שירות לאומי זה אחלה
זה לשרת את המדינה לא פחות מלהיות בצבא, מי אמר שחיב להיות בבסיס כדי לשרת את המדינה, אם זה לא היה שירות, זה לא היה קיים. אני בדיעבד מצטערת שלא שיררתי שירות לאומי, כי זה יותר קל, הרבה יותר אבל בזמנו לא ידעתי שאפשר לחלוניים ללכת לשירות לאומי, ולא היה בא לי לעשות הצגות (חצאיות וכאלה) בקיצור זה סבבה לגמרי, זה כמו עבודה. זה באמת יותר קל, וגם לא נורא אם בסוף תחליט לא לעשות כלום, זה לא רע כמו שזה נשמע, "לצאת על נפשי" זאת סתם הפחדה.. לא שואלים אותך אח'כ בכלל מה היית ומה עשית ואם יצאת על מה יצאת, אתה בקלות יכול להגיד משהו אחר. אין כזה דבר לקבל פטור בלי פרופיל 21 (רפואי או נפשי) ורפואי זה מאוד קשה.. הבא זה פרופיל 24 שזה "אי התאמה" וזה לא פחות "גרוע" מנפשי, זה כל אלה שנכנסים לכלא ועוברים מלא בסיסים יוצאים על 24. זה שמישהו יוצא על 21 נפשי לא אומר שהוא משוגע, זה פשוט הדבר היחיד שהמסגרת המטומטמת הזאת מאפשר, אני מטומטמת? אני משוגעת? אני חולת נפש? לא, נכון? אבל לי רשום נפשי, מה לעשות זה מה יש.. העדפתי לצאת ככה מאשר לסבול שם ובאמת לצאת בזמן אבל עם סעיף נפשי. הצבא נותן לך אופציות מוגבלות כדי שלא תרצה לצאת ותחשוב על זה פעמיים, הם לא חושבים על האנשים שהם פוגעים בהם, ובאמת שיש הרבה. אין מה לעשות זאת לא מסגרת שמתאימה לכל אחד, ואלה שלא מתאימים ובכל זאת מםחדים לעזוב, נפגשעים בטווח הארוך, חתום. ד'א, רשמתי לך תאייסי' שלי במסר.