יש לי שאלה

../images/Emo2.gif יש לי שאלה

שלום בנות. ברצוני לברר דבר מה. אני מנסה להכנס להריון כבר כמעט שנתיים של מאמצים לא היסתריים אבל מאמצים,בנתיים אחרי שהטיפול בהיקקלומין עזר פעם אחת ונפל עברנו לרופא אחר ממומחה לפוריות שמצא שהזרע של בעלי מעט חלש ולכן נתן לי טיפול בפיוריגון 100 מג' ליום. לאחר כ 3 חודשי טיפול עדיין לא ביצענו אפילו השבחה והזרעה אחת ובינתיים אני סתם מזריקה לעצמי הורמונים. שאלתי היא האם אין דרך ברורה לגרום לביוץ מבוקר ולבצע את ההשבחה?

בודאי שיש.

את בטוחה שהרופא שאת מטופלת אצלו הוא רופא מומחה לפוריות ולא "סתם" גניקולוג עם אספירציות? במקרים של זרע חלש מקובל מאוד לבצע השבחות והזרעות, ותמוה בעיני שזה לא רקה. אם תכתבי באיזו קופה ואזור בארץ את, יוכלו להמליץ לך על רופאים מומחים לפריון. יש גם לוח רופאים מומלצים ב"לוחות" שבסרגל הכחול למעלה.

בעיה קטנה

שכחתי לציין בשאלתי שהמחזור שלי מאוד לא סדיר ושאני לא מקבלת וסת לבד בלי כדורי ארגסט.

debby12

New member
מנהל
גם לי זה נשמע לא רציני

אם הזרע חלש, ובעיקר אם את כבר עוברת טיפול של זריקות שהוא לא דבר פשוט לגוף ולנפש, אז מקובל לבצע השבחה והזרעה שמשפרות את הסיכויים ומתוזמנות בעזרת כוריגון לעומת שיעורי בית בשיטת "עשו זאת בעצמכם". וזאת בדיוק מהגיון שציינת - כדי לוודא שאת לא "סתם מזריקה לעצמך הורמונים". לא הבנתי עד הסוף - הוא נתן לך פיוריגון בלי כוריגון? וגם ה- 100 מג' ביום לא נראה לי הגיוני - פיוריגון בא באמפולות ונמדד ביחידות מידה IU אם אינני טועה. אני הייתי בודקת אם זה באמת רופא מומחה לפוריות.

רחל5

New member
בעיה אצל הגבר, מטפלים באישה

גישה שאני שונאת. הרופא שלי לחץ עלי המון זמן להתחיל מחזור הזרעה עם הורמונים. סרבתי. הבעיה אצל בעלי. למה אני צריכה להסתכן בהריון מרובה עוברים? סוף סוף הצלחתי לשכנע אותו לעשות הזרעות ללא הורמונים (מחזור טבעי). ממליצה בחום. הטיפול כמעט ולא מורגש, מאחר שהוא כולל רק מעקב קצר לקראת הביוץ, כוריגון, והזרעה. אין זריקות הורמונים יום-יומיות, על כל תופעות הלוואי שעלולות לצוץ. זה כמעט כמו בלי טיפול בכלל. רק הזרע מרוכז יותר, הזרע הדפוק יוצא מהמשחק, ומקצרים לו את הדרך לחצוצרות. אם הביוץ תקין והרירית תקינה, ההורמונים בסך הכל דוחסים חודשיים או שלושה לחודש אחד (מבחינת הסיכויים - שניים או שלושה זקיקים כל חודש במקום אחד). המחיר לא שווה לי. יש לי סבלנות.

Blue velvet

New member
את צודקת בהחלט!

גם אותי מקוממת הגישה הזאת. שאלתי את הרופא שלנו אם אי אפשר לטפל על ידי הורמונים בזרע חלש, והוא השיב כי, לרוב, זה לא מועיל. מרגיז, באמת, שבוחרים לטפל בבעיות כאלה על ידי הגברת הסיכויים והסיכונים אצל האישה. בכל זאת, לפעמים הבעיה היא שילוב של ליקויים קלים אצל שני בני הזוג, ואז יש מקום למתן הורמונים. הבנתי שזה המצב אצל השואלת, אבל, כמובן, היעדר כל טיפול בזרע, שידוע שהוא חלש, הוא ממש רשלני.

