ניתוח קיסרי

../images/Emo193.gif ניתוח קיסרי

החלטתי להפוך את זה לפינה
אז כן. ניגש להתפלסף כמו שאני הכי אוהבת. והפעם על שולחן הניתוחים עולה לו שיר שמתעסק באחד הדברים החביבים עליינו בעולם (בכל אופן לדעתי הוא מתעסק בזה - מערכת יחסים, זוגיות!!) ואני מדברת על הכח לוותר. בהתחלה שקראתי את המילים של השיר (כן אריאלה עשיתי את זה) ממש התאהבתי במילים של הבית הראשון. ולדעתי הוא מאוד שונה משאר השיר. הוא מדבר על להתמודד עם דברים בכלליות. הבית הזה יותר מעודד להעיז ללכת הלאה. וגלעד שם בתור מישהו מהצד שמבקש "תשאיר לי את הלב" - לא משנה מה יקרה עם הלב אני אטפל בו יפה, ויש בזה משהו מנחם. כי מנסיון עמוק של התמודדות עם דברים מפחידים גדולים ומשפעים, זה טוב שיש מישהו ששומר לך על הלב . בשאר השיר הוא מתחיל לתת טיפים למערכת יחסים תקינה, ולמען האמת אחלה טיפים הוא נותן. רק עם משפט אחד קשה לי בשיר הזה " במקום לבלוע, תירק את הכאב" - יריקה זה משהו שמוצאים ומהר בלי להתסכל על מה ולמה, ולדעתי זה בכלל מנוגד לכל מה שגלעד אומר בשיר הזה. לסיכום - השיר הזה הפך להיות אחד חביבים עלי. ומה איתכם? מה אתם אומרים על הטיפים של גלעד? כמה לדעתכם זה חשוב בזוגיות? תתפלספו

../images/Emo101.gif*מנתחת*../images/Emo101.gif.

"הכח לוותר"
: ת'אמת שלא יצא לי לשמוע את השיר הזה הרבה פעמים, כי הוא כמעט אחרון בדיסק והפעם אין לי מספיק זה להגיע עד הסוף
, אבל עכשיו שאני כותבת הוא מתנגן ברקע, והוא באמת ממש יפה
אף פעם מהפעמים ששמעתי לא שמתי לב עד כמה, אולי בגלל מה שרשמת, מורי, כי באמת זה שיר אחר מהשירים בדיסק ברעיון שלו. אני אתמקד בכמה שורות בשיר שאני רוצה לפלסף[
] אותם: "במקום לברוח, תרגיש את הכאב"
בכל השירים האחרים בדיסק הוא דיי ברח מהכאב, והוא עזב את הבחורה שהיתה איתו, הפעם הוא מחליט להתמודד ולא לברוח. "במקום הצער, אתה יכול לבכות"+"במקום הכעס לך איתה מכות"
הוא מרשה לעצמו נורא להתפרק בשיר הזה, בשתי השורות האלו בבית הראשון זה דיי בולט בעניי. "כי לא צריך סיבה לסלוח תנסה להשתחרר"
משפט מקסים
ואני לא יודעת אפילולמה, יש בו משהו כ"כ נכון אל, שלא תמיד צריך ללכת עם הראש בקיר ולחפש סיבות לסלוח, לפעמים אפשר פשוט סתם, ככה להתגבר ולסלוח, ממש אהבתי
. "ולראות שוב את הכח שנמצא בלוותר"
שוב, [זה ההמשך של המשפט הקודם] הוא ממש יפה
הוא מדבר על כמה כח יש בקטע הזה של לסלוח ולוותר, אני צריכה ללמוד מהמשפט הזה כי אני בדיוק לא כזאת ואני הכי עקשנית בעולם. זהו, והמשפטים האחרים חוזרים על עצמם ועל הרעיון שלי בפירוש השיר
. ולסיכום: לסיכום - השיר הזה הפך להיות אחד חביבים עלי. ומה איתכם?
באמת אהבתי
אני צריכה להתחיל לשמוע אותו יותר ואז הוא בטוח יהיה אחד החביבים עלי גם
. מה אתם אומרים על הטיפים של גלעד? כמה לדעתכם זה חשוב בזוגיות?
ת'אמת,חשובים
צריך גם לפעמים לדעת לסלוח, ולוותר אפילו יותר. לא צריך להיות כ"כ גמישים אבל אפשר גם לוותר, תמיד. אני אקח את הטיפים של גלעד איתי
לא שיש לי חבר עכשיו, אבל לכל קשר בין אנשים. זהו
.

איף

New member
הממ

אני חייבת להודות שבהתחלה היה לי קצת קשה עם המילים של השיר הזה...אבל למדתי לאהוב אותו. המשפט הראשון בשיר ("במקום הלחץ,קח קצת הפסקה") - אפשר לומר שהוא יכול להתקשר להרבה מצבים בחיים,ולאו דווקא לזוגיות...אני בטוחה שרובכם מכירים את ההרגשה הזו שיש תקופה לחוצה ודברים מתחילים לרוץ בראש...אצלי זה מרגיש כאילו אני נוסעת על רולר בליידס בירידה...ורוצה לעצור אבל לא יכולה.
בקשר להמשך השיר, אני חושבת שגלעד נותן אחלה עצות לזוגיות...אבל עם הסתייגות מסויימת. אני כן חושבת שצריך לוותר, אבל אפשר לפרש את זה ב-2 צורות. או לוותר במובן של להתפשר עם בן הזוג שלך...להגיע להסכמה. או לוותר , פשוט להרים ידיים, ולהמשיך הלאה מבלי להביט לאחור... ואז אולי גם אפשר להבין את המשפט "במקום לבלוע, תירק את הכאב" ...כלומר, לעזוב את מי שגורם לך סבל... בכל אופן, באמת קשה לפעמים לאסוף את הכח לוותר...אבל לפעמים זה כדאי. צריך רק לדעת איפה לשים את הגבול. כלומר, לא לוותר יותר מידי עד שמאבדים זהות בתוך הקשר.

orguy

New member
מנתח!

גלעד מבקש פה בשיר, דברים שהם אינם אפשריים, אנחנו לא יכולים לריב עם משהו שהוא בתוכנו, ההתמודדות הזאת היא קשה לכן אנחנו מתמודדים עם הדבר עצמו, מה הכוונה "הכוח לוותר", לסלוח לעצמך? "במקום הפחד עדיף לך שטויות", אומרים שהאנשים הכי עצובים אלה האנשים הכי מצחיקים, "במקום לבלוע תירק את הכאב" נראה לי הוא ונינט מקיאים ביחד, היא מקיאה את כל הכאב שבלעה והוא פשוט משחרר אותו דרך רוק, בעצם במחשבה הזאת אנחנו נולדים עם משהו נוסף בלב או שהוא פשוט מצטרף באיזשהו זמן בחיים, משם מתחילה התמודדות עם החיים, אולי אפילו להגיד "אני מול החיים" של כח אחד מאיתנו, "מנסים לחיות רק פעם את הכוח לוותר" אנחנו מנסים לחיות עם הדבר הזה אבל במקום להקל על עצמנו אנחנו מחפשים אולי את הכוח לוותר על הדבר או שאנחנו מנסים לסלוח לעצמנו על מה שיש בנו. "תן לזה פשוט לצאת" קל לומר את זה אבל בתכל'ס קשה ליישם. עד כאן, פלספציה אור גיא

למעלה