.

sela v

New member
למה אין?

יש, אבל נדמה לי שזה רק לטיסות פנימיות בנפאל, ואם רוצים להמשיך להודו צריך לעבור דרך קטמנדו אם אני לא טועה.

שבתונית

New member
YO-MEN, הי

מה דעתך על האפשרות לחזור לקטמנדו ולטוס משם לורנסי או לדלהי

sela v

New member
אפשרי

השאלה מה את מנסה לחסוך, אכן זה קצת יותר קצר, אבל רק עוד כמה שעות.

Yo-man

New member
מדובר בחיסכון של 12 שעות באוטובוס

זו נסיעה לא נעימה באוטובוסים לא חדישים, בכבישים שמתפוררים לפעמים. מי שכספו בידו (לא שזה כזה יקר) יכול לשלם עבור השעות האבודות האלה. לא ידעתי על קיומו של שדה התעופה, ואני משער שזה מה שאני הייתי עושה אם הייתי טס היום (בגיל 36), אבל זה אומר שאתן מוותרות על פארק צ'יטואן. לא שזה כזה חשוב, פשוט הזכרתי אותו בהודעה קודמת.... בכל מקרה, הרעיון של לוותר על מעבר הגבול היבשתי בין נפאל להודו מאוד מומלץ. העיירה סינולי היא מקום די מחריד וכדאי להגיע ישירות לוורנאסי, שבעצמה תתקוף את כל החושים שלכם ותהמם אתכן ליום-יומיים...

oz s

New member
אם סונאלי מקום מחריד..

אז ורנאסי היא גיהנום עלי אדמות.. טוב,האמת - כל אחד והחוויות שלו (-:,כנראה נפלתי על תקופה באמת גרועה כשביקרתי שם. את הדרך מסונאלי לקטמנדו עשינו באוטובוס "תיירים",שהיה סביר פחות או יותר (קצת יותר טוב מהאוטובוסים של הודו),רק שבמקום להגיע ב 5 בערב לקטמנדו,הגענו ב- 1 בצהריים של היום למחרת כתוצאה ממפולות בוץ.נאלצנו לישון בתוך האוטובוס - לא נעים אבל לא כ"כ נורא. ובדיעבד עם ה"חוויה" הזו - טיסה מוראנסי באמת הייתה חוסכת המון.

שבתונית

New member
../images/Emo140.gifמעבר להודו

הי סלע אנחנו מנסות לחסוך בזמן וכמובן אם אפשר נוחיות ובטחון על כל פנים תודה

sela v

New member
אז ככה

תחסכו נוחות צודק יורם, שבאמת לא כזה כיף לישון בסונלי, אני ישנתי לילה בעיר גורקפור (Gorakhpur), גם לא משהו נחמד במיוחד, לפחות לא בשנת 96. לגבי בטחון לא חושב שיותר בטוח לטוס מאשר לסע באוטובוס, אין שום דבר מסוכן בדרך היבשתית מנפאל להודו.

למעלה