elninyo

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo48.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

ערב טוב ושבת שלום לגולשים ולגולשות, צפות וצפים יקרים, התוכנית ברגע זה רצה, ותרוץ אף במשך הרגעים הבאים, לכן השארו אף אתם רגועים. עוד רגע... שבת שלום לכל עם ישראל,אפילו אלה שלא מהפורום שלנו...
.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifערב בא../images/Emo48.gif

ערב בא /מילים: עודד אבישר /לחן: אריה לבנון שוב העדר נוהר במבואות הכפר, ועולה האבק משבילי עפר. והרחק עוד צמד ענבלים מלווה את משך הצללים. ערב בא, ערב בא. שוב הרוח לוחש בין גדרות גנים ובצמרת הברוש כבר נמות יונים. והרחק על כתף הגבעות עוד נושקות קרניים אחרונות. ערב בא, ערב בא. שוב הורד חולם חלומות בלאט, ופורחים כוכבים במרום אט אט. והרחק בעמק האפל מלווה התן את בוא הליל. ליל רד, ליל רד.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifערב שקט../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

ערב שקט /מילים:יואב לשד ועופר זמיר/לחן: דורון בן ברק, יואב לשד ועופר זמיר אח איזה ערב שקט לא תמצא אהבה בדממה ובלי אהבה אתה מת הזרעים שנבטו בשממה מה יש לך לחפש? הרי קרח מכאן ומכאן ובלי אהבה אתה מת הפרחים הם נבלו עם הזמן אם תרצי לחפש הלילה אהבה ברחובות הריקים של העיר לא נוכל עוד למצוא הלילה אהבה באוויר.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifשיר בין ערביים../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

שיר בין ערביים /מילים: יהונתן גפן /לחן: שלמה יידוב הוא יושב על שפת הנחל בין ערביים הוא מקשיב לקול שירי המים הזכים הוא שומע איך פרחים צומחים והטל יורד לו וקופא על לחייו כמו פנינים מבדידות האנשים הופכים קודרים מעטים יוצאים ממנה נשכרים יש הפוחד מהדממה יש המגלה בה נשמה הוא מביט אל תוך השמש למעלה והאור נשאר בתוך עיניו העצומות והרוח מפזרת סודותיה הוא נושם עמוק את בושם השדות מבדידות האנשים הופכים קודרים...

elninyo

New member
../images/Emo19.gifערב במסחה../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif../images/Emo48.gif

מילים: חיים חפר לחן: סשה ארגוב אח הסתכל על הירח יענקל כבר מוביל את הפרות מן המרעה אח וכלב רץ לו רץ ונובח שמע עוד מעט נשתגע יה חביבי כך נראה הרחוב במסחה יא חביבי כן ככה זה עוד מעט נשתגע אוף בוא נשב קצת על הגורן גולדמן את ביתו סגר ויש דברים בגו הן אכן האבא כבר עושה צורס את אל תצאי לי עם בורך יה חביבי כך נראה הרחוב במסחה יא חביבי אכן הבת לא תצא כבר עם בורך אם לקורקין אין פיננסים למה הוא מביא לרבקה כל יום שר מראנסים אולי לגבר יש איזה שנסים כך לפתח רומנסים יה חביבי כך נראה הרחוב במסחה יא חביבי ודאי רוצה לפתח רומנסים אח יש למוטל פרדקין כוח כמו שהוא רזה אצלו ידיים חזקות אתמול הרים את הפרד של נוח כמו, כמו היה זה אפרוח יה חביבי כך נראה הרחוב במסחה יא חביבי ביד אחת כמו היה זה אפרוח אח הסתכל על הירח יענקל כבר החזיר את הפרות מן המרעה אח וכלב רץ לו רץ ונובח שמע עוד מעט נשתגע יה חביבי כך נראה הרחוב במסחה יא חביבי כן ככה זה עוד מעט נשתגע כן...זהו חיים חפר, אשר עשה סולחה עם המרוקאים, בשנה הבאה במימונה על קצה המזלג.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifיש מקום

