N a d a v 1 6

New member
יאוו איזה כייף..

אוף מיכלי באמת לא בא לי צבא..זה מתקרב ומתקרב,מה עושים? חח.. שרות לאומי? כמו איזה פייגלעך?,חח.

N a d a v 1 6

New member
וסורי מיכלי

שאניה כי לא קשור באאץ פשוט הייתה שיחה עם אמא שלי שאני מאוד מפונק ואני קשור לשער
כן אל תצחקו!:(. חח ואני לא יודע מה לעשות כי אני לא רוצה להיות "על נפשי" איכס. אני מעל ומעבר לזה. אבל אני פשוט אוהב להיות בבית וכל החיות וזה.. מיכלי מה עשית????????=[

skarlet ohara

New member
אל תהיה אידיוט.

חייבים להתגייס. תתרום מה שאתה יכול ואיפה שאתה יכול. מי יודע, אולי תבחר להיות ביחידת הכלבנים של צה"ל או משהו. נדב תתנחם... בכל אופן תשתחרר לפני.....

Sweet Fantasy

New member
דבר ראשון לא חייבים

לא חייבים כלום. אני לא רוצה להכנס לזה שוב, נדב אם תרצה אני אדבר איתך על זה באופן פרטי.

skarlet ohara

New member
רק תהיי שקולה בשיחה איתו

יש אנשים שממש נהנים בצבא.... יש לי כמה ידידים, לא אחד, שממש מסופקים ממה שהם עושים. תראי לו את שני הצדדים. ואם לא, אז תבהירי לו שמה שאת אומרת זה נקודת מבט אחת, ויש לקחת כל דבר בעירבון מוגבל. אני לא עיוורת לצבא, ואני מפחדת ממנו מאד גם כן... אבל אני אתמודד. ואם יהיה לי רע כשאהיה בפנים, אני אלחם כדי לצאת, לא לפני כן. אבל יש לי זמן עד אז.

Sweet Fantasy

New member
מסכימה

גם אני ניסיתי, ויצאתי אחרי 7 חודשים שזה זמן מכובד יחסית למישהי שלא רצתה את זה. מה שאני יודעת שמי שלא רוצה מהתחלה לא ממש מסתגל. ואני תמיד מדברת עם אנשים מתוך נקודת מבט אישית, ואני כן מספרת גם טוב לא רק רע, היו לי שם אחלה חבר'ה והיו לי חוויות, אני לא מצטערת שהתגייסתי אבל שמחה מאוד שעזבתי.

צודקת ב100%../images/Emo195.gif

לדעתי לא כל אחד בנוי לשרות צבאי ולכל אחד יש דעה משלו אם ללכת לצבא או לא! בכל אופן אני לא חושבת שצריך להכריח!..

N a d a v 1 6

New member
אני מאוד רוצה אני אשמח

שתתחברי לאיסייקיו ונוכל לצ'וטט. תודה מיכלי..

N a d a v 1 6

New member
שמעי אני לא בנוי לצבא ואני יודע

וכך גם שני החברים הכי הכי טובים שלי(משפחתי השניה). אני לא בנוי לצבא מבחינה נפשית ופיזית,ושתביני שבאתי ממשפחה עם רקע צבאי אבא אלוף בצבא וכו'. אבל עם זאת אני נורא עדין,אני רגיל לאמא שלי ואני קשור לבית,אבא שלי מבוגר,נכה צהל ניצול שואה. יש לי המון סיבות להשאר בבית... יהיה לי קשה לעזוב ככה פתאום את הבית,מה גם שעם הנטיות המיניות וכו' שזה מאוד משפיע נורא יהיה לי קשה להתקלח עם מלא גברים,יהיה לי קשה להיות בחברת גברים בכלל. אתם צריכים להבין שלפעמים זה לא הולך ככה. ועם אוכל אני נורא בררן. אני ילד מפונק,אם זאת עברתי המון בחיים(ואני מתכוון להמון). ולכן אני יודע שאמא צריכה אותי בבית,והחיות שלי,והחברים הטובים מה רע בשרות לאומי?,ובכן מה שונה?..אני תורם למדינה באותה צורה.

skarlet ohara

New member
סבבה. כל מקרה לגופו.

אני לא בקיאה בענייני ההשתמטות מצה"ל, אולי פורום צבא יכול לעזור בדברים כאלה. רק אל תשכח לתרום למדינה, זה לא יהיה הוגן שלא תעשה צבא מסיבות מוצדקות, אבל תתקדם על חשבון אחיך החיילים שמקדישים שלוש שנים לצבא ובכך מעכבים את הלימודים שלהם ואת התוכניות שלהם לחיים. המון בהצלחה נדב!!!! אני מאמינה בך... (אגב, חבר שלי נורא נורא מפונק, נורא נורא חולה בית, לא מתקרב לאוכל צבאי, ובכל זאת סיים בהצלחה קורס קצינים (של ג'ובניקים) ומבצע את תפקידו נאמנה בצבא). ואני מבינה את הקטע של המקלחות, בהחלט לא נעים.

