ממה מתחילים?

טוינקי

New member
../images/Emo2.gifממה מתחילים?

שלום לכן אני עובדת כשכירה בתחום טיפולי והחלטתי לעבוד גם כעצמאית. בעבר עבדתי כעצמאית אבל עם האקס... כך שכל הביוקרטיה השיווק וכל השאר הוא עשה. אז עכשיו אני עצמאית - תרתי משמע ! אז מה השלב הראשון? לפתוח תיק במס הכנסה? מע"מ? , ביטוח לאומי, .......?????????? להזמין פנקסי קבלות / חשבוניות? להכין כרטיסי ביקור? בקיצור מאיפה מתחילים? תנו טיפים למתחילים....

הילהל

New member
יש פורום "נשים עסקים וקריירה"

שיש בו הרבה מידע - נסי לשאול גם שם. בעלי עצמאי, ולא היה לו כוח לכאב ראש הזה והיה הרבה חשש לטעות, העדיף לקחת רו"ח (אפשר גם מנהל חשבונות). זה לא יקר (250 ש"ח + מע"מ לחודש לוקח שלנו) ואת בטוחה שאין טעויות ולא תסתבכי עם הרשויות. הוא גם יודע מצוין איך לקבל כל החזר שאפשר. ממליצה לך בחום על קורס ניהול עסק קטן במט"י (מרכז טיפוח יזמות) הקרוב אליך לשאלות השיווק.

chili3

New member
אומנם לא מומחית גדולה אבל את נמצאת איפה

שהייתי לפני כמה חודשים אז קודם כל ממליצה גם אני על קורס "יזמות והקמת עסק" של מט"י. יש כמעט בכל עיר וזה קורס מצויין שנוגע בכל התחומים שנוגעים לעסקים קטנים-בנוניים ולגבי השאלות שלך... אם את רוצה לעבוד במקביל לשכירה יכול להיות שהכי נכון לך לפתוח עסק "פטור" שזה עסק שמרוויחים בו עד 67,000 ש"ח לשנה ולכן לא צריך לשלם מע"מ ומזה השם "פטור". זה אומר שאת לא גובה מע"מ מהלקוחות ולא משלמת מע"מ ואז אין לך בכלל חשבוניות אלא רק קבלות אגב אין קשר בין ההכנסה לעסק לבין ההכנסה של המשכורת שלך, ה "עד 67,000 ש"ח" זה סכום בנוסף למשכורות כדי לפתוח תיק את צריכה קודם כל לגשת למע"מ ולפתוח אצלהם תיק "פטור" שזה בעיקר הצהרה שלך שאת עומדת לפתוח במס הכנסה תיק "פטור" ושאת מעריכה שלא תעברי הכנסה של 67,000 ש"ח ואת יוצאת מהם עם אישור שהם לא גובים ממך מע"מ משם את ממשיכה למס הכנסה ופותחת תיק "פטור" בדרך כלל הם יושבים באותו בניין, כך שאת עושה את זה אחד אחרי השני לגבי ביטוח לאומי לא בטוח שאת בכלל צריכה כי זה די תלוי בשעות עבודה. יש להם מינימום שממנו משלמים, תבררי אחרי שפתחת תיק את מזמינה פנקס קבלות עם שעליו מופיע מספר העסק שזה גם מספר ת"ז שלך וזה כתוב כך "ע.פ (עוסק פטור) XXXXXXXX (מס' ת"ז)" וצריכה להזמין גם חותמת כזו אחרי כמה שבועות תקבלי בודאר פנקס תשלומים שאיתו את משלמת מס לפי מה שהם קובעים לך. את יכולה לשלם בדואר או באינטנרט. את משלמת מקדמה למס ובסוף שנה עושים קיזוזים לכאן או לכאן זה ממש על קצה המזלג.... וכמובן כרטיסי ביקור. את רוצה להתחיל לשווק את עצמך לא?

