• פותח הנושא 3B
  • פורסם בתאריך

3B

New member
../images/Emo19.gif

איך להשריש בגונביליה? ישנם צבעים יפים, כתום, אדום, ורוד שמזה כשנה אנני מוצא במשתלות.

בוגנביליה צמח קשה להשרשה.

3 אופציות: 1) יחור מעוצה למחצה, לטבול באבקת הורמון השרשה ולנעוץ בתערובת שתילה לחה. לכסות בשקית ניילון (בהנחה שאין לך שולחן השרשה עם ערפול). 2) הברכת אויר- פרוצדורה מסובכת במקצת, הכוללת כריכת תערובת שתילה מסביב לקטע ענף. המהדרין גם מחגרים את הענף למחצה לפני הכריכה ומורחים הורמון השרשה. נחשבת לשיטה יעילה יותר מיחורים, החסרון הגדול הוא שצריך לבקר את הצמח יום יום ל=ולהרטיב את התערובת. 3) הרכבה.

טסונמי1

New member
קשה? תגעתי כמה ענפים בעציץ כדי

לימנוע מחתולים לישכב בו [חיפשתי משהו קוצני] כולם השרישו

טסונמי1

New member
חתיכות חצי מעוצות של 20 סמ - 10

סמ באדמה לחה ן-10 בחוץ- רצוי להישתמש בהורמון למרות שגם בלי הקליטה טובה

3B

New member
../images/Emo19.gif תודה

בכל מקרה איפה ניתן להשיג הורמון השרשה

כל משתלה.

ונראה לי שיש זנים שקל יותר וזנים שקשה יותר להשריש- במשתלה בה עבדתי, עם הורמון השרשה, חימום ומערפל הגיעו ל-50%.

gitta

New member
תוכל לקבל אצלי ייחורים מכל הצבעים

שנינו מאותו ה"כפר", תשלח לי מסר. הורמון השרשה יש בסניפי "הגרעין", וכדאי להתייעץ עם האגרונום שלהם איזה הורמון מתאים לבוגיינויליה.

gitta

New member
בוגיינוליה ורודה-סגולה

נראה לי שזה הצבע המקורי של הצמח הזה וכל שאר הצבעים הם התערבות גננית. הצבעים נודדים משיח לשיח משנה לשנה, לכן זהו אחד הצמחים הכי מעניינים מבחינה זו.

gitta

New member
בוגיינוליה כתומה

יש לי גם אדומה אך היא כבר לא בצמח האדום המקורי שכבר מזמן אינו קיים. היום יוצאים פרחים אדומים משיחים שהיו לפני כן בעלי צבע אחר. יש לי גם בוגיינויליה צהובה, שגם היא נדדה לשיחים אחרים למרות שהצמח הצהוב המקורי עדיין ישנו ומניב פרחים. הקושי לצלמם נובע מכך שהצהוב והאדום החליטו לפרוח רק למעלה, על האורנים הגבוהים שמעבר לגדר.

gitta

New member
ישששש!!! רואים את הפרחים הצהובים

בתמונה שבמסר הקודם. רק עכשיו הבחנתי בהם.

Rebeccan

New member
בוגנוויליה מגוונת

באילת יש עוד כמה "משוגעות" ליד הכנרת צילמתי אחרות בעלות גוונים משולבים פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

gitta

New member
אי היציבות של הצבעים

היא כנראה הסיבה לכך שלא מוכרים את הצמחים בצבעים ה"מהונדסים". הלקוח קונה שיח בצבע מסוים, אבל כעבור שנה הוא רואה שהצבע נעלם, וזה אולי מקור לאי שביעות רצון מהמוצר. אני רואה בכך מעין מישחק מקסים שהטבע משחק עם לוח הצבעים שלו.

fleur1

New member
נקודה להזהר בה

הבוגונביליה היא מטפס שנראה מעולה, עם פרחים צבעוניים מהממים, אבל יש בעייה אחת משמעותית: הענפים החזקים שמשתרגים בעוצמה ויכולים לעקור אפילו גדר ממקומה. ענפים קוצניים בנוסף. לדעתי יש לקחת בחשבון כאשר נוטעים בוגונביליה. אצלי היתה בוגונביליה כזו שטיפסה נהדר על הקיר, אבל בשלב מסויים כאשר התחילה להשתלט גזמתי אותה למעין שיח קטן שדורש גיזום תמידי אבל תמיד ירוק, ללא פרחים. זה היה הפתרון היחיד במקרה הזה, מלבד כמובן לעקור אותה.

gitta

New member
צמח גדול, חזק, קוצני, סבוך

תיאור מדויק של מה שכדאי לשתול במקומות המתאימים או זקוקים לכך. חשוב לדעת שבהתחלה הבוגיינויליה זקוקה להמון מים, יומיום, עד שהיא נקלטת. רק אחרי כמה חודשים אפשר להיות בטוחים שהיא נשארת לתמיד. כשהשיחים בוגרים, עדיף לתת כמה שפחות מים כדי לקבל פריחה מלאה יותר. בתקופות של מז"א קשה אני נותנת קצת 20:20.

למעלה