איך מכניסים להם לראש

אלינקה

New member
../images/Emo2.gifאיך מכניסים להם לראש

יש אצלנו מגפה עבודות למורה מעותקות ישירות מהאינטרנט . אני פשוט לא מבינה איך המורים מאפשרים את זה אני חושבת שמאז שהעבודות צריכות להיות מודפסות הילדים עובדים פחות עם הראש

חייםלוי

Member
מנהל
זה נכון. ראיתי את זה אצל הבת שלי

בזמנו. כשהיתה צריכה להגיש עבודה היתה עושה חיפוש זריז, שולפת את מה שנראה לה ועושה קופי פייסט עם שינויים קלים. הבעיה היא במורים שלא מתמצאים באינטרנט ולא מבינים שהעבודות בעצם נלקחות משם. אבל אולי הם יודעים ולא אכפת להם. כמו עם שגיאות הכתיב שלא מתקנים היום.

אורי רז

New member
זאת נהיה כזאת מגיפה

שכאשר גיליתי אתר של מיסטיקנית שהכיל דפים מועתקים מילה במילה מהאתר שלי, פרט לשורת הכותרת שכל הזכויות על הדף שמורות לי, היא התנצלה שהבת שלה בנתה בשבילה את האתר ושאני יודע שבתיכון מעתיקים חופשי. ומי שהצליח לו עם העתקות בתיכון, ממשיך להעתיק גם באוניברסיטה, וזכור לי סיפור משעשע מהטכניון על מחנה גיאודזיה. נתנו לסטודנטים מטלה למדוד את הגובה של הלבניות, ולאחר שהחזירו את התרגילים הבדוקים עם ציונים התפרץ עתודאי זועם לחדר המתרגל בתלונה על כך שהכשילו אותו. המתרגל הסביר שהתוצאה הסופית שגויה בשלושה מטר כלפי מעלה, והציון בהתאם. הויכוח התגלגל עד לפרופסור האחראי על הקורס, שהחליט לחתוך את הדיון בכך שיתקשר לבית הזיקוק שיגידו לסטודנט הסורר שהוא טועה. למרבית ההפתעה בתי הזיקוק אישרו שהארובות הוגבהו בשלושה מטרים לדרישת המשרד לאיכות הסביבה. גם אם מדובר באגדה אורבנית, הסיפור נשמע לי אמין כי גם בטכניון לא חסרות העתקות, ולא פעם המתרגלים מסתפקים בבדיקת התוצאה הסופית בלבד כדי לקבוע את הציון לתרגילים.

perhay

New member
את כל כך צודקת, אלינקה!

לפני עידן המחשב, גם אם היית מעתיק עבודה מספר, לפחות היית משקיע מחשבה, קורא מה שכתוב ומעביר לנייר ותוך כדי כך, אולי גם משהו היה נכנס למוח, והיה מתצבע תהליך לימודי כלשהו. כל זה קשור לאנרכיה שיש ברשת האינטרנט. אם מישהו היה צריך לקבל אישור מיוחד להקמת אתר, ולא כמו היום שכל אחד יכול לעשות זאת חופשי, אולי היה חוק כלשהו שהיה אוסר להקים אתרים של עבודות מוכנות. אבל יש אינטרסנטים שאתרים כאלה ימשיכו להתקיים ולא יעזור כלום.

אחד התלמידים התייעץ עמנו, איך להכין

עבודה, אחרי שהסביר שהוא חייב לשפר ציון. טרח וצילם והלך הביתה לסכם. לסכם? הכניס כל דף מצולם לניילונית, את הניילוניות איגד בקלסר, הגיש למורה וקיבל ציון טוב מאוד. ובא אלינו עם עבודתו בידו להשוויץ בציון....

Sapientia

New member
אני לא מבינה למה מבקשים מהם

מודפס? זה כאילו גם המורים לא ממש רוצים להתאמץ

../images/Emo42.gifהגשת עבודת מודפסת היא רעיון

מעולה! לדעתי לפחות. גם המורה יכול לקרוא וגם התלמיד יכול... אני לא מפענחת לפעמים את מה שאני כותבת בכתב יד... הבעיה היא שהם מגישים חומר מצולם מספר, מודפס מתוך אתר אינטרנט, בלי לקרוא בלי להבין (חלקם לפחות, לא נעשה הכללות).עם היו מדפיסים בעצמם לפחות ה-WORD היה מסמן להם את שגיאות הכתיב ומתוך כך היו לומדים גם לאיית.

אחד הפתרונות

שאני השתמשתי בהם כמורה: בחינה בעל-פה על העבודה. ע"י שאלת שאלות בנושא העבודה אפשר לראות מי עשה CUT & PASTE ומי גם טרח ללמוד ולהבין.

בתיה4

New member
בכיתה של אחייניתי עשו מבחן בקריאה

ונתנו להם לקרוא טקסט ביידיש מנוקד. כדי לבדוק אם הם יכולים לקרוא. הם לא יכלו!!!!!!

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo6.gif יידיש בניקוד זה משעשע

למרות שהספרים הישנים ביידיש היו מנוקדים למרות שאין כל צורך בזה. האותיות א, ו, י, ע הן אותיות הניקוד

למעלה