יש מקום רחוק אחרי הים שם החול לבן הבית חם שם השמש מאירה מעל את השוק הרחוב והנמל הבית שם אחרי הים אני זוכר בליל שבת הנר דולק ואבי מביט.. מביט.. בי ושותק זה מקום רחוק מקום נפלא שם מכל חלון שומעים תפילה בחצר הבית אם ובת בתנור אופות חלות שבת הבית שם אחרי הים את העיניים של אבי שם לא אשכח איך מביט.. מביט אל המזרח זה מקום אשר נשאר רחוק בלי שירי שבת תפילה וצחוק סמטאות צרות מול ים גדול ובתים ריקים בוכים בלי קול הלב עוד שם אחרי הים אני שומע קול תפילה מבית ריק יש מקום אשר נשאר.. נשאר הרחק לכל מקום אשר אליו אברח ישנו מקום שלא שלא אשכח אותו תמיד אשא עמי בלב ...יש מקום אותו אני ...אוהב

elninyo

New member
../images/Emo19.gifיש אשר שקטים השמים

מילים: אברהם חלפי לחן: יהודית רביץ יש אשר שקטים הם השמיים ממים או מאבן או מהרהור בצל של בין ערביים זורם חולם עולם בערפיליו עוד יום עוד דור עוד נצח זמן על פני חיי חלף כמו הרהור בצל של בין ערביים כי יש אשר שקטים הם השמיים

elninyo

New member
../images/Emo19.gifלפעמים../images/Emo169.gif

מילים: מיכה שטרית לחן: ארקדי דוכין גל רודף גל ונשבר גם אתה לפעמים יום רודף יום ונגמר גם אתה לפעמים לפעמים הים שקט ואין גלים גם אתה לפעמים ומחר תזרח השמש מבעד לעננים ותרגיש יותר טוב תרגיש חמים שובי אלי בואי אהובה גם אם לא קל לפעמים סלחי לי על כל שגיאותיי גם אם לא קל לפעמים לפעמים הים שקט ואין גלים גם אתה לפעמים ומחר תזרח השמש מבעד לעננים ותרגיש יותר טוב תרגיש חמים גל רודף גל ונשבר גם אתה...

elninyo

New member
../images/Emo19.gifבשקט כמעט בסוד../images/Emo29.gif

מילים ולחן: תלמה אליגון רוז מכל השתיקות אני אוהב את שתיקתך שהיא יפה שהיא סולחת ללב קולחת כמו היתה היא דף משיר ללא מלים עץ נשיר ללא עלים שתיקה של אהבה. אני אוהב אותך בשקט כמעט בסוד רק עוד ועוד ממך לצקת אל תוכי רק עוד ועוד. מכל הצחוקים אני אוהב רק את צחוקך שהוא פורץ ומתבדח ללב נוגע כמו היה הוא פרח חן עדין ורך ללא מגן צחוקך שלך הוא צחוק של אהבה. אני אוהב אותך בשקט כמעט בסוד רק עוד ועוד ממך לצקת אל תוכי רק עוד ועוד. מכל הדמעות אני אוהב את דמעתך שהיא רכה ולא תובעת כמו יודעת את הסוף המתקרב שלום שלום לב אל לב דמעת חלום דמעות של אהבה. אני אוהב אותך בשקט כמעט בסוד רק עוד ועוד ממך לצקת אל תוכי רק עוד ועוד.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאני עוזב אותך../images/Emo14.gif

מילים: דוד חלפון לחן: אביחי מליחי אני עוזב אותך עוזב לא מפני שאיני אוהב גרמתי לך צער וכאב דמעותיך בעצב אנגב אני עוזב אותך עוזב כל כך רוצה להשאר את לא יודעת מה עלי עובר אין לי מילים לתאר אין לי אהבה אחרת מליבי אינך נפרדת בחלומות כל לילה חוזרת הבדידות קשה והורסת אני עוזב אותך עוזב לא מפני שאיני אוהב לא תמיד הכל מסתדר מגעגועים ליבי בוער אני עוזב אותך עוזב כל כך רוצה להשאר את לא יודעת מה עלי עובר אין לי מילים לתאר אין לי אהבה אחרת מליבי אינך נפרדת בחלומות כל לילה חוזרת הבדידות קשה והורסת אין לי אהבה אחרת מליבי אינך נפרדת בחלומות כל לילה חוזרת הבדידות קשה והורסת אני עוזב אותך עוזב לא מפני שאיני אוהב גרמתי לך צער וכאב מתגעגע עדיין אוהב אני עוזב אותך עוזב לא מפני שאיני אוהב לא תמיד הכל מסתדר מתגעגע עדיין אוהב

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאת לי לילה../images/Emo29.gif