פלג מים1

New member
בכרטיסי ביקור ../images/Emo13.gif

את יכולה לטפל גם בבית? יש לך את מה שצריך? הפיצי כרטיסים וכך תדעי מה ההענות, מסייגת כמובן שיש משמעות לזמן ויש כאלו שיגיעו מפה לאוזן. במקביל כמובן יש לטפל בצד הכספי, אבל על זה אני רואה שכבר ענו. אם את צריכה מעצבת מוצלחת וזולה אני יכולה להמליץ. אחת בצפון ואחת במרכז... אה והכי חשוב - בהצלחה!

טל כ

New member
לא כלכך כדאי להתחיל עם פרסום

לפני שפתחת תיק עוסק פטור / מורשה. לדעתי- דבר ראשון עלייך להיפגש עם יועץ/ת מס (מכירה אחת מעולה ואשמח להפנות אותך אליה), או רואה/ת חשבון (גם כזאת מעולה אני מכירה...) לפתוח תיק ורק אז להתחיל עם כרטיסי ביקור ושיווק בכל הדרכים המקובלות. אני רוצה להזמין אותך לפורום "קישורי אימהות" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1429 ומזמינה אותך להתארח באחד מהמעגלים העסקיים, המיועדים לאימהות בעלות עסקים- יש מעגלים בכל רחבי הארץ (אני מנהלת את אחד משני המעגלים העסקיים במודיעין). כאן תוכלי לקבל עוד מידע על קישורי אימהות: http://www.m4m.co.il/ בהצלחה
טל

פלג מים1

New member
אפשר להבין למה לא, בעצם?

היא הרי לא תרוויח המון בחודשים הראשונים, ופרסום הוא תהליך שלוקח זמן. אם יהיו לה כררטיסי ביקור בשלוף היא תוכל להתחיל כבר עכשיו את הפרסום וכמובן במקביל לדאוג לעניינים הפיננסיים. אני באמת שואלת כדי להבין למה לא...

chili3

New member
לא יודעת למה טל כתבה, אבל אסביר את דעתי

אני חושבת שיש משהו פסיכולוגי שקורה עם פתיחת התיק. ככה לפחות זה היה אצלי. אני בזמנו הוצאתי כרטיסים לפני שפתחתי תיק וחשבתי שאקח עבודות במקביל לעבודה כשכירה אבל בפועל לא עשיתי עם זה כלום. בעיקר בגלל המחשבה של "מה אעשה ברגע שאקבל כסף? אני הרי לא יכולה עוד להוציא קבלות" זה חסם אותי אחרי שהחלטתי להזיז את עצמי ולפתוח תיק, כשיצאתי ממס הכנסה ואמרתי לעצמי "יש לך עסק פרטי בישראל" משהו אצלי השתנה בדרך החשיבה ובדרך שבה פניתי לאנשים והתחלתי להזיז את עצמי ולקבל עבודות פרטיות זו הסיבה שאני באופן אישי ממליצה לעשות את שני הדברים במקביל, זה יוצר מחוייבות אמיתית יותר למטרה וזה אגב לא משנה אם היא לא תרוויח כלום התחלה, היא משלמת מס לפי ההכנסות, אין הכנסות אין מס.

טל כ

New member
מעבר לעניין הפסיכולוגי...

הסיבה האמיתית היא מס הכנסה. כרטיס ביקור שלך יכול להגיע למישהו ממס הכנסה, ולכי תוכיחי שאת כרגע לא מרוויחה כסף. נראה לי שלא כדאי להתעסק עם מס הכנסה, ו פשוט לפתוח תיק עוסק פטור.

chili3

New member
בעניין הזה שמעתי, שאם אתה מראה להם שאתה

עושה רישום מדוייק של ההכנסות מתוך כוונה לדווח תוך חודשים בודדים אז הם קבלים את זה. יש מספר חודשים שניתן לעבוד לפני פתיחת התיק

