חברים יקרים!

../images/Emo2.gifחברים יקרים!

לא תאמינו! עכשיו התברר לי, שמנהלת פורום נוסף...??? האימאת, שמחה להתפתחות...אבל, כדי לטפל בפורום צריכה כמה דברים מהנהלה...

הנושא מרתק למדי, וזו המקצוע שלי,

שלמדתי בהונגריה... מתיחסת לזה, כמתנה מהנהלת תפוז, ואשתדל להביא לכם חומרים מעניינים ושאילות שבהחלט צריך להתחיל לשאול ברבים... אולי, נוכל להתחיל בינתיים על בסיס השאילה: אך מתחילים לתכנן סביבה אנושית? אך מחליטים, איזה מקום מתאים להקמת ישוב? אך משתלבים בטבע? איזה פונקציות בסיסיות צריכים לקחת בחשבון, כאשר מתחילים לחשוב על מקום כסביבה בנויה?

תמשיכי!!!!

אני אישית אשמח לקרוא עוד ולדעת גם מה בדיוק למדת ואיפה בדיוק ולמה שם ולא בארץ וכו וכו... (בתור אחת שרוצה להתחיל ללמוד ג"ג ופתוח סביבתי) בהצלחה עם הפורום! אני יודעת שאני אפקוד אותו לעיתים קרובות :)

מזל טוב, וקישורים

מזל טוב על הפורום. אני רוצה להמליץ על 4 קישורים קשורים לדעתי. האחד הוא למאמר "המהפכה התעשייתית הבאה" שעוסק אמנם בעיצוב, אבל נראה לי שההיגדים שלו קשורים גם לנושא התכנון והבניה. השני הוא לנושא פרבור באתר בדידות - נושא שכמעט אין עליו חומר בעברית. חלק מהמידע שם הוא שטחי ובוודאי שאינו מקצועי, אבל מצד שני ראיתי אנשי תכנון בכירים (לא נזכיר שמות) שרק עכשיו מדברים על דברים שהיו שם כבר כמה שנים. השלישי הוא לפורום למען תחבורה ציבורית. הרביעי הוא למרכז הש"ל - שעוסק בנושאי קיימות (כיצד לקיים משהו לאורך זמן רב). , או בשם אחר - המכון למנהיגות סביבתית. ושוב מזל טוב ובהצלחה

תודה על הקישורים המעניינים...

בקשר לכביש חוצה ישראל, כמתכננת מהתחלה התנגדתי לקייומו, עד שביום אחד בני, שהייה כבר בצבא, אמר לי " אימא, זה צריך לצבא" - וברגע אחד הייתי צריכה לקבל את זה...נכון, למטרות אזרחיות רשת רכבות, שמחברות את הישובים עדיפים בהרבה מכבישים, אבל לצבא, בהחלט זה הפתרון.... יש לי טענה בקשר לרכבת ישראל, שפשוט לא יודעים לתכנן מקום לתחנות...ברוב המקומות התחנות רחוקות ממרכז הערים, ואין לזה שום סיבה... הרכבות האלה לא מזהמות, ועד שמתרחקים מהעיר, לא יכולים להחליף את שימוש במכוניות הפרטיות.

בקשר לחוצה ישראל והצבא

אני לא מבין את הטענה עד הסוף. האם הצבא צריך את הכביש כדי ש א. הוא יוכל להתקע בפקקים בו, כפי שנתקע במלחמת יום כיפור רק פי 100 יותר גרוע (כמות רכבים הרבה יותר גבוה) ב. הוא יוכל לממן פרנסה למשה וחצי? ג. הוא יצור "חיץ" בין עמישראל לערבים בשטחים? ד. הוא יממן את בנק הפועלים שיתרום כסף לצבא? איזה מין אמירה זאת? זהו הצבא צריך את זה? אני מבין. אנחנו לא חשובים ? רק הצבא? לא ברור לי איזה מין מטרה צבאית הכביש הזה אמור לספק. ואם הוא אכן היה אמור לספק מטרה כזאת, מן הראוי היה לדון בה בגלוי מול הנזקים שהוא גורם (בעיקר פרבור). אני לא מקבל את זה שאנחנו צריכים לבטל את עצמנו ברגע שמישהו אומר שמשהו טוב לצבא. רכבות - לרוב התחנות קיימות מזמן המנדט. זו הסיבה שהן מחוץ לערים. לדוגמא, במודיעין שהיא עיר מתוכננת מהתחלה ,לא ראו סיבה לשים תחתנת רכבת (האמת שעם הפרבור שיש שם זה גם לא ממש היה עוזר). אני לא ממש חושב שהכתובת היא רכבת ישראל. עד לא מזמן לא היה להם כסף לתכנן כלום - כך שזה לא מפתיע שאין להם תוכניות. אם יש מקום להאשים מישוהו זה את ממשלות ישראל ואת משרד האוצר שהתנגדו (בסיוע של דן ואגד) לפיתוח הרכבת במשך עשרות שנים.

למעלה