מילים: בועז שרעבי לחן: בועז שרעבי ויואל גוב ארי רק אותך אוהב הלילה דימדומים ומנגינה והמתנה שלי הלילה בלי אותן האכזבות. רק אותך רוצה הלילה אין לי כלום, גם לא מילים ואני חולם חושב עלייך את כמו מליון שירים. כה זרה את לי ולמה הלכת עם מישהו אחר לפעמים אני חושב איך לאהוב אותך הלילה מה לי לילה מה לי יום מה לילה. רק איתך אפרוט הלילה עם מיתר ונשמה רק אותך אוהב הלילה עם הצלילים והדממה. כה יפה את לי ולמה הלכת לי לעולם אחר לפעמים אני חושב מה לעשות לבד כל לילה מה לי לילה מה לי יום מה לי לילה. רק אותך אוהב הלילה דמדומים ומחשבות והמנגינה שלי הלילה בלי אותן האכזבות. כה רכה את לי ולמה הפכת למשהו אחר לפעמים אני חושב איך לאהוב אותך כל לילה את לי לילה את לי יום את לי לילה.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifנעבור אותך במחרשות../images/Emo99.gif

מילים: נתן אלתרמן לחן: דניאל סמבורסקי בהרים כבר השמש מלהטת ובעמק עוד נוצץ הטל, אנו אוהבים אותך, מולדת, בשמחה, בשיר ובעמל. ממורדות הלבנון עד ים המלח נעבור אותך במחרשות, אנו עוד ניטע לך ונבנה לך, אנו ניפה אותך מאד. נלבישך שלמת בטון ומלט ונפרוש לך מרבדי גנים, על אדמת שדותיך הנגאלת הדגן ירנין פעמונים. המדבר, אנו דרך בו נחצובה, הביצות, אנחנו ניבשן, מה ניתן לך עוד להוד ושובע, מה עוד לא נתנו וניתן. בהרים, בהרים זרח אורנו, אנו נעפילה אל ההר, האתמול נשאר מאחורינו אך רבה הדרך למחר. אם קשה היא הדרך ובוגדת, אם גם לא אחד יפול חלל, עד עולם נאהב אותך מולדת, אנו לך בקרב ובעמל!

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאותך../images/Emo23.gif

מילים: יגאל גורדון לחן: אורי אסף אותך, נזכרתי בך לעת ערבית אותך, שקעה חמה כמו תמיד ראשי פרחים הפכו צהוב לארגמן סיפרו שבועת לבי לעננים על גביע פיך אהי פרפר, פרפר קטן רוחף בין שושנים אותך, ביתך הקט שכן מול ים אותך, היה שם עץ פריו כדם צל ענפיו היה מסתור ללב ביישן לילד שלחש לך בין עלים על גביע פיך אהי פרפר, פרפר קטן רוחף בין שושנים אותך, גלי הים הרסו ביתך אותך, רוחות קדים השכיחו שמך האגדות עזבו כמוך ענפי הגן רק סוד נשאר חרוט על הגזעים על גביע פיך אהי פרפר, פרפר קטן רוחף בין שושנים

elninyo

New member
../images/Emo19.gifהאהבה שלי היא לא האהבה שלו

מילים: יהונתן גפן לחן: יצחק קלפטר אמרת שהחיוך שלו מביא לך את האביב ואם את בצרה אז הוא תמיד מקשיב ולמה רק איתי יוצא לריב כי הוא אחד כזה שזבוב לא יעליב והוא אוהב אותך, אמרתי: "למה לא? אבל האהבה שלי היא לא האהבה שלו". זוכרת בית קפה קטן ברחוב ההוא הריק שתינו יין אדום, אדום אבל זורק סגרתי אצבעות על ירכך ואת נתת מבט כזה גבוה ומחנך אמרת לי: "אפלטון", אמרתי: "למה לא? אבל האהבה שלי היא לא האהבה שלו". ביום הדין על הכסא אני עומד ושר והם כבר מהדקים לי את החבל לצוואר והם אומרים: "אל תאבד תקווה גם כשהכל אבוד, למעלה התשובה ובטח באלוהים", אמרתי: "למה לא? אבל האהבה שלי היא לא האהבה שלו".