טל כ

New member
לא יודעת

נראה לי שמבחינת החוק- כל עוד מדובר בעסק שהוא לא חוקי, לא כדאי להתחיל לשווק אותו. מה גם שפתיחת תיק היא הליך כלכך פשוט, וכמו שכתבת- מהווה תמריץ משמעותי לתחילת הדרך המקצועית והשתלבות בעולם העסקים. אפנה לכאן את היועצת מס המצויינת שכתבתי עליה בתגובה הקודמת, היא בטח תדע לענות

chili3

New member
את זה אמר לי רואה חשבון, אבל גם אני איתך

חושבת שעדיף לפתוח תיק

בּלו

New member
עד כמה שאני יודעת

מותר עד חצי שנה לדווח בדיעבד. זו מין הזדמנות להתחיל לגלגל עסק, כדי להבין אם שווה בכלל לפתוח אותו לפני שמתחילים להתחייב לניירת.

זה נקרא עלויות הקמה

אפשר ליצבור עלויות הקשורות להקמת העסק, עלויות חד פעמיות ועלויות שיווק וכו' ומס הכנסה מכיר בהם רטרואקטיבית חצי שנה אחרונה מרגע פתיחת התיק לכן, אין חשש להתחיל לשווק ולקדם את העסק - מה שנקרא להתניע. את התיק יותר ממומלץ לפתוח ברגע שנוצרת ההכנסה הראשונה. כמו שנכתב, מומלץ להסתייע בהדרכה ראשונית של רו"ח או יועץ מס ואם לא שולטים ברישום החשבוניאי לאחר ההדרכה כדאי לתת להם לנהל את הפרוצדורה הזו.

טוינקי

New member
הי chili3

תודה על תגובתיך ועל העצות שלך. אני בכל מקרה פותחת אפילו כבר השבוע תיק במע"מ ומס הכנסה, מאחר ובלי להתאמץ..לפרסם... מישהי המליצה עלי וכבר יש לי מטופלת ראשונה ! ועוד 2 כאופציה... ואפילו לא צריכה נכון לכרגע לחפש מקום כי מעדיפים שאני אעבוד בתוך המסגרת שהילדים נמצאים... אני חושבת שזה גם נכון יותר לפתוח תיק ואז להכין כרטיסים ולחלק, ולמצוא מקום ואז ברגע שמישהו מתקשר אז בעצם את מוכנה יש לקבל אותו, ולא להגיד לו...תשמע חכה עוד שבוע שבועיים אפתח תיק....אחפש מקום.... נכון לכרגע אני יודעת שברגע שיהיו לי כרטיסי ביקור זה יעבור מאוזן לאוזן וויהיו לי עוד לקוחות. ומסכימה אתך שהעשיה במקביל יוצרת מחויבות אמיתית למטרה. תודה לך

chili3

New member
שיהיה בהצלחה ../images/Emo24.gif ו...

אני מעצבת פנים
עובדת גם באיזור המרכז ראיתי ששאלת על מעצבת ולא בטוחה אם התכוונת למישהי שתעצב לך את החדר או את כרטיס הביקור... יכולה להמליץ לך גם על מעצבת גרפית אם את צריכה

טוינקי

New member
שלום פלג מים

עקרונית אני יכולה לעבוד גם בבית , יש לי חדר נוסף, ויש לי את כל הציוד ( עבדתי בעבר כעצמאית ) אבל מעדיפה שלא לעבוד בבית, כי עובדת עם ילדים ואז ההורים ישבו לי בסלון וזה נראה לי לא ממש מתאים וגם מין חדירה לפרטיות שלי. לכן מעדיפה לחפש מקום מחוץ לבית. אשמח לקבל המלצה למעצבת מוצלחת וזלה , עדיף במרכז. תודה לך