mikonww

New member
היי נדב אם יורשה לי להגיד מספר מלים

אז כך, לצבא באמת יש הרבה חסרונות אבל לצד החסרונות יש יתרונות בולטים. אני התיחס על פי מה שרשמת בלבד, בסדר
אז כך רשמת א) "אבל עם זאת אני נורא עדין,אני רגיל לאמא שלי ואני קשור לבית"- הצבא יבגר אותך ויעשה אותך לעצמאי יותר ולא פחות קשור לבית אבל כן יותר חזק וסורד גם בלי אמא. ב) "אבא שלי מבוגר,נכה צהל ניצול שואה"- כל הכבוד לך על הדעגה והרצון ההז להיות שם בשביל ההורים שלך, אבל יחד עם זה בסופו של יום העתיד של ההורים שלך כבר מסודר אני מאמיין, ואילו שלך בשלבי בניה, ושוב לדעתי הצבא כאן יכול לשמש לך קרש קפיצה ודלת להרבה מקומות. ג) "מה גם שעם הנטיות המיניות וכו' שזה מאוד משפיע נורא יהיה לי קשה להתקלח עם מלא גברים,יהיה לי קשה להיות בחברת גברים בכלל"- כאילו דא, זה מינוס זה
והאמן לי אני יודע על מה אתה מדבר הייתי שם. אבל ברצינות יש דרך לפתור את זה גם בעזרת אישור למקלחת לבד או אישור לצאת כל יום הבית. ה) "אני ילד מפונק,אם זאת עברתי המון בחיים(ואני מתכוון להמון)."- ושוב גם כן, החיים בסופו של דבר לא וורודים כל כך והאמת לא וורודים כלל, צבא יכין אותך לכשלונות להצלחות רק חבל שבדרך הקשה
אבל עדיין. זהו וסיכום אישי שלי: אני אישית גיסתי ברצון אז, את השירות שלי לא סימתי ואני לא יכנס ללמה ואך, רק אומר שלא היה לי קל בכלל. יחד עם זה התקופה שהייתי שם,גרמה לי להריך יותר את הבית את החברים, את המשפחה, ועוד גרמה לי להיות חזק יותר עמיד יותר יציב יותר והרבה פחות מפונק. טוב מפונק אני עד היום אבל בזכות ולא בחסד, וזה לדעתי הצבא תרם לי הרבה. לא הייתי חוזר עכשיו לצבא בעד שום מחיר, אבל גם לא הייתי מוותר על הצבא בכזו קלות, לפני שאני הייתי מנסה. מציע לך לדבר עם גורם מוסמך (פסיכייטר פרטי) לפני הצבא, וגם שיתן לך חוות דעת מקצועית לקב"ן ובכך אולי יגיסו אותך עם התבות ואולי גם עם אפשרות לשיחרור מהיר במידת הצורך. זהו לאיפה שלא תפנה שיהיה לך בהצלחה.

N a d a v 1 6

New member
זה לא בידיוק ככה

תראה אני מבין אותך מאוד,אבל תסכים איתי שאני יודע איך ה"חיים בבית שלי הם". ולכן אני חושב שאני לא יכול להכנס לצבא,ויש לי סיבות,עדיף לפתור את זה לפני,ואני יכול לצאת עם פרופיל ופטור,מבלי לצאת חלילה וחס על נפשי וכאלו. אתה מבין? יש לי את האפשרות לפחות לצאת על 64%,+פטור. אוו שרות לאומי. אני לא בנוי למסגרת רחוקה מהבית ולכאלו אין מה לעשות.

mikonww

New member
היי ושב ../images/Emo13.gif

אממ ניראה שלא הבנתי אותי, אני לא מנסה לשכנע אותך בדרך אחת או אחרת, רק מראה לך מה הצבא עשה בשבילי. ברור לי שצבא לא מתאים לכל אחד ואחד, ותמיד יש כאלה שיכולים לתרום הרבה יותר בדרך/אופן שונה. האמת שאם הייתה שואל אותי לפני חצי שנה מה דעתי על צבא, הייתי עונה לך לרוץ לרוץ ועוד לרוץ, כמה שיותר רחוק מהצבא. אבל היום דברים קצת אחרת. ושוב בסופו של דבר אתה תגיע לדרך הנכונה לאותו רגע בשבילך, אם זה לשרת ואם לא. לא משנה מה היא הדרך שתבחר, היא תיהיה נכונה לרגע שבא נבחרה. רק בשלב מאוחר יותר ובמבט לאחור תידע באמת עם הדרך היא הדרך הנכונה. לדעתי צבא זה לא קדושה משמיים, ולכל אחד יש פה, אבל במדינה כמו שלנו אין מה לעשות צבא סדיר חיי ונושם חייב להיות, ועל מנת שיהיה יש צורך בילדים/נערים לצערי שישרתו בו
בכל מקרה נדב לאיפה שלא תילך בהצלחה לך

