קרבי זה הכי, אחי!../images/Emo152.gif
אני נולדתי, גרתי ואני גרה בקיבוץ, כל חיי. אני נושמת קיבוץ, וחיה את הערכים שנמצאים בבית עינו, את אלו שמגיל 0 מחנכים אותי אליהם. אחד מהם, ואולי החשוב ביותר, הוא השירות (המשמעותי) בצה"ל. מתוך שאיפה להבטיח לעצמה דור שימשיך את מפעלה הייחודי, ויישאר נאמן לערכיה ולמשימותיה, לחינוך הזה שיש רק כאן. מגיל ינקות ועד נערות מתחנכים בני הקיבוץ על עקרונות השיתוף, ההומניזם, השוויון והצניעות. הקיבוץ בו אני גרה מתאפיין במספר החיילים הקרביים שיש בו- שאחוזם גבוה מאוד, בשמאלניות וברצון להקריב הכל למען השלום ובמספר החללים הגבוה לצערי מאוד שאיבדנו במלחמות ישראל ובשמירה על המדינה. אני חונכתי מאז ומתמיד שבשביל לקבל צריך לתת, ולכן, מעצם היותי אזרחית במדינת ישראל, בה חייתי 16 שנים (ואחייה עוד שנתיים לפני שאעלה על מדים)ונהנתי מחיים שקטים (יחסית) בזכותם של החיילים שלנו עלי לתת גם מעצמי למדינה, ואין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר למלא חובתי ולהתגייס לצה"ל. אני רואה בשירות בצה"ל הרבה מעבר לחובה גם זכות. זכות שנתנו לי לתת מעצמי בשביל המדינה שאני כ"כ כ"כ אוהבת. גם אם לא להיות קרבית, בגלל המגבלות הפיזיות שלי (רפואיות וזה) אני רואה בשירות בצה"ל, כל שירות שהוא חיוני וחשוב- גם למדינה וגם לפרט עצמו שילבש מדים, יענוד דיסיקית ויתגייס לצה"ל. אני רואה בחיילים שלנו גיבורים של ממש. מודלים לחיכוי. בעיקר בימים קשים כאלו של לחימה. ונכון, לא פשוט להיות חייל בצה"ל, לא פשוט לחיות במציאות כזו של לאבד את חבריך במערבים, לקבור אותם באדמה בארון עטוף בדגל המולדת, לפחד, להתגבר על הפחד ולהסתכל לו עמוק בלבן של העניים- להסתערף ללחום, להרג- והכל בשבילנו, בשביל שנוכל לחיות פה בשלום. אבל זאת החובה שלנו, החיים בארץ ישראל הם לא דבר מובן מאליו, ואם לא יהיה מי שיגן עלינו וילחם בשבילנו לא תהיה פה מדינה. מתוך ידיעה שצה"ל חרט על דיגלו להיות צבא הגנה, ולא צבא כובש שמחפש דם ונקם אני מחכה ליום שאהיה עוד חוליה מתוך המערכת הזאת, שאני כ"כ מעריצה. מבחנתי אדם שלא מתגייס לצה"ל, מכל סיבה שהיא לא סיבה רפואית לא צריך להיות זכאי לשירותים שהמדינה מעניקה. מבחנתי הוא לא יכול ללמוד במסודתיה, לנהוג בכבישה (כי אם הוא יכול לנהוג למה הוא לא יכול להתגייס? אין לו שום הגבלה כנראה), הוא לא יכול להצביע לנציגיו וכו' וכו'. כמו שעמית רובינזון ז"ל בוגר בית הספר שלי, למשל, התגייס לצבא ומת השבוע למען השלום חובתו של כל נער ונערה בישראל להתגייס לצה"ל.