תוכנית עבודה*פתיחת "תיק"*הפצת כרטיסי ביקור ו

יש אכן הרבה דברים לעשות. מה קודם? האם את רוצה לעבוד כעצמאית עם קליניקה משלך? לעבוד כ"פרילאנס" בקליניקות אחרות? הפצת כרטיסי ביקור וכבר מחר באים אליך לקוחות, יש לך קבלות לתת? איפה לקבל אותן? לכן, הצעתי:
תשבי עם עצמך ותחשבי מה באמת את רוצה?
תבררי על הסניף הקרוב של מט"י כמו שייעצו לך כאן. אני לא השתתפתי בקורס, אבל קיבלתי יועצת עסקית וסיבסוד אדיר ל-10 מפגשי ליווי צמוד אחת על אחת. מה שמתאים לך.
תגשי למס הכנסה הקרוב למגורייך ותפתחי תיק. מאד פשוט, ניתן לדווח גם חוסר הכנסות, אבל אז תוכלי לתת קבלות/חשבוניות
תנפיקי כרטיסי ביקור וחפשי דרכי הפצה כמו ההצעה של טל כ. ברישות עסקי של "קישורי אמהות" (גם אני שם...) או בכל רישות עסקי אחר שיהיה לך נעים ויעיל ואפשרי לקחת בו חלק (הן מבחינת האנשים, הן תדירות המפגשים, הן עלות החברות בו וכיו"ב.
חפשי היכן את יכולה להשתלב וליצור לך קהל לקוחות- הסדרים עם קופ"ח, חברות ביטוח, ספא/מלונות, משרד החינוך (לא יודעת איזה תחום טיפולי)
תשתתפי בפורומים מקצועיים באינטרנט ותגיבי-תציעי, כך תפרסמי ותבססי את שמך. ב ה צ ל ח ה

טוינקי

New member
תודה לאמא לתמרז

אחלה עצות... התחברתי גם לקישורי אמהות, ישבתי וחיפשתי מקומות באינטרנט לפרסום בקיצור התחלתי להזיז עינינים תודה לך על הטיפים והרעונות

אז מה עושים?, תוכנית עבודה*פתיחת "תיק"*הפצת כ

יש אכן הרבה דברים לעשות. מה קודם? האם את רוצה לעבוד כעצמאית עם קליניקה משלך? לעבוד כ"פרילאנס" בקליניקות אחרות? הפצת כרטיסי ביקור וכבר מחר באים אליך לקוחות, יש לך קבלות לתת? איפה לקבל אותן? לכן, הצעתי:
תבררי על הסניף הקרוב של מט"י כמו שייעצו לך כאן. אני לא השתתפתי בקורס, אבל קיבלתי יועצת עסקית וסיבסוד אדיר ל-10 מפגשי ליווי צמוד אחת על אחת. מה שמתאים לך.
תגשי למס הכנסה הקרוב למגורייך ותפתחי תיק. מאד פשוט, ניתן לדווח גם חוסר הכנסות, אבל אז תוכלי לתת קבלות/חשבוניות
תנפיקי כרטיסי ביקור וחפשי דרכי הפצה כמו ההצעה של טל כ. ברישות עסקי של "קישורי אמהות" (גם אני שם...) או בכל רישות עסקי אחר שיהיה לך נעים ויעיל ואפשרי לקחת בו חלק (הן מבחינת האנשים, הן תדירות המפגשים, הן עלות החברות בו וכיו"ב.
חפשי היכן את יכולה להשתלב וליצור לך קהל לקוחות- הסדרים עם קופ"ח, חברות ביטוח, ספא/מלונות, משרד החינוך (לא יודעת איזה תחום טיפולי)
תשתתפי בפורומים מקצועיים באינטרנט ותגיבי-תציעי, כך תפרסמי ותבססי את שמך. ב ה צ ל ח ה, יש אכן הרבה דברים לעשות. מה קודם? האם את רוצה לעבוד כעצמאית עם קליניקה משלך? לעבוד כ"פרילאנס" בקליניקות אחרות? הפצת כרטיסי ביקור וכבר מחר באים אליך לקוחות, יש לך קבלות לתת? איפה לקבל אותן? לכן, הצעתי:
תשתתפי בפורומים מקצועיים באינטרנט ותגיבי-תציעי, כך תפרסמי ותבססי את שמך. ב ה צ ל ח ה

racheli23

New member
אפשר לשאול מאיזה תחום בדיוק את? כי טיפולי זה

תחום רחב ביותר. ומאיזה איזור?

למעלה