elninyo

New member
../images/Emo19.gifכיצד שוברים חמסין../images/Emo117.gif

מילים ולחן: נעמי שמר היה היתה גבעת עפר עם שמש וקוצים ויום אחד עלו עליה חבר חלוצים היכה בהם שרב אכזר וכל בחור וטוב אמר הגידו לנו איך שוברים חמסין הגידו מה עושים כיצד שוברים חמסין כיצד שוברים חמסין הבחורים חיפשו חיפשו ולא מצאו עצה ובינתיים מה עשו? יבשו את הביצה! וכשראו שאין ברירה מתחו צינור עם ממטרה ומסביב סביב נטעו שדרה - הגידו מה עושים... ושוב היכה שרב אכזר בראש האנשים והם חשבו - אולי ההר עושה את החמסין ומכיוון שאי אפשר מכאן לקחת את ההר - אולי נשתול בו דשא ופרחים? הגידו מה עושים... עברו שנים כחמישים ויום בהיר אחד פתאום ראו האנשים שבעצם פה נחמד: קולחים המים בצינור וממטרה שרה מיזמור ולעצים יש צל קריר וציפורים פוצחות בשיר ועל הדשא עוללים את אמא אבא שואלים - הגידו לנו, איך שוברים חמסין? הגידו מה עושים... אם יש לכם גבעת עפר עם שמש וקוצים אז אל תמציאו שום דבר כנגד החמסין פשוט מאוד - הקימו כפר ותוך יובל אחד קצר תראו שהחמסין מעצמו נשבר! לא פלא לא ניסים ככה באמת עושים ככה שוברים חמסין הגידו מה עושים ככה שוברים חמסין ככה שוברים חמסין

elninyo

New member
../images/Emo19.gifחמסין../images/Emo42.gif

מילים: חיים חפר לחן: יוחנן זראי חמסין הופיע שוב חמסין כזה חצוף חמסין הביא עמו סימפוניה של ריחות. חמסין עם ריח של יסמין ניחוח פרדסים אוי מין חמסין מוזר כזה ובחצר הברז מזמר הלילה ישבר, או שישבור אותנו. חמסין אולי הוא בא מסין לי לא אכפת חמסין הראש כבד הריח מבלבל. חמסין אחוז האוכלוסין שברחוב פוסעים הולך ועלם בצל ובחצר הברז מזמר הלילה ישבר, או שישבור אותנו. חמסין החזאי אומר שזה לא יגמר שהרמה הברומטרית היא גבוהה אוי תנו לי, תנו לי צל או שאני פה מתבשל ובחצר הברז פלום, פלום, פלום הלילה ישבר או שישבור אותנו. חמסין אולי הוא בא מסין לי לא אכפת מאיפה הוא הגיע שכבר לשם יחזור חמסין את בלבי חמסין את בדמי חמסין חמסין.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאהבה שקטה../images/Emo14.gif

מילים ולחן: שלום חנוך היתה לי אהבה שקטה תחזירי לי אותה היו לנו ימים טובים פתאום האש כבתה. אני נשרף לאט לאט תגידי למי זה נחוץ תראי מה שעשית לי את השארת אותי כמו כלב בחוץ. יושב לי כאן ומחכה לך כמו עורב על עץ לא חבל לך על תפוח שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק. הלילה קר. הגשם כבר שוטף את כולי אני יבש כמו מדבר הרסת אותי. שברת לי את הכלי. כל כך הרבה זמן את לא כאן ניסיתי להסביר אבל איפה, זה לא מובן אנ'לא מוכן!!! סגרת ת'דלת על מנעול פתאום בלי שום סיבה השארת אותי כמו חתול מחוץ למסיבה. אם יש לך מישהו אחר תגידי לו יותר טוב, כדאי.. תגידי לו יותר טוב - יזהר כל העיר כבר צוחקת - עלי כל כך הרבה זמן...

elninyo

New member
../images/Emo19.gifימים של שקט

מילים: ירדן בר כוכבא לחן: אבי גרייניק הנה הם באים ימים של שקט אחרי הרעש הגדול והנורא אפשר לנוח קצת על המרפסת ולאסוף את שברי הסערה הנה הם באים ימים של שקט כבר שכחתי איך שהם נראים אפשר עכשיו לפתוח את הדלת לשלוח אל הרוח ציפורים הנה הם באים ימים של שקט נצא אל החלון לראות אם קלו כבר המים אולי כבר יש באופק אדמה זוגות זוגות נצא זוגות זוגות נביט אל השמיים נחכה ביחד ליונה. הנה הם באים ימים של שקט אחרי שכבר איבדנו את הכל תשב איתי עכשיו על המרפסת תבכה איתי ביחד על אתמול הנה הם באים ימים של שקט שנינו כאן ביחד על ההר המים כבר ירדו ויש כבר קשת אפשר לקום, סוף העולם עבר.

למעלה