רחל5

New member
כן. טולטול הוסיפה את הפרט הזה אחרי

שעניתי. אם האישה לא מבייצת ללא הורמונים - ברור שצריך קודם כל לתת טיפול שיהיה ביוץ. עכשיו כבר תלוי מה מצב הזרע. לאור הנתון הזה משנה את דעתי ודוקא כן חושבת, שאם הזרע קרוב לתקין, אפשר עם השבחה ואפשר בלי. שוב, עניין של סבלנות. אני, כמובן, לא רופאה, ולא יודעת מה באמת מצב הזרע. לגבי טיפול בגבר בהורמונים - זה חסר תועלת אם אין לגבר בעיה הורמונלית. מה שמשפיע על כל אישה, גם אם היא מבייצת תקין, לא מזיז לגבר אם ההרומונים שלו תקינים. ניסו לתת לבעלי איקקלומין וזה הצחיק לו את הזרעונים... סליחה על התאור... לא הזיז להם... אותם, בעצם.

Blue velvet

New member
../images/Emo51.gif על המידע

כי חשבתי כבר שמוטב היה לו גם בן זוגי היה לוקח את האיקקלומין... שעשע אותי מה שכתבת על חוסר ההשפעה שלהם...
שיהיה בהצלחה, והלוואי שבלי טיפולים בכלל

הי רחל

לא אמרת אם היית פעם בהריון, כי אפילו אם הרופאים אומרים שהכל בסדר אצל האשה, איך יודעים? אם היא עדיין לא נכנסה להריון? השאלה הזו מטרידה אותי ושאלתי את הרופא שלי, הוא אמר שלא יודעים, מכאן הטבע עושה את שלו. אני בת 33 - ניסיתי 2 הזרעות במחזור טבעי (דווקא הרופא שלי בעניין) והשלישית עכשיו עם כדורים והרופא שלי מתנגד (ממש ככה) להריון מרובה עוברים. בהצלחה

Big Mama 1

New member
זה דווקא לא תמיד נכון.....

בגלל הגישה הזאת בדיוק אני עברתי 6 מחזורים של איקקלומין מתוכם 2 בהזרעות. הרופאה פשוט סרבה לשלוח אותי לצילום רחם בטענה שלא צריך, יש לי כבר ילד אז בטח הכל בסדר, ולמה לי סתם לעבור בדיקה לא נעימה. בפועל בצילום התגלה ששתי החצוצרות שלי היו סתומות! למזלי הרופא שביצע את הצילום לא היסס לבצע פתיחה במקום, קמתי מהצילום מדממת וחצי מעולפת אבל עם חצוצרות פתוחות! לדעתי צריך "לסגור את כל הקצוות" ולברר את כול מה שניתן לברור, אפילו אם זה תוך כדי טיפולים.

פינקי33

New member
נכון, הכל למען המטרה הנעלה שלנו

אני, שכל חיי פחדתי להכנס להריון לא רצוי ועשיתי מליון בדיקות הריון, ואף פעם לא נכנסתי להריון בטעות, תמיד קינאתי בבנות שנכנסו להריון בטעות והיו צריכות לעבור הפלה, אמרתי שלפחות הן יודעות שהן יכולות להכנס להריון... זה נורא מפחיד... באותה תקופה ש"השתוללתי" והייתי מתקשרת אח"כ לחברה שלי לספר לה את כל הפרטים ולשאול אם נראה לה שנכנסתי להריון (תקופות ארוכות הייתי בלי גלולות) היא היתה בטיפולים זמן רב, והיא אמרה לי כל הזמן "לא נכנסים להריון כל כך מהר, תרגעי, תראי מה אני עוברת..." ונכון להיום לצערי היא כל כך צדקה....אז ידוע עכשיו שאצלי הכל בסדר ואצל בעלי הזרע מתנועע בכבדות, נו, לכו תדעו...

