כאלה שמניבים בעצם היקשון בין שני דברים מזכיר לי את המחקרים שעשינו כסטודנטים בשיעורי סטטיסטיקה, כ"כ רצינו למצוא איזשהו ממצא שניפחנו 10 שורות אקדמאיות לעילא על תופעה שולית - מה שכן, לפחות ניסינו לתת לה מענה אינטלגנטי. אז נניח שהממצא שאנשים הורים לילדים משמינים כתוצאה מהלחץ הפרסומי על הילדים שלהם - האם הממצא לא מתחנן להתייחסות לחינוך? לפתרונות בתחום החינוך לתזונה? בתחום אסרטיביות- סמכותיות? בעד פעילויות ספורטיביות עם הילדים ועוד אינספור אפשרויות? בסופו של דבר אפילו כתבה מרשימה לא הצליחה להתגרד מן הממצא הנ"ל. אבל תגידי את, פויה, מאיפה הגיע החלק של המשפט "ועדיין להישאר יפה?...."
יש לי דוגמא בבית של איך ילדים דווקא לא גורמים להשמנה אמא שלי עד לפני הלידה הראשוהנש קלה באזור ה100 קילו....80 בימים ממש טובים מאז הלידה הראשונה היא שמרה על מידה 36-8 גג והיא עברה 5 הריונות אחותי שומרת על אותו משקל מלפני הלידות מידה 40 לערך +- אני לא יכולה לדעת בדיוק כי היא אוהבת בגדים גדולים... ואני....חחחח נדע עוד כמה חודשים קיימת נטייה לאכול את מה שהילד לא מסיים לנשנש לו את הממתקים וכן לעבור לאוכל מהיר הכנה אבל כמו כל דבר שנעשה במידה אני לא רואה בזה פסול לא חושבת שזה שיהיה לי ילד בעזרת השם ישים אותי בקבוצת סיכון של משהו מלבד איבוד שפיו תדעתי מול בכי מתפרץ...זה הכל ואגב...רשמת עדיין להשאר יפה....מה לשומן ולזה? ...סתם נקודה למחשבה... לא חושבת שהשומן מכער אותי או מוסיף לי יופי הוא פשוט קיים את היופי יש לי בלי קשר לזה טלי
הכיתוב שמתחת לתמונה. אם היו שמים תמונה של שחור, ערבי, מזרחי, אשה, או כל קבוצת מיעוט אחרת, כולם היו מזדעקים. בגלל שאלו "סתם שמנים" אפשר לשים תמונה ולהזהיר מפני הסכנה האיומה, הנוראית, המחרידה של להיות שמן. גועל נפש. ע'