samisam

New member
תשמע

תתבגר בדרך של "הבחירה" שלך, תפסיק לשאול מה לעשות, אתה מנסה לשכנע אותנו שאתה לא מתאים ואולי כן אבל זה לא משנה זה היה אתה שתעשה 3 שנים אז בסוף זו ההחלטה שלך. הצבא טוב לחלק ורע לחלק אתה לא צריך לתרץ,מבחינתי יש שלא מתאימים זה לא דבר רע.ולגביי נטיות מניות לי היה חבר הומו בצבא והוא התקלח איתי, רק דאגתי לא להפיל את הסבון חחח סתם אנחנו חברים טובים עדיין אז זה לא צריך להפריע.אבל כך בחשבון שזה כן יפריע לאנשים אחרים ואני יודע שאתה יודע לזרוק זין על אנשים כאלו,אבל בצבא זה לא עובד ככה זה יפריע לאנשים והם יציקו לך וזה יכול להיות המפקד שלך, ובזה קשה להילחם . בסוף נדב זה בידיים שלך בהצלחה בכול דרך בה תבחר ואל תתן לאנשים גיזעניים להוריד את הראש שלך
גאווה כל הדרך

skarlet ohara

New member
משפחה או לא משפחה???

אתם (אנחנו) פורום מדהים!!! ואני גאה להגיד את זה!!!! אנחנו באמת משפחה. Love u all!!!!!

נדב תקשיב!

קראתי את התגובות על הצבא ועל איך שאתה מרגיש לגבי הצבא. ותרשה לי כמה מילים? מעבר לצד האידיאולוגי של הענין, אני באופן אישי חושבת שכל אדם שחי וגר במדינה הזאת, צריך לשרת בצבא, זה מחויב המציאות!!! זאת המדינה שלנו, מדינה בעייתית, אבל עדיין שלנו, ואם כל אחד יחפש סיבות למה לא מתאים לו לשרת בצבא, אנחנו נהיה מדינה חלשה ולא יהיה בטחון לא לתושבים בה, ובטח שלא לך ולמשפחתך הקרובה. אפשר לשרת בצבא, ולבקש תפקיד ליד הבית, ו/או תפקיד שלא דורש יכולת פיזית רבה. גם אם אתה מפונק כפי שכתבת, זה הזמן להתחשל, בצבא אפשר ללמוד המון דברים על עצמך, פתאם תגלה שיש בך צדדים שלא הכרת, וגם מה שחשבת שלא תוכל לשנות בעצמך (אוכל, תספורת, הרגלי שינה וכו') פתאם תגלה שזה אפשרי ולא נורא כל כך, איך אומר השיר? "אתה חייב את זה לעצמך" (אריק איינשטיין) נכון שלא כל אחד בנוי לשרת בצבא, אבל אני חושבת, שצריך לנסות להעיז לפרוץ את הגבולות של עצמך. מה אתה חושב?? שבאזרחות הכל כל כך קל ופשוט???? גם חיילים משוחררים נתקלים לא אחת בבעיית הסתגלות במקומות עבודה, אבל לפחות בצבא הם למדו דבר אחד או שניים על עצמם, ואם באמת הם רוצים את המשרה הספציצית הם מתעלים על עצמם. נדב, מה שאני מנסה להגיד לך ממרומיי שנותיי (ויש עלי מרומי שנים
) צבא, צריך לעשות כי: צריך, חייב,דרוש,חובה את הפינוקים האישיים שלך תלמד לקבל בדרך אחרת, זה נקרא דחיית סיפוקים. מה גם שבתור גבר, ברגע שתחפש עבודה נורמלית ובעלת משכורת גבוהה, כשתביא להם קורות חיים ויראו שלא עשית צבא, ינפנפו אותך מהר מאד. כי לשרת בצבא, זה סוג של יכולת,סטטוס,מעמד במדינה הזאת. אז בבקשה ממך, נורא קל להשתמט מהצבא,אבל בשבילך, לאישיות שלך, ואני אעיז ואומר גם......למדינה שלך. תנסה לשנות את הגישה של השירות הצבאי. רע יהיה בצבא, אם רק תחליט כך טוב יהיה בצבא אם תהיה משוכנע כך. ותמיד תמיד, בכל דבר בחיים שאתה עושה או עומד לעשות, קח ממנו את הטוב, רק את הטוב, גם אם זה נראה רע. ואין דבר כזה רק רע, אין!!!!! אומרת לך מנסיון, עברתי בחיים קצת יותר ממך, וטעמתי המון רע, אבל למדתי להוציא מהרע את הטוב, לכן החיוך נשאר לי על הפנים. לפני כל החלטה שב ותחשוב, לא לשלול על הסף ואם לא תעשה צבא ותשתמט, נשבעת לך אני באה וקורעת לך ת'צורה

הדור הישן, הוא דור משובח ../images/Emo66.gif

גם הדור החדש כמובן משובח, אבל העקרונות של היום שונים מהעקרונות של אז למרות שנדמה לי שאת ואני, יש בינינו הפרש גיל גבוה. ענין של השקפת עולם כנראה
הייתי שמחה לחזור אחורה בזמן, ולהתגייס שוב. חווית השירות בצהל לא משתווה לשום חוויה אחרת.

למעלה