אמאשלהם

New member
שאלה: הזרעה או IVF ../images/Emo132.gif

אני מאד מתלבטת, החודש ההורמונים המרובים הניבו 2 זקיקים שמתפתחים יפה והמן קטנים שלא הולכים ךאף מקום, הרירית מצוינת וההורמונים תואמים לשתי ביציות יפות. אז מה עכשיו ? IVF לשתי ביציות או הזרעה ? אין אצלנו בעיית זרע וגם את החצוצרות פתחנו ובהיסטרסקופיה הצטיינו - אז אם נפגשים בצלחת אז למה לא בגופי החמוד ??? מצד שני אולי אלה השניים המצויינים ושניהם ייקלטו ויופרו ויהיו לי תאומים (הלואי)? האם לדעתכן ל IVF יש יותר סיכוי ? מה הייתם עושות ? אצלי שאבו עד היום בין 3-7 והפריות היו תמיד 2 חוץ מפעם אחת שהיו שלוש והשלישית לא משהו - אז אולי הפעם הירידה בכמות תביא לעליה באיכות ???? אני באמת מבולבלת ועוד החודש שהחלפתי הכל, רופא, בי"ח, זריקות, מועדי הזרקה וכינוי בפורום (נראה אם תזהו זה התחיל ב- B ) וההצלחה לא משהו...אז עזרתכם תתקבל בהמון שמחה.

debby12

New member
מנהל
אני הייתי הולכת על הזרעה

את שני הנתונים המכריעים ציינת: אין בעיית זרע ואתם יודעים שהחצוצרות פתוחות. לדעתי בנסיבות האלה הסטטיסטיקה די דומה - בערך 20%, והזרעה זה תהליך הרבה יותר פשוט ופחות פולשני + ללא הרדמה + פחות טראומטי לגוף... כך שהסיכוי להצלחה דומה מאוד, ואם (טפו טפו חמסה) לא יצליח לפחות חסכת לגוף שלך את הטיפול הקשה יותר. זו דעתי האישית - אני מניחה שיהיו שיחלקו עלי.

אמאשלהם

New member
תודה - זו גם הנטיה שלי

אני גם אומרת שאם זה המצב שימשיכו ויווצרו רק שתיים ( שאני מאד מקווה שזה לא יהיה המצב כי אצלי כל חודש אחר) אז בחודש הבא אוכל ללכת על IVF - אז תודה על החיזוק. בכל מקרה אני אדבר מחד אם הרופא ואחליט.

Big Mama 1

New member
גם אני הייתי הולכת על הזרעה......

ולו רק על מנת להמנע מהטיפול האגרסיבי. אם בכל מקרה לא מבצעים עבורך איקסי, ונותנים ל"חיילים לבצע את תפקידם לבד", אין מניעה שזה יקרה גם בתוך הגוף. גם לי קרה מקרה דומה במחזור IVF שלישי, אחרי החלפת פרוטוקול, התברר שיש רק ביצית אחת לשאיבה, והחלטנו על הזרעה. לצערי לא הצליח לנו, אבל לפחות לא הייתי צריכה לחכות, ויכלתי מיד להתחיל פרוטוקול חדש. בכל מקרה המוןבהצלחה!

אמאשלהם

New member
תודה על התגובה אני ממש מבולבלת

ולא יודעת מה לעשות - מצד אחד גם שאומרים שיש רק שתיים והשאר קטנות לפעמים שואבים יותק אבל גם הייתי במצב הפוך - ולא איכפת לי לעבור שאיבה כל חודש אם זה יגביר את הסיכויים. יש איזה סטטיסטיקה על הזרעות מול IVF ??

רחל5

New member
הייתי פעמיים בהריון, וזה חלק

מהשיקולים, במקרה שלי. מההריון הראשון יש לי ילד בן שלוש. ההריון השני היה לפני כשנה וחודשיים. שני ההריונות היו ספונטאנים. שלושה חודשים לפני ההריון הראשון מצב הזרע היה בערך כפי שהוא היום, ומספר חודשים אחרי ההריון השני, המצב היה קצת יותר טוב. זו הסיבה שהרופא נותן צ'אנס להזרעות. בנסיבות אחרות, מצב הזרע שלנו מצריך IVF עם איקסי. אבל כמו שכתבו לך - יש בעיות שמתעוררות אחרי הריון. לאו דוקא בגלל ההריון, אם כי לפעמים ההריון או הלידה הם הסיבה לבעיה.

למעלה